Recents in Beach

Με άρωμα εκλογών η δεύτερη αύξηση στον κατώτατο μισθό...

 


Σκηνικό εκλογών στήνει η κυβέρνηση ανακοινώνοντας πρώιμη αύξηση κατώτατου μισθού σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί το παλιρροϊκό κύμα από την έκρηξη των τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ. 

Ο... ίδιος ο πρωθυπουργός κι όχι ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός Εργασίας ανακοινώνει (στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, το βράδυ της Πέμπτης) τη νωρίτερη εφαρμογή της δεύτερης αύξησης του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την 1η Ιουλίου, αλλά θα έρθει τελικά από την 1η Μαΐου. 

Βέβαια, εκείνο το χρονικό διάστημα μπορεί να αποτελέσει και περίοδο προετοιμασίας νέων εθνικών εκλογών, καθώς σύμφωνα με τους επιδημιολόγους, το καλοκαίρι θα ξεφουσκώνει η πανδημία, οπότε η κυβέρνηση θα ψάξει την κατάλληλη ημερομηνία για να καρπωθεί και τα οφέλη από τον κατώτατο μισθό.

Βέβαια, οι ψηφοφόροι που έχουν ήδη καεί από την ακρίβεια και θα ζεματιστούν με τις νέες αυξήσεις-σοκ (έως 20% στα βασικά είδη διατροφής που θα έρθουν μετά τις 15 Ιανουαρίου), στον δρόμο προς την κάλπη θα θυμηθούν ότι η ακρίβεια εξακολουθεί να συρρικνώνει την αγοραστική τους δύναμη, καθώς υπερκαλύπτει την αύξηση του κατώτατου μισθού. 

Τι προαναγγέλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

⇒ Για τον κατώτατο μισθό: «Έχω ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να εκκινήσει άμεσα τη διαδικασία για δεύτερη αύξηση κατωτάτου που θα εφαρμοστεί από 1η Μαΐου και εκτιμώ ότι θα είναι σημαντική και πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που είδαν την 1η Ιανουαρίου».

⇒ Για τη στήριξη επιχειρήσεων που πλήττονται από τα τελευταία περιοριστικά μέτρα για την πανδημία: «Αύριο τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομίας και Εργασίας θα ανακοινώσουν ένα νέο πλαίσιο στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων σε κλάδους οι οποίοι επλήγησαν από αυτό που συνέβη από την Πρωτοχρονιά και μετά. Αναφέρομαι και στους κλάδους του πολιτισμού και του κλάδου της εστίασης που έχουν υποστεί μια ζημιά θα έχουν τη δυνατότητα για δύο εβδομάδες σε πρώτη φάση -εκτιμούμε ότι τα μέτρα δεν χρειαστεί να τα κρατήσουμε περισσότερο-να βάλουν το 25% των εργαζομένων τους σε καθεστώς αναστολής άρα να πληρώνονται από το κράτος».

⇒ Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και τα πρόστιμα στους άνω των 60 ετών: «Το μεγάλο πολιτικό κόστος το έχουμε ήδη αναλάβει, την Δευτέρα θα βεβαιωθούν πρόστιμα».

⇒ Για τα πρόστιμα σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κάποιοι συμπολίτες μας ζουν με πολύ χαμηλές συντάξεις: «Υπάρχει η επιλογή να κάνεις το σωστό αυτό που έκαναν 9 στους 10, εμβολιάζεσαι και δεν πληρώνεις, μου έκανε εντύπωση η συζήτηση περί δήθεν αναβολής της ημερομηνίας επιβολής του προστίμου, θα ήταν πάρα πολύ άδικο για αυτούς που το έκαναν το εμβόλιο με δυσκολία, με καχυποψία. Αλλά το έκαναν και σήμερα είναι διπλά ανακουφισμένοι, γιατί προστατευτήκαν και δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν αυτό το πρόστιμο που ναι δεν είναι αμελητέο. Δεν νοείται υποχρεωτικότητα χωρίς κύρωση».

nonews-news.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">