Recents in Beach

Μήνυμα Τσίπρα στον Ανδρουλάκη για το… pasokification

 


Υπό το φως των τελευταίων ραγδαίων εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ με τις ρηξικέλευθες προτάσεις του πρόεδρου Αλέξη Τσίπρα που προβλέπουν μεταξύ άλλων εκλογή προέδρου και ΚΕ από τη βάση, συνεδριάζει δια ζώσης η Κοινοβουλευτική Ομάδα την ερχόμενη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 09.30 στην αίθουσα της ολομέλειας με ομιλία του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, το θέμα της συνεδρίασης είναι «πολιτικές εξελίξεις και τρέχοντα σχέδια νόμου».

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Kontra τόνισε ότι είναι ζήτημα ζωής και δημοκρατίας να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Λίγη σημασία έχει τι λέει ο κ. Μητσοτάκης, είναι μία κυβέρνηση απολύτως αποτυχημένη και επικίνδυνη. Είναι επικίνδυνη για την δημόσια υγεία γιατί άφησε την κοινωνία απροστάτευτη και δεν ενίσχυσε το σύστημα υγείας. Είναι μία κυβέρνηση επικίνδυνη για το εισόδημα των εργαζόμενων, των νοικοκυριών, της μεσαίας τάξης. Είναι μία κυβέρνηση επικίνδυνη για την δημοκρατία. Γιατί σε συνθήκες κρίσης οικοδομεί το δικό της καθεστώς, δημιουργεί συνθήκες δίωξης των δημοσιογράφων της αντίθετης άποψης» σημείωσε μεταξύ άλλων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας ανέφερε πώς το ΠΑΣΟΚ έχασε την πολιτική του δύναμη όχι γιατί δεν είχε άξιους και ικανούς αρχηγούς, αλλά διότι ταυτίστηκε και συγκυβέρνησε με τη Νέα Δημοκρατία. Η φράση αυτή θεωρήθηκε ως μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο εμμέσως έχει ως αποδέκτη τον νέο ηγέτη του ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη

Ουσιαστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είπε στον Νίκο Ανδρουλάκη πως στην περίπτωση που από τους πολιτικούς του σχεδιασμούς δεν έχει απομακρυνθεί η σκέψη συνεργασίας με τη δεξιά του κ. Μητσοτάκη τότε και το νέο ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορέσει να μακροημερεύσει πολιτικά.

Μάλιστα για να ενισχύσει την άποψή του ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως ό,τι συνέβη στο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα έμεινε και ως διεθνής όρος pasokification καθώς απώλεσε τεράστιο κομμάτι της εκλογικής του επιρροής δεν οφειλόταν στο ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος δεν ήταν ικανός αρχηγός «ήταν ικανότατος, όλοι το αναγνωρίζουν» ούτε στο ότι αργότερα και η Φώφη Γεννηματά δεν ήταν ικανή ηγέτης. Αλλά στο ότι «το ΠΑΣΟΚ ταυτίστηκε, υιοθέτησε, συνεργάστηκε, συγκυβέρνησε με τη Νέα Δημοκρατία. Αυτό ας το έχουμε στο μυαλό μας».

libre.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">