Recents in Beach

Εδώ και τώρα: Ουσιαστικά μέτρα προστασία της υγείας και των μορφωτικών δικαιωμάτων! - Η κυβερνητική πολιτική για τη διαχείριση της πανδημίας είναι εγκληματική!


Ανακοίνωση της Β' ΕΛΜΕ Έβρου 

 

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ Ν. Ορεστιάδα 07/ 01 /2021

ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ Αρ. πρωτ.: 05

68200 Ν.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

e-mail: b.elme.evrou@gmail.com

blog: http://b-elme-evrou.blogspot.gr/

ΠΡΟΣ: 1. Σχ. μονάδες Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

 2. Π.Δ.Ε. Α.Μ.Θ.

 3. Δ.Δ.Ε. ΕΒΡΟΥ

 4. ΥΠΑΙΘ

ΚΟΙΝ: 1. Α ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

 2. ΟΛΜΕ 

3. Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

 4. Σ.Ε.Π.Ε ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ

 5. Σ.Ε.Π.Ε ΔΙΔ/ΧΟΥ

 6. ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ κ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

7. ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ κ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΔ/ΧΟΥ


Να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια και με όλα τα μέσα προστασίας!

Εδώ και τώρα: Ουσιαστικά μέτρα προστασία της υγείας και των μορφωτικών δικαιωμάτων!

Η κυβερνητική πολιτική για τη διαχείριση της πανδημίας είναι εγκληματική!


Συναδέλφισσες - συνάδελφοι:

Τα μέτρα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας για το άνοιγμα το σχολείων μετά τις γιορτές, προκαλούν την οργή και το θυμό μαθητών και εκπαιδευτικών, συνολικά όλης της κοινωνίας. Το άνοιγμα των σχολείων με το «μέτρο» τους ενός τεστ επιπλέον για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας τους, τη στιγμή που η πανδημία με τη νέα μετάλλαξη έχει φουντώσει και το δημόσιο σύστημα υγείας έχει πρακτικά καταρρεύσει, αποτελεί κοροϊδία και εμπαιγμό.

Οι όροι λειτουργίας των σχολείων, τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας, τα πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του κορονοϊού, το απαράδεκτο 50% +1 για να κλείσει ένα τμήμα, το αίσχος της 5νθήμερης καραντίνας, που θα οδηγεί τους νοσούντες να προσέρχονται κανονικά στην εργασία, τα self-test, που σε πολλές περιπτώσεις δε γίνονται και δε δηλώνονται με τον σωστό τρόπο, θα εκτινάξουν τα κρούσματα. Δημιουργούνται συνθήκες ώστε με το άνοιγμα των σχολείων να έχουμε ακόμα μεγαλύτερη έκρηξη των κρουσμάτων. Αρνούμαστε να συνηθίσουμε τους δεκάδες χιλιάδες θανάτους, την διάλυση των κοινωνικών δομών και του συστήματος υγείας, το δυσβάστακτο κόστος για διαγνωστικά τεστ και το γενικότερο όργιο των κυβερνητικών και εργοδοτικών αυθαιρεσιών!


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ:


 • Να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στους 15 κατ’ ανώτατο όριο ανά τμήμα!

 • Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών και όχι συγχωνεύσεις τμημάτων εν μέσω πανδημίας και περικοπές θέσεων εργασίας όπως συνέβη φέτος. Να ακυρωθούν τώρα οι συγχωνεύσεις που επιβλήθηκαν!

 • Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριστών και καθαριστριών στα σχολεία.

 • Να γίνονται δωρεάν όλα τα απαραίτητα διαγνωστικά τεστ Rapid και PCR για όλους: μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι.

 • Να χορηγηθούν δωρεάν ασφαλή μέσα προφύλαξης (χειρουργικές μάσκες, FFP2, αντισηπτικά κλπ) και να εξοπλιστούν τα σχολεία με συσκευές παρακολούθησης και ανανέωσης της ποιότητας του αέρα.

 • Να εγκριθούν πληρωμένες αναρρωτικές άδειες σε ευπαθείς ομάδες, εγκύους κλπ χωρίς περικοπή της κανονικής άδειας. Να εγκριθούν οι άδειες ειδικού σκοπού.

 • Κανείς στην εργασία με ασθένεια, είτε με φυσική παρουσία, είτε εξ’ αποστάσεως.

 • Να ληφθούν υπ’ όψιν οι παιδαγωγικές εκτιμήσεις και οι συνέπειες της πανδημίας για το τρέχον σχολικό έτος. Να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα θεμάτων, οι εξετάσεις τύπου Pisa, και η ΕΒΕ και να μειωθεί δραστικά η υλη για τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Να παγώσει τώρα κάθε διαδικασία αξιολόγησης σχολικής μονάδας.

 • Να πάψει τώρα η διχαστική και εκδικητική πολιτική του Υπουργείου και της κυβέρνησης απέναντι σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, αναγκάζοντάς τους να σηκώσουν όλο το οικονομικό βάρος της διενέργειας των τεστ που απαιτούνται. Ναι στα εμβόλια – Όχι στην υποχρεωτικότητα, τις ποινές και τα χαράτσια στους ανεμβολίαστους!

 • Να καταργηθεί αμέσως η απόφαση που προβλέπει την νόσηση του 50% + 1 των μαθητών/τριων για να ανασταλεί η λειτουργία ενός τμήματος.

 • Να ληφθούν μέτρα αποφυγής του συνωστισμού των μαθητών στα μέσα μεταφοράς.

 • Να ληφθεί ειδική πρόνοια στήριξης για ηλικιωμένους, απομακρυσμένες περιοχές, ευπαθείς ομάδες, νοσούντες σε καραντίνα.


Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζουμε ότι αν χρειαστεί, για οποιονδήποτε λόγο, να γίνει τηλεκπαίδευση, αυτή θα γίνει από τον χώρο του σχολείου με μέσα που θα μας παρέχει το σχολείο.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">