Recents in Beach

Νίκος Νικολόπουλος:Σε οποιαδήποτε συζήτηση βρεθείς δύο θέματα κυριαρχούν: η πανδημία και η ακρίβεια.


 Ο Μητσοτάκης, με όσα είπε στο υπουργικό συμβούλιο, απαξίωσε την έννοια της πολιτικής ευθύνης ,δεν βρήκε το θάρρος να ζητήσει τις παραιτήσεις των Υπουργών που είναι υπεύθυνοι, αλλά απεναντίας προσπάθησε να κρύψει τις ευθύνες -τις δικές του και της κυβέρνησής του- για το δεύτερο μέσα σε λίγους μήνες φιάσκο του κρατικού μηχανισμού και την πρωτοφανή ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών και για το χάος που έφερε στην Αττική η κακοκαιρία Ελπίδα. 


Είναι δυστυχώς δεδομένο ο κρατικός μηχανισμός δεν λειτούργησε και επίσης δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Koύλης κυβερνάει, λέμε τώρα, 935 ημέρες… Πραγματι κατάφερε στην πανδημια να ειμαστε πρώτοι παγκοσμίως σε νεκρούς, στις πυρκαγιές στις πλημμύρες και στο χιονιά … όμως σε ενα πράγμα είναι  πολυ καλοί, στο πλιάτσικο στην προπαγάνδα κ στην παραπληροφόρηση…

 Γι'αυτό ο λαός κράζει «μαζέψτε τα πριν σας μαζεψουμε»

Τα χιόνια δεν θα λιώσουν εύκολα στο ΜΑΞΙΜΟΥ λένε τα εξαπτέρυγα  ακόμα κι όλοι αυτοί οι οπαδοί της αριστείας, οι μοντέρνοι νεοφιλελευθεροι της ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ  προβληματιζονται από το γεγονός ότι αυτό το τσίρκο δεν έχει πλησιάσει καν στο πάτο...

Υπάρχει και απόπατος …

Τα χιόνια δεν θα λιώσουν όσο θα συνεχίζεται αμείωτη η άνοδος στις τιμές όλων των προϊόντων και των υπηρεσιών που γονατίζει τα ελληνικά νοικοκυριά…

Σε οποιαδήποτε συζήτηση βρεθείς δύο θέματα κυριαρχούν: η πανδημία και η ακρίβεια. Το ζήτημα της αύξησης των τιμών στην αρχή το αντιμετωπίζαμε με κάποια ελαφρότητα. Άλλωστε είχαμε συνηθίσει από τη δεκαετή κρίση και τα μνημόνια και ο κορονοϊός ήταν κάτι εντελώς πρωτόγνωρο που επισκίαζε τον όποιο διαφορετικό προβληματισμό. Όμως βλέπουμε ότι η ακρίβεια και η νέα οικονομική κρίση δεν είναι παροδική και μας ταλανίζει όλους. 

Ο φόβος να ανοίξεις τον φάκελο με τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, οι καυγάδες στις πολυκατοικίες για τα κοινόχρηστα και τα σβηστά καλοριφέρ, η έκπληξη κάθε φορά που σου λέει το λογαριασμό η/ο υπάλληλος του σούπερ μάρκετ, οι ανέφικτες προσπάθειες να αποταμιεύσεις έστω το ελάχιστο, τα υπέρογκα ενοίκια που καλούνται κάποιοι ενοικιαστές να πληρώσουν και κινδυνεύουν με έξωση, είναι μια πραγματικότητα που θα κλιμακωθεί το 2022. 

Η αλήθεια που προμηνύει δύσκολες ημέρες για όλους μας φαίνεται αρχικά από τα νούμερα της ΕΛΣΤΑΤ. Η συνολική επιβάρυνση, η οποία είναι της τάξης 3% με 8%, που είναι ιδιαίτερα μεγάλη για τις λαϊκές οικογένειες και για τις επιχειρήσεις.

Εμεις του ΧΡΙΚΕ και πολλοί άλλοι τα λέγαμε καιρό αλλά ο Υπουργος μας έλεγε ότι η αγορά αυτορρυθμίζεται. Ορίστε τώρα η αυτορύθμιση»

 Προ ημερών κατά τη συνάντηση που είχα με Υπουργούς  στη Βουλή, ζήτησα εκτός από την στήριξη που πρέπει να δοθεί στις επιχειρήσεις, να υπάρξει μέριμνα για τους καταναλωτές, ώστε να μη δουν το εισόδημά τους να περιορίζεται ακόμη περισσότερο και οι συνέπειες θα είναι δραματικές .

Ενδεικτικά της κατάστασης, όσον αφορά την απώλεια της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων λόγω της ακρίβειας, είναι τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ ΓΣΕΕ) στην έρευνά του με τίτλο «Ακρίβεια, αγοραστική δύναμη και αγορά εργασίας». 

Συγκεκριμένα η απώλεια αγοραστικής δύναμης του κατώτατου μισθού έφτασε το 10,4%, ενώ του μέσου μισθού των εργαζομένων μερικής απασχόλησης άγγιξε το 13,7%. Τον ίδιο μήνα, το μέσο μηνιαίο ατομικό διαθέσιμο εισόδημα απώλεσε περίπου το 7% της αγοραστικής του δύναμης σε ετήσια βάση.  

 Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, η αγοραστική δύναμη του μισθού αξιοπρεπούς διαβίωσης στη Βόρεια και τη Δυτική Ευρώπη ήταν υπερδιπλάσια της ελληνικής. Δυστυχώς ομως ο ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ με την ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΑ που κυβερνούν τον τοπο μας .τις τελευταίες περίπου 1000 ήμερες, δεν έχουν νοιώσει στο πετσί τους την καθημερινότητα και την αγωνία του κόσμου …


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">