Recents in Beach

ΟΙ 100 ΝΕΚΡΟΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΣΙΩΠΗΣΟΥΜΕ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12 – 3μμ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26-1-22

 


ΤΕΤΑΡΤΗ 26/01/2022

Η ΠΟΕΔΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12 – 3μμ


ΑΤΤΙΚΗ: 13μμ Συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Συγκεντρώσεις με αποφάσεις των Σωματείων & των ΝΤ της ΑΔΕΔΥ

ΟΙ 100 ΝΕΚΡΟΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΣΙΩΠΗΣΟΥΜΕΤην ΤΕΤΑΡΤΗ 26/01/2022 προκηρύσσουμε Πανελλαδική Στάση Εργασίας 12 – 3μμ και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας 13μμ στο Υπουργείο Υγείας και στην Περιφέρεια κατά τόπους Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας που θα αποφασίσουν τα Πρωτοβάθμια Σωματεία σε συνεργασία με τα ΝΤ της ΑΔΕΔΥ.

Η ΑΔΕΔΥ προκηρύσσει Στάση Εργασίας σε όλο το Δημόσιο, στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις επειδή η υπόθεση της Δημόσιας Υγείας μας αφορά όλους.

Είναι πολλοί οι 100 νεκροί την ημέρα για να μας κλείσουν τα στόματα με επικοινωνιακές ακροβασίες.

Πολλοί ασθενείς θα γλύτωναν τη ζωή τους εάν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας ήταν καλύτερα οργανωμένο στην Πρωτοβάθμια και Νοσοκομειακή περίθαλψη, στην εντατική θεραπεία. Όμως η κυβέρνηση ακόμη και σήμερα που αναδεικνύεται με τον πιο τραγικό τρόπο η σημασία του Δημόσιου Συστήματος Υγείας δεν κρύβει τα σχέδιά της «να σπάσει αυγά» όπως είπε ο Πρωθυπουργός δηλαδή να καταργήσει, να συγχωνεύσει υγειονομικές μονάδες, για να προωθήσει τα σχέδια συρρίκνωσης, ιδιωτικοποίησης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Προστατεύουν τον ιδιωτικό τομέα. Επίταξαν 665 κλίνες και καλυμμένες είναι οι μισές με περιστατικά χαμηλής βαρύτητας. Το ελληνικό δημόσιο πληρώνει το σύνολό τους. Ζητάμε την επίταξη άνευ όρων και προϋποθέσεων. Να συνεφημερεύουν με τα Δημόσια Νοσοκομεία και να εισάγουν  επείγοντα περιστατικά κορωνοϊού για νοσήλια στις κλινικές και στις ΜΕΘ. 

Οι υγειονομικοί δεν είναι μηχανές να εργάζονται χωρίς σταματημό ακατάπαυστα 2 χρόνια τώρα και κάθε ημέρα οι συνθήκες να χειροτερεύουν. Έχουν εξαντληθεί μέχρι λιποθυμίας.

Τα χειροκροτήματα «εξαργυρώνονται» με στοχοποίηση, διαρκή ομηρία των συμβασιούχων, απειλές παράνομων απολύσεων όσων βρίσκονται σε αναστολή, απαξίωση, εξευτελιστικούς μισθούς, επιστροφή των εργολάβων και του εργασιακού μεσαίωνα στις υπηρεσίες στήριξης με απολύσεις 6000 συμβασιούχων συναδέλφων. Χάσαμε 30 συναδέλφους από κορωνοϊό και καμία ευθιξία να χαρακτηρισθεί εργατικό ατύχημα, με αποτέλεσμα οι οικογένειες να βρίσκονται σε απόγνωση. Εάν ήταν ένστολοι θα είχαν στηθεί ανδριάντες και αποκαλυπτήρια στις πλατείες.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

ΞΕΠΕΡΑΣΑΜΕ τα όριά μας. Κάθε ημέρα χάνεται ένα χωριό από κορωνοϊό και «χαμπάρι» δεν παίρνει κανείς από την κυβέρνηση.

Το πιο πολύτιμο αγαθό είναι η υγεία. Η οργάνωση της Δημόσιας Υγείας είναι αναγκαιότατη στον δικό μας κόσμο. Στον κόσμο της κυβέρνησης είναι πολυτέλεια!!!

ΑΙΤΗΜΑΤΑ:

 • Δωρεάν Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, συνταγογράφηση τεστ κορωνοϊού, δωρεάν τεστ

 • Ενίσχυση των Νοσοκομείων με μόνιμες προσλήψεις προσωπικού. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Την στιγμή που εργάζονται συνάδελφοι με ενεργή νόσο κορωνοϊού λόγω των οδηγιών του ΕΟΔΥ, ποιο είναι το υγειονομικό όφελος με τις χιλιάδες αναστολές εργασίας συναδέλφων; Περίπου 2500 Συνάδελφοι νοσούν από κορωνοϊό. Υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού στα Νοσοκομεία. Μειώθηκε το προσωπικό πάνω από 10.000 υπαλλήλους σε σχέση με το περασμένο χειμώνα. (περίπου 7.000 αναστολές, 2.000 συνταξιοδοτήσεις, 2.500 προσωπικό σε καραντίνα).


 • Ανάκληση επικίνδυνων οδηγιών ΕΟΔΥ που μειώνουν τις ημέρες καραντίνας του προσωπικού. Τακτικά προληπτικό τεστ στο Προσωπικό.

 • Ενίσχυση του Δημόσιου Τομέα Υγείας. Οι εισαγωγές περιστατικών κορωνοϊού για ακόμη μια φορά αυξάνονται σε κάθε εφημερία. Τα Νοσοκομεία γεμίζουν δύο κλινικές κορωνοϊού μετά από κάθε εφημερία σε βάρος ασθενών άλλων παθήσεων. Δεκάδες διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται σε θαλάμους και αυτοσχέδιες ΜΕΘ και όμως για την Κυβέρνηση η ανάπτυξη νέων κλινών  ΜΕΘ είναι πολυτέλεια.

 • Ένταξη στα ΒΑΕ

 • Αύξηση Μισθών

 • Μονιμοποίηση Συμβασιούχων

 • Εργατικό ατύχημα 

 • Έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία

 • Επίταξη ιδιωτικού τομέα άνευ όρων και προϋποθέσεωνΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ Απόφαση Εκτελεστικής Επιτροπής ΑΔΕΔΥ 

για ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ την Τετάρτη 26 του Γενάρη του 2022 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες του χώρου της Υγείας (ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕ/ΠΦΥ,  ΠΟΣΕΥΠ/ΠΦΥ), σε κοινή σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα, στις 18 του  Γενάρη, συναποφάσισαν την πραγματοποίηση Πανελλαδικής Ημέρας  Δράσης για την Υγεία, την Τετάρτη, 26 του Γενάρη του 2022, για την  ανάδειξη των προβλημάτων του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, εξαιτίας  των πολιτικών που ασκεί η Κυβέρνηση. 

Για να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις κινητοποιήσεις που θα  γίνουν η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει Στάση  Εργασίας σε όλο το Δημόσιο, στο Λεκανοπέδιο, την Τετάρτη, 26 του  Γενάρη του 2022, από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου. 

Ταυτόχρονα κηρύσσει, για την Περιφέρεια, διευκολυντική Στάση  Εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου για να συμμετέχουν οι  εργαζόμενοι του Δημοσίου στις κινητοποιήσεις που θα οργανωθούν, στις πόλεις τους από τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. 

Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 13:00, στο Υπουργείο  Υγείας και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Καλούμε τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σε συνεργασία  με τα Εργατικά Κέντρα και τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους να  οργανώσουν αντίστοιχες κινητοποιήσεις και δράσεις στις πόλεις τους, για  την ανάδειξη των ζητημάτων της Υγείας. 

Διεκδικούμε: 

Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με γενναία αύξηση της κρατικής Χρηματοδότησης και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού - Μονιμοποίηση των συμβασιούχων. 

Ουσιαστική, στοχευμένη επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση με ευθύνη του κράτους και με δωρεάν διαγνωστικά τεστ. Ανάκληση των οδηγιών του ΕΟΔΥ που μειώνουν τις ημέρες καραντίνας του  προσωπικού. 

Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, στα μέσα μαζικής  μεταφοράς και στα σχολεία. 

Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ και αναγνώριση του θανάτου  από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα. Καμία απόλυση υγειονομικού. 

Δημιουργία εμβολιαστικών δομών στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας  Φροντίδας Υγείας. Ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος ειδικά  για τις κλειστές δομές, τις δομές προσφύγων και μεταναστών. 

Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας, χωρίς όρους και  προϋποθέσεις.

Η «Αλληλεγγύη για Όλους» συμμετέχει στο πανελλαδικό κάλεσμα για την υγεία το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2021 στις 12.00 στην Πλατεία Συντάγματος

Το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022, ενώνουμε την φωνή μας  με όλες τις συλλογικότητες, με όλους και όλες που αντιστέκονται στην εγκληματική νεοφιλελεύθερη κυβερνητική πολιτική.


Την ίδια ώρα που εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν και η επιδημία σαρώνει, η κυβέρνηση της Ν.Δ φαντασιώνεται το τέλος της πανδημίας και προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα με άθλιες εκδηλώσεις υποδοχής πολεμικών αεροπλάνων. 


Υπερασπιζόμαστε τη ζωή και τη δημοκρατία.


Διεκδικούμε:


 • Άμεση στελέχωση και ενίσχυση του ΕΣΥ.

 • Αύξηση των δαπανών για την υγεία.

 • Ενίσχυση και ενεργοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.

 • Στοχευμένη επιδημιολογική επιτήρηση με δωρεάν τεστ, συνταγογραφούμενα και αποζημιούμενα από τον ΕΟΠΥΥ.

 • Ανάκληση της μετατροπής των δημόσιων νοσοκομείων σε μονοθεματικά COVID και σε εμβολιαστικά κέντρα.

 • Άμεση επίταξη ιδιωτικών κλινικών και στρατιωτικών νοσοκομείων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 • Μέτρα για αποφυγή συγχρωτισμού σε μαζικούς χώρους, χώρους δουλειάς και ΜΜΜ.

 • Μέτρα για ασφαλή λειτουργία των σχολείων.


Θα συμμετέχουμε στο  πανελλαδικό κάλεσμα για την υγεία και την αξιοπρέπεια το Σάββατο 22 Γενάρη στις 12:00, στην Πλατεία Συντάγματος, με το δικό μας πανό.


Σημείο συνάντησης : Όθωνος και Αμαλίας στις 12.00 Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">