Recents in Beach

Τον Γιώργο Καϊσα προτείνει ο δήμαρχος για πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης (Βίντεο)

 


Στις δημαιρεσίες   που διεξάγονται την Κυριακή 9-1-21 σε όλους στους δήμους της Ελλάδας μετά από σχετική απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης θα προτείνει για πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου τον Γιώργο Καίσα.

Ο κ. Ζαμπούκης μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΔΕΛΤΑ τηλεόρασης έκανε την ανακοίνωση για την πρόταση που θα γίνει την Κυριακή στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Αναφέρθηκε στην εμπειρία του κ. Καϊσα ο οποίος υπήρξε δημοτικός σύμβουλος  με δήμαρχο τον αείμνηστο Ηλία Ευαγγελίδη , πρόεδρος του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Έβρου για πολλά χρόνια όπως και πρόεδρος του συλλόγου των φαρμακοποιών σε προηγούμενη περίοδο .

Ο δήμαρχος προανήγγειλε και αλλαγές στις διοικήσεις της ΤΙΕΔΑ    και ΔΕΥΑΑ 

Να σημειώσουμε ότι βάση της σχετικής νομοθεσίας  πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εκλέγεται από την παράταξη του δημάρχου, ο αντιπρόεδρος από την 2η δύναμη  ασχέτως αν έχει περισσότερους συμβούλους και ο γραμματέας από την 3η  Στην πρώτη μυστική ψηφοφορία ψηφίζουν μόνο οι σύμβουλοι της παράταξης του δημάρχου, αυτός που θα πάρει την πλειοψηφία μπαίνει σε 2η ψηφοφορία ( πάλι μυστική ) Στην δεύτερη ψηφοφορία εκλέγεται πρόεδρος ο προτεινόμενος ασχέτως αν τα λευκά είναι περισσότερα.

Στη 2η ψηφοφορία  βεβαίως μπορεί να  θέση υποψηφιότητα  σύμβουλος της δημοτικής παράταξης του δημάρχου που δεν συμμετείχε στην  1η αλλά για να εκλεγεί πρέπει να λάβει τα 2\3 δηλαδή για το ΔΣ της Αλεξανδρούπολης 27  ψήφους 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">