Recents in Beach

Ν. Γκαρά: «Όταν στη ΝΔ μιλούν για Ανάπτυξη, οι Εβρίτες βλέπουν νέα κουφάρια, ανεργία, λουκέτα, φτώχεια»

 


- Σημεία από την ομιλία της Βουλευτή Έβρου και Αν. Τομεάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αναστασίας Γκαρά, για το Νέο Αναπτυξιακό Νόμο.


- Η Νέα Δημοκρατία φέρνει έναν «Νέο Αναπτυξιακό» που μας επιστρέφει στις αποτυχημένες πολιτικές του παρελθόντος, που χρεοκόπησαν τη χώρα και άφησαν πίσω τους κουφάρια. Ένα νομοσχέδιο με φωτογραφικές διατάξεις, εξυπηρετήσεις ημετέρων, «αθηνοκεντρικό», που εντείνει τις περιφερειακές ανισότητες, με μεγάλο χαμένο την Περιφέρεια.


- Αφαιρείτε αρμοδιότητες από τις Περιφέρειες, συγκεντρώνετε υπερεξουσίες στον Υπουργό, θεσπίζετε επιπλέον «κόφτες» και βάζετε «πλαφόν» ακόμη και στα επενδυτικά σχέδια που υλοποιούνται στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Θέτετε εμπόδια στην αποκέντρωση και την περιφερειακή ανάπτυξη, τη στιγμή που η ακρίβεια απειλεί τις επιχειρήσεις με λουκέτα.


- Έχετε ακυρώσει όλα τα σημαντικά έργα υποδομής στον Έβρο: αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, ενεργειακές κοινότητες, έργα οδοποιίας, αποκατάσταση μεταλλείων Κίρκης, Σιδηροδρομική Εγνατία, Sea2Sea Project, κατάργηση Φορέων Διαχείρισης Δέλτα & Δαδιάς, ανάδειξη της Θράκης σε ισχυρό ενεργειακό, διαμετακομιστικό κόμβο, αναβάθμιση και ανάδειξη του λιμανιού Αλεξανδρούπολης και πολλά ακόμη. 




- Το μόνο που προχωράτε, και μάλιστα ταχύτατα είναι η επέκταση και αύξηση της χωρητικότητας  του ΠΡΟΚΕΚΑ στο Φυλάκιο. Στον βωμό μιας πολιτικής που φορτώνει όλο το βάρος του μεταναστευτικού στον Έβρο και τα νησιά. Έτσι δημιουργείτε περιβάλλον ασφάλειας και ανάπτυξης για την ακριτική περιοχή του Έβρου; Έτσι θα στηρίξετε τα σύνορα και θα προσελκύσετε επενδύσεις; Έτσι δημιουργείτε πεδίο επενδυτικής ασφάλειας;


- Αποκλείετε τις υφιστάμενες, τις μικρές και τις ατομικές επιχειρήσεις από τη χρηματοδότηση στον Αναπτυξιακό. Αυξάνετε τα κόστη επένδυσης, δεν προβλέπετε τίποτα για την ενίσχυση της μεταποίησης, του αγροτικού εισοδήματος, του πρωτογενή τομέα. Πριμοδοτείτε ισχυρούς ομίλους έναντι των μικρομεσαίων που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.


- Αρνείστε να εφαρμόσετε ακόμη και τη ψηφισμένη από το 2019 διάταξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που προέβλεπε την ενίσχυση υφιστάμενων επιχειρήσεων σε παραμεθόριες περιοχές όπως ο Έβρος, με την επιδότηση του λειτουργικού, ενεργειακού,  μεταφορικού, εργασιακού κόστους.


- Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον  Αναπτυξιακό Νόμο του 2016 δημιούργησε ένα νέο, βιώσιμο, συμπεριληπτικό και κοινωνικά δίκαιο αναπτυξιακό πλαίσιο, με έμφαση στις εξωστρεφείς, καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έντασης γνώσης και υψηλής προστιθέμενης  αξίας, φοροαπαλλαγές, μείωση κόστους, ψηφιοποίηση και στήριξη στις παραμεθόριες περιοχές.


- Δεν συμπεριλάβατε καμία από τις προτάσεις του Πορίσματος της Διακομματικής για την Ανάπτυξη της Θράκης και των φορέων στον Αναπτυξιακό, αποδεικνύοντας την υποκρισία σας  για τη σύσταση και λειτουργία αυτής της Επιτροπής.


- Εντάξατε στον Αναπτυξιακό ακόμη και τις εξορύξεις χρυσού, καθώς το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων. Αυτό είναι το μέλλον και η ανάπτυξη που σχεδιάζετε για τη Θράκη;


- Μειώνετε πόρους, στραγγαλίζετε κάθε προοπτική ανάπτυξης τη Περιφέρειας, αυξάνετε την  ανασφάλεια και την ανεργία, γιγαντώνετε την ακρίβεια και τη φτώχεια, συρρικνώνετε δημόσιες υπηρεσίες και υποδομές, οδηγείτε στην ερημοποίηση της υπαίθρου.


- Δεν μπορεί να υπάρξει Ανάπτυξη, που θα αφορά όλους τους πολίτες, όταν περιορίζετε το κράτος δικαίου, περιορίζονται ελευθερίες, όταν ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία. Εμείς ψηφίζαμε νόμους για την ενίσχυση της περιφερειακής κοινωνικής συνοχής, τη στήριξη της βιομηχανίας και των επιχειρήσεων στην ακριτική Ελλάδα: των μικρομεσαίων, της καινοτομίας, της μεταποίησης.


- Ο λαός σύντομα θα σας στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ως την πιο ανάλγητη, επικίνδυνη κα ανίκανη δεξιά παρένθεση που πέρασε από τη χώρα.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">