Recents in Beach

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Ανασχηματισμός...


 ...γενικών γραμματέων με σήμα την Αγαπηδάκη και υπογραφή τρόικας...

Με το πρόσωπο της υβρίστριας της κυβέρνησης Τσίπρα που συνεχίζει να ανελίσσεται με οβιδιακούς ρυθμούς στον κρατικό μηχανισμό, της Ειρήνης Αγαπηδάκη, να πρεσβεύει τον «εκλογικό» ανασχηματισμό στις... γενικές και ειδικές γραμματείες της κυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστράτευσε αποτυχημένους πολιτευτές, «εκλεκτούς» κυβερνητικών παραγόντων, έως και ανθρώπους που μέχρι πρότινος βρίσκονταν στη δούλεψη της τρόικας.

Αναμφίβολα, η μετακίνηση της Ειρήνης Αγαπηδάκη από την «προσωποπαγή» και πολυδιαφημισμένη Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στη Γενική Γραμματείας Δημόσιας Υγείας, σε συνδυασμό με την αποχώρηση της Σοφίας Νικολάου από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής μοιάζουν οι σημαντικότερες αλλαγές που συντελέστηκαν στον «αιφνιδιαστικό» ανασχηματισμό που πραγματοποίησε τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε γενικές και ειδικές γραμματείες.

Τα δύο πρόσωπα μπορεί ωστόσο να είναι τα πιο «πολυδιαφημισμένα», όμως δεν αποτελούν τις μόνες σημαντικές αλλαγές στις γραμματείες. Μεταξύ των νέων προσώπων, βρίσκονται τουλάχιστον τρεις αποτυχημένοι πολιτευτές, ακυρώνοντας για ακόμα μία φορά τις «δεσμεύσεις» του Κ. Μητσοτάκη πως δεν θα στελεχώσει τον κρατικό μηχανισμό με τέτοια στελέχη. Επίσης, άξια αναφοράς είναι η τοποθέτηση της Μαριαλένας Αθανασοπούλου στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, που τα προηγούμενα χρόνια ήταν μέλος της τρόικας, αρχικά από την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, και στη συνέχεια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. Στα ίδια πρότυπα κινείται και η τοποθέτηση της Ελένης Γιώτη στη Γενική Γραμματεία Ενίσχυσης της Απασχόλησης, άρτι αφιχθείσα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.


Ακόμα, ενεργή είναι και η εκπροσώπηση της «ομάδας Μεγάρου Μαξίμου», με την προώθηση του Παναγιώτη Αλεξόπουλου στη νεοϊδρυθείσα Ειδική Γραμματεία Δημοσιονομικών Ελέγχων, που μέχρι σήμερα έτρεχε το πρόγραμμα «Μαζί» για την παρακολούθηση και την αξιολόγηση του κυβερνητικού έργου και του Εμμανουήλ Μαστρομανώλη στη Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, εκλεκτός του Γιώργου Γεραπετρίτη. Επίσης, αξιοσημείωτη είναι και η προώθηση του συζύγου της Αριστοτελίας Πελώνη, Γιάννη Μαστρογεωργίου, για τα μάτια του οποίου ιδρύεται Ειδική Γραμματεία Προοπτικής Διερεύνησης.

Η ανακοίνωση των αλλαγών αυτών μπορεί να ήρθε αιφνιδιαστικά το πρωί της Δευτέρας, όμως η κίνηση αυτή αναμενόταν, καθώς αυτό ήταν το τελευταίο ημερολογιακό όριο για όσους και όσες επιθυμούν να πολιτευτούν. Από τα πρόσωπα που αποχωρούν, τρία είναι τα πρόσωπα που έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να πολιτευτούν. Συγκεκριμένα, εκτός της Σοφίας Νικολάου, πρόκειται για την μέχρι πρότινος γενική γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Αθηνά Καλύβα, και την μέχρι πρότινος γενική γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Βίκυ Λοΐζου.

Κοινή συνισταμένη όλων των αλλαγών, η αποστολή προώθησης σειράς «μεταρρυθμίσεων», όπως το ξήλωμα του δημόσιου συστήματος υγείας, αλλά και η προώθηση των αντιπεριβαλλοντικών σχεδίων της κυβέρνησης, των αντεργατικών νομοθεσιών που έχουν ήδη θεσπιστεί και η εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">