Recents in Beach

Στ. Αραχωβίτης-Αλ. Χαρίτσης: “΄Άμεσα να δρομολογηθεί η νομοθετική ρύθμιση για το ακατάσχετο της Μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής”


 Μετά τις επανειλημμένες επισημάνσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ και τους Τομεάρχες Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Αγροτ. Ανάπτυξης & Τροφίμων του κόμματος Αλ. Χαρίτση και Στ. Αραχωβίτη για το ζήτημα του Ακατάσχετου της Μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής που χορήγησαν οι Περιφέρειες στις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης, οι βουλευτές Λακωνίας και Μεσσηνίας φέρνουν το θέμα στη Βουλή με την κατάθεση σχετικής Αναφοράς εκ μέρους των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου (Λακωνίας, Αρκαδίας, Αργολίδος, Μεσσηνίας, Κορινθίας).


Θα έπρεπε όχι μόνο να θεωρείται δεδομένο αλλά να έχει ήδη δρομολογηθεί η νομοθετική ρύθμιση που να προβλέπει ότι οι οικονομικές ενισχύσεις που έλαβαν οι επιχειρήσεις θα είναι ακατάσχετες, αφορολόγητες και και να μην συμψηφίζονται με οποιαδήποτε άλλη οφειλή.





Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς: 


Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Οικονομικών

Για τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

ΘΕΜΑ: «Φορολόγηση και Ακατάσχετο Μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής»


Οι βουλευτές Σταύρος Αραχωβίτης και Αλέξανδρος (Αλέξης) Χαρίτσης καταθέτουν προς τους κ.κ Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων αναφορά την επιστολή διαμαρτυρίας των Επιμελητηρίων Λακωνίας, Αργολίδος, Κορινθίας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας προς τον Υπουργό και Αν. Υπουργό Οικονομικών κ.κ. Σταϊκούρα και Σκυλακάκη, όπου επισημαίνεται η ανάγκη για άμεση νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει ότι οι οικονομικές ενισχύσεις που έλαβαν οι επιχειρήσεις μέσω των Περιφερειών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, θα πρέπει να είναι ακατάσχετες, αφορολόγητες και να μην συμψηφίζονται με οποιαδήποτε άλλη οφειλή.

Το θέμα της κατάσχεσης και των συμψηφισμών έχει επανειλημμένα επισημανθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ και από τους Τομεάρχες Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Αγροτ. Ανάπτυξης & Τροφίμων του κόμματος Αλ. Χαρίτση και Στ. Αραχωβίτη



Επισυνάπτεται η Επιστολή. 

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να με ενημερώσετε σχετικά.




Αθήνα,  21 Ιανουαρίου 2022


Ο καταθέτοντες βουλευτές

Αραχωβίτης Σταύρος

Χαρίτσης Αλέξανδρος (Αλέξης)

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ 

ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ 

ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 

1: ; - 1 

1.

ΤΣΙΝΕΛΗ}

ΑΡΚΑΔΙΑΣ. 

Άργος 17 Ιανουαρίου 2022 

Α.Π. 0183/Φ.445 

ΠΡΟΣ

Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα 

• Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ

Σκυλακάκη 

Κοιν: 

• Βουλευτές Πελοποννήσου 

Θέμα: «Φορολόγηση και Ακατάσχετο Μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής Περιφερειών» 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Μετά τη ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού και των περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν, η Κυβέρνηση με ετοιμότητα έχει προχωρήσει ως τώρα στην εκπόνηση Εκτάκτων Μέτρων Στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων της χώρας. 

Ν 

Εκτός των μέτρων της Κυβέρνησης, μέτρα με σκοπό την αντιμετώπιση και περιορισμό των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης στην απασχόληση και στην βιωσιμότητα των επιχειρήσεων της χώρας, έλαβαν και οι κατά τόπους Περιφέρειες. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου προκήρυξε τη Δράση 3.a.4 «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου». 

Επιμελητήριο Αργολίδος 

Κορίνθο: 23 

λαγος 21233 Τηλ. 27510 67236 elewooferrett 

Επιμελητήριο Μεσσηνίας 

Πλ. 13ης Μαρτίου Καλαμάια 21133 

Τηλ. 2721: 6120 homeschamber

Επιμελητήριο Κορινθίας 

Ερμού 2 Κόρινθος 20131 Τηλ 22410 24464 infot kuingiacc.gr 

Επιμελητηριο Λακωνίας 

Ξανθάκυς

δειο 200 Τεμ. 27230 22279 gytibdolentet

Επιμελητήριο Αρκαδίας 25ης Μαρτίου & ενός

Tpiron 22100 Τηλ. 2710 227141 42 infowcadianet gr 

*

trom 

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ 

ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ 

ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 

EDHIMEAHTHI

ΑΡΚΑΔΙΑΣ 

ΝΑΙ 

Κοινή συνισταμένη των μέτρων που ελήφθησαν από την Πολιτεία και αφορούσαν άμεση οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, ήταν οι ενισχύσεις αυτές να είναι ακατάσχετες, αφορολόγητες και να μην συμψηφίζονται με οποιαδήποτε οφειλή. 

Σε αντίθεση με αυτήν τη γενική αρχή για τα προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρήσεων, στις αντίστοιχες που προκήρυξαν οι κατά τόπους Περιφέρειες δεν προβλέπεται το αφορολόγητο και ακατάσχετο των ενισχύσεων αυτών. 

Κύριε Υπουργέ

TOV 

Επειδή, θεωρούμε ότι οποιαδήποτε φορολογική επιβάρυνση των επιχειρήσεων για ενισχύσεις που έλαβαν μέσω των Περιφερειών για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης θα έχει σοβαρές επιπτώσεις και θα κλονίσει την βιωσιμότητα τους, αλλά και για λόγους ισονομίας, θα πρέπει άμεσα να δρομολογηθεί νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει ότι και οι ενισχύσεις αυτές είναι ακατάσχετες, αφορολόγητες και δεν συμψηφίζονται με οποιαδήποτε οφειλή, όπως ακριβώς δηλαδή οι ενισχύσεις που χορηγήθηκαν από την Κεντρική Κυβέρνηση της Χώρας με την μορφή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. 

Με την πεποίθηση ότι θα πράξετε τα δέοντα, αυτή τη δύσκολη περίοδο, τις οικονομικές επιπτώσεις της οποίας θα βιώνουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα αφού παρέλθει κάθε κίνδυνος για την υγεία των πολιτών. 

Για το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου 

ΛΟ ΚΑΙ 

Ο Πρόεδρος 

METASOPRA ΦΙΑΛΙΔΑΣ 

ΟΤΗΤΑΣ, Im

ΛΗΜ 

IKH 

ΜΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ 

& ΔΙΚΤΥΩΝ 

INH 

TYIHI, ANTA 

ALUVY OLE 

OBudou 

ν

Φώτιος Δαμούλος 

Επιμελητήριο Κορινθίας 

Επιμελητηριο Λακωνίας 

Επιμελητήριο Αρκαδίας 

Ξανθάκη

Επιμελητήριο Αργολίδας 

Κορίνθον 23 

Αυγος 2121 Τηλ. 27510 67216 ebeantolong 

Επιμελητήριο Μεσσηνίας 

Πλ. 23ης Μαρτία Καλαμάτα 24133 

Τηλ. 2721 822 inlo ameserianetariibet.gr 

Εμμού 2 Κόρινθος 2011 Τηλ 2741: 24464 infof kviminec.gr 

25ης Μαρτίου & Γιανός

Τρίr:ολη 21Ο Τηλ 2710 227141 42 intoki'w cadiarrelgr 

Τ. 27230 22279 pythsid olenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">