Recents in Beach

Παραιτηθείτε... για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε

 


Σε σύσκεψη που έγινε σήμερα το πρωί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επέβαλε εξωθεσμικό και εξωδικαστικό πρόστιμο 2.000 ευρώ στην Αττική οδό για κάθε όχημα που εγκλωβίστηκε. Με εντολή Μητσοτάκη πέταξε ένα ποσό, που μοιάζει μεγάλο, όμως είναι ψίχουλα, μπροστά στα δισ. των κερδών της Αττικής Οδού. 

Πρακτικές μαφίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος μας έχει συνηθίσει σε "πρόστιμα" ή "χάρες", καμουφλαρισμένα ως δωρεές ευαγών ιδρυμάτων, όμως είναι η πρώτη φορά που επιβάλει άμεσο, εξωδικαστικό, εξωθεσμικό και εκτός νομολογίας πρόστιμο σε ιδιωτική εταιρεία.

Η εταιρεία το αποδέχθηκε με κλειστά μάτια. Άλλωστε 2.000 ευρώ είναι μια «καλημέρα» αν οι εγκλωβισμένοι σε τρέξουν για ηθική βλάβη και κίνδυνο ζωής. Εγκεφαλικά, κρίσεις πανικού, όλα τα είχε η χθεσινή μέρα, με την απελπισία και την απογοήτευση να είναι το κύριο συναίσθημα για όλους μας και κυρίως για τους εγκλωβισμένους.

Μια οριζόντια αποζημίωση σταματά οποιαδήποτε άλλη οικονομική αξίωση από τους θιγόμενους, οι οποίοι οφείλουν να μην την αποδεχθούν.

Δηλαδή αν έχεις κινδυνέψει με το παιδί σου, είσαι εντάξει με δύο χιλιάρικα πεταμένα στο πρόσωπο από τον Πρωθυπουργό και την Αττική Οδό; Αποζημιώνονται τα οχήματα και όχι οι άνθρωποι; Γιατί; Γιατί δεν έχει γίνει καταγραφή των θυμάτων. Τίποτα. Μηδέν. Απαξία και επιτελική ανικανότητα.

Μιλάμε για κατάντια δημοκρατικού πολιτεύματος, ο Πρωθυπουργός να σηκώνει το τηλέφωνο και ως μαφιόζος να ορίζει προσωπικό πρόστιμο. Μιλάμε για νταβατζιλίκι κανονικό. Η γούνα του λείπει, το μπαστούνι και το μωβ fedora με το φτερό.


-Θα πληρώσεις 2.000€ επειδή τόσο το αξιολογώ ΕΓΩ.

-Ναι αφέντη. Μάλιστα αφέντη.

Έτσι λύνονται τα προβλήματα παιδιά. Πρόστιμο 2.000 ευρώ για κάθε όχημα ώστε να θαφτούν οι ποινικές ευθύνες, οι υποθερμίες, οι κρίσεις πανικού και το οξύ στρες των εγκλωβισμένων, οι περισσότεροι εκ των οποίων (350 άτομα) απεγκλωβίστηκαν σήμερα στις 10 και λίγο από συρμό του Προαστιακού με τον δεύτερο συρμό να αναμένονταν στις 11:00.

Να καβαλούν οι εγκλωβισμένοι το τοιχίο, τρέχοντας στα χιόνια, για να επιβιβαστούν στον Προαστιακό και να πάνε στην Αθήνα. Μπήκαν σε mode επιβίωσης. Να σωθούν. Από την επιτελική αχρηστοσύνη και ανικανότητα. Δεν υπάρχουν αγωγές, δεν υπάρχουν μηνύσεις κατά των υπευθύνων, σηκώνει ο εκτελεστικός διευθυντής της χώρας -O CEO- το τηλέφωνο και επιβάλει πρόστιμο.

Αυτή λοιπόν είναι η νεοφιλελεύθερη λογική του πως "τρέχεις" μια χώρα.
Με τηλεφωνήματα, χάρες και σκιώδεις εξωδικαστικές αποφάσεις που δεν θυμίζουν ευνομούμενη Πολιτεία. Το ίδιο το πολίτευμα ως κουρελόχαρτο, όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός παραγκωνίζει την δικαστική εξουσία και κάθε αρμόδια αρχή.

Την ώρα που δεν έχουν απεγκλωβιστεί όλοι οι οδηγοί από τα οχήματά τους, η Κυβέρνηση συμφωνεί στην καταβολή μιας αποζημίωσης προς τους πολίτες που παγιδεύτηκαν, όπου προφανώς αυτή η αποζημίωση είναι και αποδοχή μη περαιτέρω ευθύνης.
Δηλαδή όσο απογοητευμένος και να είναι ο Μητσοτάκης από τα χάλια του ίδιου και των υφισταμένων του, ακόμα και εκεί κάνει deal. Δουλίτσες παντού και 20%. Πριν απευθυνθεί στον λαό, μίλησε με την εταιρεία για την αποζημίωση. Δεν ξέρω αν γίνεται αντιληπτό το μέγεθος της σήψης μιας Κυβέρνησης "μαφιόζων".


Πρωτοφανές χάος στην Αττική Οδό: Έξαλλος με την κυβέρνηση ο εγκλωβισμένος Άκης Παυλόπουλος (video)


Ειδοποιός διαφορά πως εμείς δεν ψηφίσαμε για παραχωρησιούχο, ούτε για "μαφιόζο". Ψηφίσαμε για Πρωθυπουργό που κινείται νόμιμα, με διαφάνεια και χωρίς να σηκώνει ένα τηλέφωνο και να επιβάλει πρόστιμα για να θάψει μια τέτοια υπόθεση.
Ψηφίσαμε για έναν Πρωθυπουργό που σέβεται το πολίτευμα και τις λειτουργίες του Κράτους. Όχι έναν Πρωθυπουργό που σηκώνει το τηλέφωνο και επιβάλει πρόστιμα με Εντολή Κυριάκου (βοήθειά μας). Το γεγονός πως το πρόστιμο έγινε άμεσα αποδεκτό, απλά υπογραμμίζει την σήψη και το συμφέρον της εταιρείας. Το πολύ να παραιτηθεί ένας καλοπληρωμένος γιάπης και να μετακινηθεί στο Δ.Σ.

Αφού πρώτα οι συνάνθρωποί μας υπέφεραν σε ζωντανή σύνδεση και η "Λίστα Πέτσα" κούναγε το δάχτυλο στους οδηγούς.
Ενδεικτικά και με αηδία, θυμάμα τον ρεπόρτερ του Mega που ισχυρίστηκε στο Έκτακτο στις 00:01 ξημερώματα Τρίτης, πως οι οδηγοί που εγκλωβίστηκαν βγήκαν για βόλτα, χωρίς αλυσίδες παρά τις συστάσεις της Αστυνομίας.
Γιατί το υπαλληλάκι, μπορεί να πει το μεγαλύτερο ψέμα χωρίς ντροπή, χωρίς καμία ένσταση, χωρίς καμία δεύτερη σκέψη. Ακόμα και αν τα οχήματα είχαν κολλήσει από τις 11:00 το πρωί της Δευτέρας στην Αττική Οδό και τις άλλες οδικές αρτηρίες, όταν η Αστυνομία δεν είχε βγάλει άχνα.
Γιατί δεν κόλλησε μόνο η Αττική Οδός. Αλλά και η Μεσογείων, η Κατεχάκη, ο Περιφερειακός Υμηττού και κάθε μεγάλη οδική αρτηρία με συνευθύνη Κυβέρνησης και «Περιφέρειας Πατούλη». Ο οποίος περιέφερε ως μαϊντανός από κανάλι σε κανάλι τα οχήματα με τις ερπύστριες, που εν τέλει δεν τα είδαμε εν δράσει.

Για τις διακοπές του ηλεκτρικού μην λέτε τίποτα. Οικονομία μας έκαναν από τους λογαριασμούς, αλλά που να το δείτε αχάριστοι.
Κανονικά πρέπει να επιβάλει ένα προσωπικό πρόστιμο σε εσάς τους «γκρινιάρηδες» και τους «μίζερους» ο Πρωθυπουργός, να ισιώσετε. Σαν καλός μαφιόζος που κρατάει σούζα τα τσιράκια. Σαν νεοφιλελεύθερος "μαφιόζος". Για τα κλειστά νοσοκομεία και το προσωπικό που αποκλείστηκε και πλέον δουλεύει 48ωρη βάρδια, ούτε λόγος.

Πλέον πρέπει να επιβιώσουμε. Από τις φωτιές, την βροχή, το χιόνι, την πείνα, τις τιμές του ρεύματος, τον πληθωρισμό, την Πανδημία, τα σκάνδαλα Novartis που αρχειοθετούνται, την φτώχεια και κυρίως την Κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης δεξιάς. Η παραίτηση του Πρωθυπουργού, οφείλει να είναι το ζητούμενο από όλους μας, απλά για να ζήσουμε. Να επιβιώσουμε.


Υ.Γ. Δεύτερος εξωθεσμικός και εξωδικαστικός συμβιβασμός: Με εντολή του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κωστάκη Καραμανλή στην διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η εταιρεία θα καταβάλει 1.000 ευρώ στον κάθε επιβάτη.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. συμφώνησε να καταβάλει από 1000 ευρώ στους επιβάτες των αμαξοστοιχιών 885 Καλαμπάκα-Αθήνα, I/C 54 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη), I/C 55 (Θεσσαλονίκη-Αθήνα), I/C 56 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) και I/C 57 (Θεσσαλονίκη – Αθήνα).

Γιατί δεν αφήσατε τον Πρωθυπουργό να τους χρεώσει τα διπλά;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">