Recents in Beach

«Έχει χαθεί η μπάλα»

 


Σκληρό πρέσινγκ από Τσίπρα σε κυβέρνηση.

Με άσκηση πολιτικής πίεσης προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού αντέδρασε ο Αλέξης Τσίπρας στη χθεσινή προαναγγελία νέων μέτρων κατά της πανδημίας λόγω της εκρηκτικής-αλλά αναμενόμενης για τους επιστήμονες- αύξησης των κρουσμάτων.

Ζητώντας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να... επιστρέψει από τις διακοπές του για να διαχειριστεί προφανώς την δραματική κατάσταση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θέλησε να καταδείξει ότι ενώ ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση γνώριζαν τι επέρχετο σε επίπεδο πανδημίας προτίμησε να “αποδράσεις” για εορταστικές διακοπές αφήνοντας την εφαρμογή των επόμενων μέτρων για μετά την Πρωτοχρονιά. “Την περασμένη Τετάρτη οι επιστήμονες με ενημέρωσαν για την αναμενόμενη εξέλιξη των κρουσμάτων την εβδομάδα των εορτών” σχολίασε αρχικώς στο twitter του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να αναρωτηθεί: “Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν ήξεραν;”

Σύμφωνα με παράγοντες της Κουμουνδούρου το αυτονόητο είναι η κυβέρνηση να έχει πλήρη εικόνα για την εξέλιξη της πανδημίας δεδομένου ότι οι ειδικοί ενημερώνουν και προειδοποιούν για την πορεία της με βάση τα μοντέλα υπολογισμού που διαθέτουν και την κοινή γνώμη με τις εμφανίσεις τους στα μέσα ενημέρωσης. Από την άλλη, παρατηρούν, σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του δεν γνώριζαν για την επιθετική πορεία της πανδημίας “αυτό σημαίνει ότι αδιαφορούν και δεν ασχολούνται με αυτό το τόσο σοβαρό και κρίσιμο για τη χώρα ζήτημα”. Για να προσθέσουν: “είτε το ένα συμβαίνει είτε το άλλο ισχύει και τα δύο δείχνουν μία καταστροφική συμπεριφορά”.

Από τα ραντάρ της Κουμουνδούρου δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός και της διγλωσσίας υπουργών της κυβέρνησης κάτι που όπως σχολιάζουν σημαίνει ότι “έχει χαθεί η μπάλα”. Για παράδειγμα, εξηγούν χθες το πρωί ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης έλεγε σε τηλεοπτικό σταθμό ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα πριν από την Πρωτοχρονιά και το εθνικό σύστημα υγείας δεν υφίσταται πίεση και την ίδια ώρα σε άλλο κανάλι ο κ. Αθανάσιος Πλεύρης άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων πριν από την Πρωτοχρονιά παραδεχόμενος ότι το σύστημα υφίσταται πίεση”.

Εξ αυτού του λόγου προέκυψε και η δεύτερη παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στα social media με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προτρέπει τον πρωθυπουργό να επιστρέψει από τις διακοπές του: “Με διπλασιασμό των κρουσμάτων σε μία μέρα ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να συνεχίζει αμέριμνος τις διακοπές του. Να επιστρέψει σήμερα κιόλας, να αφήσει τις ανοησίες για μεταχρονολογημένα μέτρα που τόσο καιρό ζητάμε κι εμείς και οι επιστήμονες”...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">