Recents in Beach

Τσίπρας: Ποιος κυβερνά κ. Μητσοτάκη; Εσείς ή οι Φουρθιώτηδες;

 


Ράπισμα απ' τον Αλέξη Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό, κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής στη Βουλή, με τις σκανδαλώδεις αποκαλύψεις του Μένιου Φουρθιώτη για τα πάρε-δώσε με το μισό υπουργικό να κυριαρχούν σε μεγάλο μέρος της ομιλίας του.

Η πρώτη μπηχτή ήρθε με αφορμή την ανυπαρξία πρακτικών απ' τις συσκέψεις για την κακοκαιρία που η κυβέρνηση παρουσιάζει ως κάτι φυσιολογικό. «Τελικά ο μόνος που κρατάει πρακτικά σε αυτή την κυβέρνηση είναι ο κύριος Φουρθιώτης», παρατήρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Και αφού έκανε ευρύτατη αναφορά στα της πανδημίας και της πρόσφατης κακοκαιρίας, ξεμπρόστιασε τον πρωθυπουργό για τις σχέσεις του Μαξίμου με τον υπόδικο Φουρθιώτη.

Απευθυνόμενος σε πρώτη φάση στον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη είπε: «Κύριε καθηγητά δεν θα ασχοληθώ μαζί σας. Κρίμα μόνο θα πω και ντροπή γιατί είναι πραγματικά θλιβερό να εκβιάζεται ένας υπουργός, δεξί χέρι του πρωθυπουργό, από ένα υπόδικο. Είναι θλιβερό και για τη δημοκρατία».

Στη συνέχεια έφερε τον πρωθυπουργό αντιμέτωπο με μια σειρά καυτά ερωτήματα.

«Κύριε Μητσοτάκη είστε σίγουρος για το ποιος κυβερνά τη χώρα; Εσείς ή μήπως οι Φουρθιώτηδες;» είπε χαρακτηριστικά για να επισημάνει ότι «είναι η πρώτη φορά που η νύχτα διεισδύει στο Μέγαρο Μαξίμου».

 

«Γνωρίζατε ότι η μισή σας κυβέρνηση έκανε εξυπηρετήσεις σε ένα υπόδικο παρουσιαστή;» ρώτησε τον πρωθυπουργό για να προσθέσει: «Πώς το δεξί σας χέρι διαπραγματευόταν μαζί του νομοσχέδια της κυβέρνησης με τη μισή κυβέρνηση να του κάνει ντελίβερι; »

Ακολούθως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις εταιρείες- βιτρίνα του παρουσιαστή. «Το γνωρίζατε ή όχι; Σας ενημέρωσε ο κ. Βρούτσης; Γιατί το γνώριζε καλά και προς τιμή του προσπάθησε να το σταματήσει. Και μετά όλως παραδόξως αποχώρησε ο Βρούτσης και όχι ο Φουρθιώτης απ' το Μαξίμου».

Ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε επίσης στις εταιρείες του Φουρθιώτη πιστώθηκαν πάνω από 194. 000 ευρώ σε επιστρεπτέες προκαταβολές και ότι εγκρίθηκαν πάνω από 56.0000. Χρήματα που πιστώθηκαν αρχές Μαρτίου του 21 και που στη συνέχεια μεταφέρθηκαν για να δικαιολογήσουν τη χορήγηση δανείου στην E TV, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Και ρώτησε: «Έχει διαβιβαστεί στην οικονομική εισαγγελία και από πότε; Και γιατί καθυστερεί;»

Στη συνέχεια στράφηκε και πάλι προς τον Γ. Γεραπετρίτη ρωτώντας τον αν επιτρέπεται να συνομιλεί με αυτό τον κύριο. «Και τι θα πει η προτροπή μην τους κάνετε τη χάρη να δειλιάσετε; Για τους εισαγγελείς; τον Βρούτση που τον καταγγέλλει; για εμάς που μας στοχοποιεί;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά για ένα απ' τα μηνύματα που φέρεται να έστειλε ο υπουργός στον Φουρθιώτη, όπως ο τελευταίος αποκάλυψε σήμερα με φωτογραφικά στιγμιότυπα.

Ο Αλ. Τσίπρας συνέχισε λέγοντας προς τον πρωθυπουργό πως όλα αυτά είναι «ρητορικά ερωτήματα. Γιατί προφανώς τα ξέρατε και τα συγκαλύπτετε. Αλλιώς θα είχε αποπεμφθεί ο κ. Γεραπετρίτης. Άρα ο κ. Φουρθιώτης δεν έχει στο χέρι το δεξί σας χέρι, έχει στο χέρι εσάς. Το ερώτημα είναι γιατί».

«Φοβάμαι ότι ο βούρκος στον οποίο σήμερα επιπλέετε, πολύ σύντομα θα σας καταπιεί», είπε προς τον πρωθυπουργό και τόνισε: «Μια ειναι η λύση αξιοπρέπειας για εσάς, να παραιτηθείτε».

«Αποτύχατε με τεράστιο κόστος, τελειώσατε πολιτικά»

Σφοδρή βεβαίως επίθεση εξαπέλυσε για τη διαχείριση της πανδημίας, της κακοκαιρίας αλλά και των πυρκαγιών του καλοκαιριού,  την ακρίβεια και το επιτελικό μπάχαλο, κατηγορώντας εκ νέου τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του ότι απέτυχαν και τον προκάλεσε για άλλη μια φορά να προκηρύξει εκλογές.

Τον εγκάλεσε δε ότι χρωστάει χιλιάδες συγγνώμες, όχι μόνο στις οικογένειες των θυμάτων της πανδημίας αλλά και της τραγωδίας στο Μάτι που έκανε «προεκλογικό σκαλί» και τώρα επικαλείται για να απαντήσει για τις δικές του ευθύνες με το χάος στην Αττική απ' τον χιονιά.

«Τρεις μέρες αποδείξατε πόσο δικαιολογημένα είναι τα κύματα οργής και αγανάκτησης στην κοινωνία» είπε. «Αποτύχατε με τεράστιο κόστος για τον λαό: οικονομικό, κοινωνικό, ανθρώπινο» είπε, αλλά «συμπεριφέρεστε σαν να πιστεύετε την προπαγάνδα που κατασκευάζετε και σαν να βρίσκεστε αλλού».

«Οι πολίτες έχουν πάθει πια ανοσία, αφού κανένας σταθμός δεν μπορεί να κάνει ρεπορτάζ χωρίς να κλείνει τα μικρόφωνα» παρατήρησε ο Αλ. Τσίπρας και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε: «έχετε πάθει εθισμό στο ψέμα και τη διαστρέβλωση της αλήθειας».

«Όταν ένας πρωθυπουργός γίνεται ανέκδοτο, λοιδωρίας και σαρκασμού τότε έχει τελειώσει» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε απευθυνόμενος στον Κυρ. Μητσοτάκη: «Έχετε τελειώσει πολιτικά».  Το χειρότερο είναι ότι ζείτε στο δικό σας παράλληλο σύμπαν, σε ένα οργουελικό 1984 όπου όλα βαίνουν καλά, είπε.

Την ώρα που αποτυγχάνετε παταγωδώς σε όλα συνεχίζετε το ίδιο βιολί της επικοινωνίας και με προκλητικό τρόπο ότι δεν είστε υποχρεωμένος να λογοδοτείτε, είπε ακόμα και τον κατηγόρησε ότι: μονάχα χτίζετε το δικό σας καθεστώς με απευθείας αναθέσεις σε golden boys και ανθρώπους της νύχτας. 

«Το Μάτι είναι συλλογικό τραύμα, όχι για μικροπολιτικά παιχνίδια»

«Δεν έχετε καμιά διάθεση να καταλάβετε τα λάθη σας» είπε. «Ήρθατε χθες και αντί να απολογηθείτε στον λαό, γιατί αντί για επιτελικό κράτος φτιάξατε επιτελικό χάος, και αντί να πείτε αποτύχαμε, είχατε το θράσος για άλλη μια φορά να μας κουνήσετε το δάχτυλο και πάλι ως ασπίδα σας το Μάτι» είπε στη συνέχεια και τόνισε ότι «το Μάτι αποτελεί συλλογικό τραύμα» και «δεν είναι για μικροπολιτικά παιχνίδια για να κρύψετε τις δικές σας ευθύνες».

Και στη συνέχεια διερωτήθηκε δηκτικά: Πού ήταν αλήθεια ο κ. Συνολάκης για να σας πει πώς να εκκενώσετε την Αττική, τη Μεσογείων και την Κατεχάκη μέσα σε 25 λεπτά; Το περιβόητο 112 πού ήταν όταν έμειναν χωρίς ρεύμα και μέσα στην παγωνιά για 30 ώρες; Και πού ήταν το κράτος όλες αυτές τις ώρες; Ακόμα και ο Στρατός, έλαβαν εντολή να αφήσουν ό,τι κάνουν και να μαζευτούν στην έξοδο 10 της Αττικής Οδού όπου ήταν τα τηλεοπτικά συνεργεία. Όλα για την επικοινωνία. Ντροπή πια.

«Μας είπατε συγγνώμη, παρότι όλοι εμείς καταλάβαμε ότι είπατε πως φταίνε όλοι οι άλλοι» συνέχισε. «Φταίει το χιόνι που δεν έπεσε βράδυ, οι μετεωρολόγοι, οι περιφερειάρχες, η Μεσογείων και η Κατεχάκη που δεν είναι στην ελληνική επικράτεια. Φταίνε όλοι οι άλλοι. Και κάνετε κρίσιμες συσκέψεις χωρίς πρακτικά. Τελικά ο μόνος που λρατάρει πρακτικά σε αυτή την κυβέρνηση είναι ο κύριος Φουρθιώτης. Κανένας άλλος δεν κρατάει πρακτικά».

«Χρωστάτε χιλιάδες συγγνώμες»

«Κύριε Μητσοτάκη δεν θα καθαρίσετε έτσι εύκολα. Φοβάμαι ότι δεν αρκεί μια συγγνώμη. Χρωστάτε χιλιάδες συγγνώμες. Σε κάθε οικογένεια που έχασαν ανθρώπους μέσα στην πανδημία γιατί εσείς αποφασίσατε να μην ενισχύσετε το ΕΣΥ, όπως σας έλεγαν ο κ. Τσιόδρας και ο κ. Λύτρας. Χρωστάτε μια συγγνώμη σε κάθε γιατρό και νοσηλευτή. Χρωστάτε μια μεγάλη συγγνώμη σε κάθε οικογένεια που σήμερα φοβάται το αύριο που βλέπει τον μισθό να τελειώνει στα μέσα του μήνα και ξεπαγιάζει. Χρωστάτε μια συγγνώμη σε όλους τους Έλληνες γιατί προσωπικά εσείς παίξατε με τον πατριωτιισμό τους, τους κοροΪδέψατε για τη Μακεδονία. Ντροπή σας και χρωστάτε μια συγγνώμη σε όλους αυτούς που εξαπατήσατε. Τέλος χρωστάτε μια συγγνώμη στις οικογένειες των θυμάτων στο Μάτι που το εκμεταλλευτήκατε σαν προεκλογικό σας σκαλί. Κυρίως χρωστάτε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να δώσετε διέξοδο στο σημερινό αδιέξοδο» τόνισε.

«Και αφού είστε τόσο βέβαιος και χαμογελάτε γιατί δεν επιλέγετε τη λύτρωση της λαϊκής ετυμηγορίας; Τι σας εμποδίζει να προκηρύξετε εκλογές; Γιατί δεν σπεύδετε να αποδείξετε την εμπιστοσύνη του λαού στο πρόσωπό σας;» είπε ρίχνοντας πάλι το γάντι για εκλογές. Προτιμάτε την προσχηματική συγγνώμη απ' την εκλογική κάθαρση, πρόσθεσε.

«Με ποια αξιοπιστία θα συνεχίσετε να κυβερνάτε ενώ η χώρα έχει μπροστά μεγάλες δυσκολίες;» διερωτήθηκε και επισήμανε: «Παράγετε πολύ περισσότερα δεινά, διαφθορά και ψέμα απ' όσα μπορεί ο λαός να καταναλώσει».

«Ένας ακραίος και επικίνδυνος πολιτικός ναρκισσισμός χαρακτηρίζει την κάθε σας κίνηση» είπε ακόμα. 
«Πότε θα μπορούσαμε να έχουμε αποτελεσματικό και επιτελικό κράτος όταν εσείς έχετε αλλεργία στο ίδιο το κράτος;» διερωτήθηκε επίσης, αφού τόνισε πως η κυβέρνηση προκρίνει την ιδιωτικοποίηση στην υγεία, στην παιδεία κ.ά.

Δύο χρόνια καταρρέουν τα δημόσια νοσοκομεία και αφήνετε επίτηδες εκτός μάχης τα ιδιωτικά να κάνουν επιλογή ασθενών, είπε.  «Για ποιο κράτος μιλάτε; Το θέλετε και επιτελικό τρομάρα σας». Στη συνέχεια κάνοντας αναφορά στις λίστες Πέτσα, τόνισε πως όλα αυτά έγιναν ενώ κόψατε 800 εκατ. ευρώ απ' τον προϋπολογισμό για την υγεία.

efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">