Recents in Beach

Τσίπρας: Ατύχημα για τη χώρα να την κυβερνά ο Μητσοτάκης στην πανδημία

 


«Ζητάω εκλογές για να σώσουμε οτιδήποτε κι αν σώζεται» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο Star.

Το αίτημά του για εκλογές επανέλαβε και στη συνέντευξή του στο Star, το βράδυ της Τρίτης (21.12.2021) ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «κυνικό».

«Φθάσαμε στο σημείο να ζητήσουμε εκλογές γιατί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα έβγαινε ο πρωθυπουργός από την Βουλή να πει ότι δεν υπάρχει έρευνα που να δείχνει ότι η θνησιμότητα εκτός ΜΕΘ δεν είναι αυξημένη, ενώ είχε στα χέρια του την μελέτη του κ. Τσιόδρα, είτε θα είχε ζητήσει συγγνώμη ή θα είχε παραιτηθεί. Αλλά ζητάμε εκλογές επίσης γιατί η κυβέρνηση δεν χρησιμοποίησε όλες τις «Ζητάμε εκλογές γιατί στο μυαλό μας έχουμε την προστασία της ανθρώπινης ζωής, για να σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεταιΗ χώρα δεν μπορεί να αντέξει μία κυνική κυβέρνηση και ένας ένοχος πρωθυπουργός να διαχειρίζονται την πανδημία και την ανθρώπινη ζωή» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σημείωσε, δε, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει περισσότερο στο μυαλό του το τρίτο κόμμα από το πέμπτο κύμα της πανδημίας. δυνατότητες για να ενισχύσει την δημόσια υγεία», απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στο ερώτημα γιατί ζήτησε τώρα εκλογές,. εν μέσω πανδημίας, ενώ πέρυσι για τον ίδιο λόγο το απέρριπτε.

«Ζητάμε εκλογές γιατί στο μυαλό μας έχουμε την προστασία της ανθρώπινης ζωής, για να σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεταιΗ χώρα δεν μπορεί να αντέξει μία κυνική κυβέρνηση και ένας ένοχος πρωθυπουργός να διαχειρίζονται την πανδημία και την ανθρώπινη ζωή» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σημείωσε, δε, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει περισσότερο στο μυαλό του το τρίτο κόμμα από το πέμπτο κύμα της πανδημίας.

Αναφερόμενος στη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Η έρευνα ήταν εν γνώσει του πρωθυπουργού, και είναι σημαντικό όχι μόνο όσον αφορά το ψέμα που είπε στη Βουλή, αλλά για την διαπίστωση ότι το 38,5% των θανάτων θα είχε αποφευχθεί αν είχαμε ενισχύσει το σύστημα υγείας, που αφορά 8.000 οικογένειες».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως «λέει ψέματα και για τον αριθμό των ΜΕΘ» και πρόσθεσε ότι «αποδίδουμε ευθύνη για την αμέλεια να μην ενισχύσουν το σύστημα υγείας. Στο πρώτο κύμα αιφνιδιάστηκε, στο δεύτερο ολιγώρησε, σήμερα μιλάμε για συνειδητή επιλογή».

Παρουσίασε, μάλιστα, γράφημα που δείχνει ότι είμαστε δύο φορές επάνω σε αριθμό θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού, από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Η χώρα μας είναι διπλάσια σε θανάτους ανά 1 εκατ. πληθυσμού από το μέσο όρο της ΕΕ. Είμαστε από τις χειρότερες σε όλο τον κόσμο».

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε ατύχημα για τη χώρα το γεγονός ότι «κυβερνά εν μέσω πανδημίας μία κυβέρνηση που δεν πιστεύει στο ΕΣΥ, δεν πιστεύει στο δημόσιο χώρο». «Ο κ. Μητσοτάκης έχει χάσει την εμπιστοσύνη. Έχει στο μυαλό του περισσότερο το τρίτο κόμμα και όχι την πανδημία. Ζητάμε εκλογές γιατί θέλουμε να σώσουμε ό,τι γίνεται. Για να αποκατασταθεί το κλίμα εμπιστοσύνης» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε ένα ΕΣΥ σε κατάρρευση, με 5 ευρώ είσοδο, με φραγή σε 1,5 εκατομμύριο ανασφάλιστους πολίτες, καταργώντας όλα αυτά τα μέτρα.

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει χάσει την εμπιστοσύνη. Έχει στο μυαλό του περισσότερο το τρίτο κόμμα και όχι την πανδημία. Ζητάμε εκλογές γιατί θέλουμε να σώσουμε ό,τι γίνεται. Για να αποκατασταθεί το κλίμα εμπιστοσύνης» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και αναρωτήθηκε πώς ένας πρωθυπουργός με έλλειμμα εμπιστοσύνης, με σοβαρό ζήτημα αξιοπιστίας, θα κληθεί να διαχειριστεί ένα πέμπτο κύμα πανδημίας εν μέσω ακρίβειας.

Σε ερώτηση για την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη πως ζητάει εκλογές λόγω της ανόδου του ΚΙΝΑΛ μετά την εκλογή Ανδρουλάκη, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του είναι ο κορμός της προοδευτικής παράταξης και ο ίδιος δεν βλέπει τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις ως αντιπάλους. «Ο μοναδικός αντίπαλος για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η δεξιά και ο κύριος Μητσοτάκης» τόνισε

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και για τη… μπηχτή, από το βήμα της Βουλής, περί ομοιοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ με τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος». Είναι οξύμωρο να μιλά ο Μητσοτάκης όταν ήταν χέρι χέρι με αυτούς στα συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε τον πρωθυπουργό «να ψάξει αλλού να αναζητήσει ευθύνες».

Σημείωσε δε ότι από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τον καθολικό εμβολιασμό, υπογράμμισε ωστόσο ότι ο ελληνικός λαός οφείλει να γνωρίζει όλη την αλήθεια και να έχει εμπιστοσύνη σε αυτούς που προσπαθούν να τους πείσουν.

Επίσης, όταν ρωτήθηκε αποκάλυψε ότι και τα δυο του παιδιά έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Όσον αφορά στην ακρίβεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισες πως δεν μπορεί να συνεχιστεί.


eretikos.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">