Recents in Beach

Δεκαεννέα φιλοζωικά κόμματα από όλο τον κόσμο καλούν σε κινητοποίηση για να μην θανατωθούν δεκαεννέα πειραματίζωα σκυλιά Μπιγκλ από το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης


 Κόμμα για τα Ζώα: Το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης σκοπεύει να εκτελέσει 38 σκυλιά Μπιγκλ, αφού χρησιμοποιήθηκαν σαν πειραματόζωα!

 Τρόμο και αποστροφή προκαλεί στην ελληνική και στη διεθνή κοινή γνώμη η είδηση πως το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης χρησιμοποίησε 38 σκυλιά Μπιγκλ για πειράματα, και τώρα σκοπεύει να εκτελέσει τα ζώα αυτά ως άχρηστα!

 Φιλοζωικά πολιτικά κόμματα από ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του ελληνικού Κόμματος για τα Ζώα, έχουν οργανώσει διεθνή εκστρατεία και συλλογή υπογραφών, ώστε να ανακαλέσει το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης την απόφασή του να εκτελέσει τα ζώα και να τηρήσει την ευρωπαϊκή νομοθεσία, που ορίζει πως σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα ώστε να ταλαιπωρημένα ζώα να δοθούν προς υιοθεσία, σε οικογένειες που θα ήθελαν «να τους δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία και να τα φροντίσουν όπως τους αξίζει».

 


Ολόκληρη η επιστολή των δεκαεννέα κομμάτων στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης:

 

«Προς: Πανεπιστήμιο Βαρκελώνης (Universidad de Barcelona)

Πρυτανικό Συμβούλιο και Πρύτανη Dr. Guàrdia Olmos

 

Αποστολέας: Φιλοζωικό Κόμμα Ενάντια στην Κακομεταχείριση των Ζώων (PACMA, Ισπανία)

 

Θέμα: Επείγουσα διεθνής έκκληση για να ακυρωθεί η εκτέλεση 38 κουταβιών Μπιγκλ

 

Αγαπητά μέλη του πρυτανικού συμβουλίου, αξιότιμε Πρύτανη Guàrdia Olmos,

 

Εμείς, πολιτικοί από ολόκληρο τον κόσμο, σας καλούμε να λάβετε επειγόντως μέτρα ώστε να σταματήσετε την εκτέλεση τριάντα οκτώ (38) σκυλιών Μπιγκλ στο διαβόητο εργαστήριο Vivotecnia και να προστατέψετε αποτελεσματικά αυτά τα ζώα.

 

Πληροφορηθήκαμε πως το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, μέσω του Επιστημονικού Πάρκου της Βαρκελώνης (PCP), παρέλαβε από το εργαστήριο Vivotecnia, μετά από συμφωνία που έγινε στις 10/11/2021, 38 σκυλιά Μπιγκλ, για να τα χρησιμοποιήσει ως πειραματόζωα. Μυστική κινηματογράφηση αυτού του εργαστηρίου, που κοινοποιήθηκε πέρυσι από το Cruelty Free International (CFI), απέδειξε πως παραβιάζει κατάφωρα τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για την ευζωία των ζώων.

 


Στο βίντεο παρακολουθούμε φοβερή κακομεταχείριση διαφόρων ζώων: οι υπάλληλοι τα χαστουκίζουν, τα εμπαίζουν και τα ταράζουν, και τα εγχειρίζουν χωρίς κατάλληλη αναισθησία. Σε μια σκηνή βλέπουμε πλήρως ενσυναίσθητους αρουραίους με αίμα να τρέχει από τα μάτια τους.

 

Μία διαδικτυακή έκκληση για τη διάσωση των σκυλιών Μπιγκλ στην ιστοσελίδα change.org έχει ήδη συνυπογραφεί από πάνω από 1,300,000 πολίτες. Είναι φανερό πως η ζωή αυτών των σκυλιών απασχολεί την ισπανική και την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, κάτι που σας εγκαλεί να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε πως η Ισπανία είναι κράτος-μέλος της ΕΕ και πως οι ευρωπαϊκές συνθήκες αναγνωρίζουν τα ζώα ως συναισθανόμενα πλάσματα. Ως εκ τούτου, όλα τα κράτη που είναι ήδη μέλη της ΕΕ ή φιλοδοξούν να ενταχθούν σε αυτή, υποχρεούνται να τηρούν πλήρως τους υφιστάμενους όρους εξασφάλισης της ευζωίας των ζώων.

 

Σύμφωνα με αυτούς τους όρους, με το πέρας των πειραμάτων, τα σκυλιά που έχουν χρησιμοποιηθεί ως πειραματόζωα πρέπει να διατίθεται προς υιοθεσία. Σας ζητούμε άρα να μην προχωρήσετε στην εκτέλεση αυτών των σκυλιών που έχουν χρησιμοποιηθεί ως πειραματόζωα και να τα δώσετε προς υιοθεσία. Πολυάριθμες είναι οι οικογένειες που θα ήθελαν να τους δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία και να τα φροντίσουν όπως τους αξίζει.

 

Είναι επίσης σημαντικό να θυμόμαστε πως η μεγάλη πλειοψηφία των αποτελεσμάτων των πειραμάτων σε ζώα δεν προσφέρει χρήσιμα συμπεράσματα για τους ανθρώπους, και πως υπάρχουν εναλλακτικές ηθικότερες πειραματικές διατάξεις, στις οποίες τα ζώα δεν υφίστανται τα ανυπόφορα βασανιστήρια που περνούν τα πειραματόζωα. Θεωρούμε πως είναι επείγον αυτές οι εναλλακτικές μέθοδοι να γίνουν αντικείμενο μελέτης και επενδύσεων, ώστε να μπει ένα τέλος στην υφιστάμενη βαρβαρότητα.

 

Σας ζητούμε να λάβετε τα αναγκαία μέτρα και να σταματήσετε την εκτέλεση των 38 σκυλιών Μπιγκλ, που πλέον η τύχη τους βρίσκεται στα χέρια του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης

 

Ειλικρινά δικοί σας,

 

Javier LunaΦιλοζωικό Κόμμα Ενάντια στην Κακομεταχείριση των Ζώων (PACMA, Ισπανία)

Anja Hazekamp, Ευρωβουλευτής Κόμμα για τα Ζώα (PvdD, Ολλανδία)

Vanessa HudsonΚόμμα για την Ευημερία των Ζώων (AWP, Ηνωμένο Βασίλειο)

Κυριάκος ΚυριάκουΚόμμα για τα Ζώα (APC, Κύπρος)

Jaakko PerttunenΚόμμα για τη Δικαιοσύνη στα Ζώα (EOP, Φιλανδία)

Robert GabelΚόμμα Άνθρωποι, Φύση, Δικαιώματα των Ζώων (TSP, Γερμανία)

Φιλοζωικό Κόμμα (Parti Animaliste, Γαλλία)

Lars Corvinius OlesenΒιγκανικό Κόμμα (G, Δανία)

Inês de Sousa RealΆνθρωποι, Ζώα, Φύση (ΡΑΝ, Πορτογαλία)

Therese EricssonΚόμμα για τα Ζώα (Σουηδία)

Constance Adonis VillalonDierAnimal (Βέλγιο)

Cristiano CerielloΙταλικό Φιλοζωικό Κόμμα (ΡΑΙ, Ιταλία)

Bruce PoonΚόμμα για τη Δικαιοσύνη στα Ζώα (AJP, Αυστραλία)

Liz WhiteΚόμμα για την Προστασία των Ζώων Καναδά (APP, Καναδάς)

Gerben UunkΚόμμα για την Ευημερία των Ζώων (PAW, Ιρλανδία)

Δημήτρης ΠέτρουΧριστίνα ΠαπήΚόμμα για τα Ζώα (ΚΓΤΖ, Ελλάδα)

Pini ZiserTsedek La KolΔικαιοσύνη για Όλους (Ισραήλ)

Ion DronΚόμμα για τους Ανθρώπους, τη Φύση και τα Ζώα (PONA, Μολδαβία)

Frank AlarcónANIMAIS (Βραζιλία)»

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">