Recents in Beach

Η αντιπολίτευση στο δήμο Αλεξανδρούπολης συνεχίζει την ίδια στάση με το τεχνικό πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό

 


Τους άρεσε φαίνεται στην αντιπολίτευση του δήμου Αλεξανδρούπολης που πέρασε και με την ψήφο του πρώην αντιδημάρχου Κυριάκου Αραμπατζή, η δική τους πρόταση για το τεχνικό πρόγραμμα και καταθέτουν  και  για τον προϋπολογισμό, μόνο που εδώ θα πρέπει να είναι ακριβής κι όχι ευχολόγια.

Στο τεχνικό πρόγραμμα ψήφισαν περίπου  120 εκ ενω τα χρήματα του δήμου είναι 55-60 εκ  που σημαίνει ότι  τα υπόλοιπα πρέπει να τα βρουν κάτι που δεν φαίνεται στο δελτίο τύπου που έστειλαν με την πρόταση τους .για το νέο προϋπολογισμό.

Πραγματικά έχει πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε τι ένωσε και πάλι τον Βαγγέλη  Μυτηλινό με τον πρώην δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη σύμβουλος του οποίου ήταν  κι έφυγε δημιουργώντας δική του παράταξη .

Όπως επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζει και η σύγκλιση του Κυριάκου Αραμπατζή ό οποίος ήταν με την ΑΝΑΣΑ του Παύλου Μιχαηλίδη και στην προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο "βοήθησε" τον πρώην δήμαρχο, εκλέχθηκε  και πάλι με την ΑΝΑΣΑ.  Καθαίρεσαν τον επικεφαλής της και συνεργάστηκαν με τον σημερινό δήμαρχο. Μετά την καθαίρεση Μιχαηλίδη επικεφαλής εκλέχθηκε ο Γιάννης Καρυπίδης τον οποίο επίσης εγκατέλειψαν και συνέπραξαν με τον σημερινό δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη . Τα πρώτα δύο χρόνια ο Κυριάκος Αραμπατζής ήταν αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών όπότε όλα μέλι γάλα , μόλις αντικαταστάθηκε για να χρησιμοποιηθεί κι άλλος συνάδελφός του άρχισε τις αντιδράσεις και την σύμπραξη με τον κ. Λαμπάκη ......

Αυτά συμβαίνουν σε έναν από τους σημαντικότερους δήμους της Ελλάδας λόγω Γεωστρατηγικής θέσης , Μικρότητες, μικροπολιτικές επιδιώξεις και ευκαιριακές συμμαχίας χωρίς πολιτικό υπόβαθρο 

Το δελτίο τύπου που έστειλε το γραφείο τύπου της παράταξης Λαμπάκη "Πόλη & Πολίτες" :

Θέμα: Κοινή εναλλακτική πρόταση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2022.  


Σε συνέχεια της κοινής πρότασης για το Τεχνικό πρόγραμμα του 2022 και της υπερψήφισης αυτού από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, οι παρατάξεις Πόλη & Πολίτες - Βαγγέλης Λαμπάκης, Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση - Βαγγέλης Μυτιληνός και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παύλος Α. Μιχαηλίδης, καταθέτουν την δική τους εναλλακτική πρόταση για τον Προϋπολογισμό του νέου έτους στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 15ης Δεκεμβρίου 2021.

Κοινή στόχευση όλων αποτέλεσε ξεκάθαρα η πολιτική των οικονομικών ελαφρύνσεων σε νοικοκυριά και επαγγελματίες για όλο τον Δήμο της Αλεξανδρούπολης και μάλιστα σε μια συγκυρία πολύ δύσκολη τόσο λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης των περασμένων ετών όσο και λόγω της πρόσφατης πανδημικής κρίσης.

Με αυτή την συνθήκη η εναλλακτική πρόταση της αντιπολίτευσης περιλαμβάνει μείωση κατά 8 % στα δημοτικά τέλη για το 2022, εν αντιθέσει με την εισήγηση της δημοτικής αρχής για μηδενικές μειώσεις στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού.

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες προτάσεις της αντιπολίτευσης  για τον προϋπολογισμό του 2022, αξίζει να γίνει ιδιαίτερη μνεία στο σημαντικότατο ζήτημα της στάθμευσης που απασχολεί χρόνια τώρα την πόλη της Αλεξανδρούπολης. Έτσι σε συνέχεια του Τεχνικού προγράμματος και της επιλογής του χώρου του παλιού κολυμβητηρίου για την δημιουργία δημοτικού υπογείου πάρκινγκ, προβλέπεται συγκεκριμένο χρηματικό ποσό για την μελέτη ενός ολοκληρωμένου bussiness plan σχετικά με τη βιωσιμότητα του έργου, ως πρώτο βήμα υλοποίησης του.  

Σε ότι αφορά τον αγώνα της αυτοδιοίκησης κατά της κλιματικής αλλαγής και των δεσμεύσεων και των στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το κλίμα και την ενέργεια για το έτος 2030, απαιτείται ανάληψη πρωτοβουλιών για την προώθηση αειφόρων λύσεων και σε τοπικό επίπεδο. Ένα σκέλος των δράσεων που προτείνει η αντιπολίτευση για τις νέες περιβαλλοντικές προκλήσεις και αποτυπώνεται στο εναλλακτικό της σχέδιο για τον προϋπολογισμό, είναι μια σειρά από μελετημένες δενδροφυτεύσεις σε συγκεκριμένες περιοχές του δήμου, καθώς και μεταφυτεύσεις όπως στην περίπτωση του δημοτικού άλσους στο «Φυτώριο».

Τέλος και σε ότι αφορά τις δράσεις βελτίωσης της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία και προβλημάτων κινητικότητας, ενδεικτικά αναφέρεται στις προτάσεις της αντιπολίτευσης το υποέργο για την προμήθεια και εγκατάσταση ειδικού ανελκυστήρα στον χώρο της πλατείας του Φάρου.


Οι δημοτικές παρατάξεις

Πόλη & Πολίτες - Βαγγέλης Λαμπάκης

Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση - Βαγγέλης Μυτιληνός

και

ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">