Recents in Beach

Σύμμαχος της πανδημίας ο Μητσοτάκης.

 


«Σύμμαχος της πανδημίας». Αυτόν τον χαρακτηρισμό απόδίδει η Κουμουνδούρου στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την πολιτική που εφαρμόζει. Τονίζοντας ότι οι εξελίξεις της χθεσινής ημέρας όπου βρέθηκαν πάνω από 15.000 μέλη της σχολικής κοινότητας θετικοί σε τεστ Covid 19... τεκμηριώνουν πως η πραγματική πολιτική της κυβέρνηση είναι η «ανοσία της αγέλης».

Όπως εκτιμά η αξιωματική αντιπολίτευση η ανάδειξη μιας τόσο ευρείας διασποράς σε μαθητές σημαίνει ταυτόχρονα πως 30.000 γονείς έχουν ήδη πάει στους χώρους εργασίας τους και πολλοί από αυτούς έχουν χρησιμοποιήσει τα μέσα μαζικής μεταφοράς, με τα γνωστά προβλήματα συνωστισμού. Δηλαδή πρακτικά δημιουργήθηκαν συνθήκες υπερ-μετάδοσης του ιού. Αυτά ενώ παραμένει σε ισχύ το υγειονομικό πρωτόκολλο του «50%+1» το οποίο από μόνο του συμβάλλει στην διασπορά της πανδημίας.

Στον ΣΥΡΙΖΑ συνεκτιμούν επίσης την πίεση που ασκείται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Έτσι πλάι στην κατάσταση που δημιούργησαν οι επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην εκπαίδευση έρχονται να προστεθούν τα στοιχεία από τα νοσοκομεία: Όπως λένε στον ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο 10ήμερο μόνον έχουν σχεδόν διπλασιαστεί οι εισαγωγές ασθενών με Covid 19 από 340 σε 632 ενώ μόνον χθες, Δεύτερα, η άνοδος ήταν 21%. Το ίδιο ισχύει και με την αύξηση των θανάτων αφού καταγράφθηκαν 85 την Δευτέρα έναντι 66 την Κυριακή, ενώ αύξηση υπάρχει και στις διασωληνώσεις.

Παρόλα αυτά – τονίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ- η κυβέρνηση προκειμένου να στηρίξει τις επιλογές της δεν διστάζει να κάνει λόγο για «μικρότερο κίνδυνο» από την μετάλλαξη «Όμικρον» και να συζητά περί «χαλάρωσης των μέτρων». Ουσιαστικά δηλαδή και εκπέμπει προς την κοινωνία ένα μήνυμα εφησυχασμού, σε πλήρη αναντιστοιχία με τα δεδομένα και την πραγματικότητα. Επί της ουσίας αναφέρουν στον ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντικατέστησε την ρητορική για το «τελευταίο μίλι» με τον «τελευταίο μήνα».

Νίκος Φίλης: Δεν υπάρχει καν ανοσία της αγέλης

Ιδιαίτερα επικριτικός για την τακτική της κυβέρνησης ήταν σε σχόλιο του για την κατάσταση ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης. Επισήμανε σε σχόλιό του ότι στην κυβέρνηση «διάλεξαν την ανοσία της αγέλης και ξαμόλησαν τα τρολ σε σόσιαλ και ΜΜΕ, τα ίδια που έγραφαν μανιωδώς «τι σου ζητάμε; να μείνεις σπίτι!» να παπαγαλίζουν τώρα «δεν θα σταματήσουμε τα πάντα για μια πανδημία»! Από το «αποστάσεις, αποστάσεις, αποστάσεις!» στο «50% + 1» για να κλείσει ένα τμήμα, αποδεικνύεται ότι ήταν μια Νέα Δημοκρατία δρόμος». Σημείωσε μάλιστα «δεν υπάρχει καν «ανοσία της αγέλης», ο ιός αλλάζει, υπάρχει μόνο πολιτική υγείας και ενίσχυση του ΕΣΥ, που μπορεί να γίνει μόνο με πολιτική αλλαγή και νέα, προοδευτική, αριστερή κυβέρνηση στο τιμόνι».

Στον συνωστισμό στις μαθητικές τάξεις αναφέρθηκε η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας, Μέρόπη Τζούφη. Επισήμανε πως «το υπουργείο Παιδείας στοιβάζει 26 παιδιά στα 40 τετραγωνικά μέτρα μιας αίθουσας, καταστρατηγώντας κάθε μέτρο κοινωνικής αποστασιοποίησης». Παράλληλα εγκάλεσε το υπουργείο Παιδείας για «συστηματική έλλειψη προετοιμασίας, διαχειριστική ανεπάρκεια και προχειρότητα,

Ο. Γεροβασίλη: Τα μέτρα που πρέπει άμεσα να ληφθούν

Στο θέμα των μέτρων που πρέπει να παρθούν αναφέρθηκε η γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη. Όπως τόνισε «η κυβέρνηση δείχνει πως δεν μπορεί ή δε θέλει να διδαχθεί από τα λάθη της. Εάν είχε εφαρμόσει έγκαιρα τις προτάσεις μας, ένα μέρος τουλάχιστον αυτής της τραγωδίας θα είχε αποφευχθεί». Μιλώντας για συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να γίνουν επισήμανε πως «δεν μπορεί να περιμένει ούτε ώρα η εκκίνηση μιας σοβαρής πανελλαδικής εκστρατείας για πρώτη και τρίτη δόση εμβολίου με τη συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των άλλων τοπικών φορέων. Πρέπει άμεσα να προσληφθούν οι 800 και πλέον ιατροί που περιμένουν στις λίστες ένταξης στο ΕΣΥ. Οι δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας πρέπει να ενεργοποιηθούν έστω και τώρα για την παροχή προνοσοκομειακής φροντίδας για να μη «γονατίζουν» τα νοσοκομεία». Πρόσθεσε ότι «απαιτείται, επιτέλους, η άμεση επίταξη ιδιωτικών κλινικών και στρατιωτικών νοσοκομείων» και «να καταστούν υποχρεωτικά για όλους με αποζημίωση από το Δημόσιο»...

Γεράσιμος Λιβιτσάνος

news247.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">