Recents in Beach

Ο διοικητής της ΕΥΠ και η αποκάλυψη Σπίρτζη στη Βουλή για σύμβαση στην οποία είχε εμπλοκή ο διοικητής της!

 


«Βόμβα» στη Βουλή από αποκάλυψη σύμβασης για επιτήρηση κρατουμένων την οποία είχε αναλάβει εταιρεία στην οποία εμπλεκόταν ο νυν διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων!

Την αποκάλυψη έκανε ο Χρ.Σπίρτζης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη!

Δείτε πως περιγράφει την υπόθεση στο βίντεο:


 

Τι είπε ο Χρ. Σπίρτζης στην παρέμβαση του:

«Όταν ήταν υπουργός δικαιοσύνης το 2014 ο σημερινός αντιπρόεδρος της Βουλής, έγινε με διαγωνισμό μία σύμβαση που ήταν για την επιτήρηση των κρατουμένων που έβγαιναν έξω. Αυτή η σύμβαση υλοποιήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και έληξε τον Νοέμβριο του 2019. Συνέχισε όμως η εταιρεία να παρέχει αυτές τις υπηρεσίες χωρίς σύμβαση.

Το Νοέμβριο του 2019, οι επιτροπές που είχαν οριστεί από τη σύμβαση από τη Νέα Δημοκρατία επί κυβέρνησης Σαμαρά σταμάτησαν να παραλαμβάνουν το έργο. Δυόμιση χρόνια κυβέρνηση δεν ξέρω με ποιού εντολή, εσείς θα μας πείτε, η εταιρεία συνέχισε να παρέχει αυτές τις υπηρεσίες.

Και φέρνετε με νόμο τώρα, ενώ έχετε ζητήσει γνωμοδότηση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους που είναι απορριπτική [κατατίθεται] για να μην προχωρήσετε σε πληρωμές, εσείς
θέλετε να προχωρήσετε με νόμο. Απαράδεκτο, πλήρης αδιαφάνεια κ. Υπουργέ. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Καταθέτω και την αρχική σύμβαση την οποία υπογράφει ο τότε υπουργός Χ. Αθανασίου και ο εκπρόσωπος της εταιρείας Παναγιώτης Κοντολέων Διοικητής της ΕΥΠ!
Και αυτό συνιστά μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα! Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να συνεχίσει να παίζει με την εθνική ασφάλεια, με τη διαφάνεια ούτε με τέτοιου είδους λογικές και εξυπηρετήσεις με τροπολογίες της Παρασκευής βράδυ. Δεν θα αφήσουμε και κάντε ό,τι θέλετε να συνεχιστεί αυτό το πλιάτσικο. Και δεν θα αφήσουμε να ξεσκίζετε την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις δημόσιες συμβάσεις. Δεν θα το αφήσουμε εμείς και ο δημοκρατικός κόσμος της χώρας και ελπίζουμε πως δεν θα αφήσετε κι εσείς συνάδελφοι της ΝΔ αυτό τον ξεπεσμό και το κατάντημα για τη δημοκρατία την εθνική ασφάλεια και τη διαφάνεια».

Η σύμβαση που είχε υπογραφεί το 2014 ΕΔΩ

militaire.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">