Recents in Beach

Νίκος Νικολόπουλος: Οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις επηρεάζουν αναμφίβολα τον πολιτικό/εκλογικό κύκλο που έχει ήδη ξεκινήσει και θα είναι και παρατεταμένος και ασταθής


 Το πολιτικό έργο του “Να φύγουν αυτοί” το έχουμε δει πολλές φορές κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης και μάλιστα στην τωρινή χρονική συγκυρία το κύμα ακρίβειας, που βυθίζει την ήδη προβληματική οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων βοηθάει στο να την ξαναζήσουμε σύντομα όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις. Είναι αλήθεια ότι σπάει κάθε ρεκόρ αναποτελεσματικότητας το «επιτελικό» κράτος του Μητσοτάκη. Πάνω από 80% των πολιτών στην τελευταία δημοσκόπηση της Alco  θεωρούν ότι η κυβέρνηση απέτυχε στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας. Επίσης πάνω από το 75% θεωρούν ανεπαρκή τα μέτρα στήριξης του Ιανουαρίου. Επίσης ένα συντριπτικό 82,5% κρίνει ως ανεπαρκή τα μέτρα Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που μαστίζει ήδη τα ελληνικά νοικοκυριά! 

Μαύρα λοιπόν κατάμαυρα τα σύννεφα στον μητσοτακικό ορίζοντα…


Υπάρχει όμως και  ένας παράγοντας που επιταχύνει τη δυναμική πολιτικής φθοράς του κυβερνώντος κόμματος και που θα κρίνει τις επόμενες εκλογές και έχει να κάνει με την τσέπη των Ελλήνων… Είναι δηλαδή η μείωση του πραγματικού εισοδήματος που θα μειώνεται μέρα με την ημέρα κυρίως από τα πολύ μεγάλα λάθη του πρωθυπουργού!  Τα πολιτικά λάθη του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πολλά και εγκληματικά, αλλά λόγω της ενεργειακής κρίσης και της βλακώδους και εγκληματικής εμμονής του στις ΑΠΕ, με αποκλεισμό του λιγνίτη και της μη εξόρυξης του φυσικού αερίου της Κρήτης, δεν θα ήταν κάποιος μάντης κακών αν έλεγε για το που οδηγείται η πατρίδα μας και ο λαός μας, μιας και στη γωνία μας περιμένουν ήδη οι εταίροι και  δανειστές μας για νέα μνημόνια μετά το τέλος της πανδημίας!!


Δεκαπέντε (15) δισ m3 φυσικού αερίου θα λαμβάναμε μέσω Εast Μed κ άλλα 8-10 δισ m3 από τα 20 οικόπεδα του Ιονίου και Νότια της Κρήτης! Η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται εξ (6) δισ m3 για τις ενεργειακές ανάγκες της! Δηλαδή θα μπορούσαμε να γίνουμε ακόμα και παραγωγός χώρα και να το εξάγουμε! Αλλά όταν έχεις εκχωρήσει ακόμα και την βούληση σου στους έξω τι καλό να περιμένεις…

Παρά ταύτα ο Πρωθυπουργός συνεχίζει να μας κοροϊδεύει λέγοντας ότι πασχίζει και θέλει να γίνουμε «Δανία του Νότου» Πως θα γίνουμε;;;  Μέση τιμή λίτρου βενζίνης στη Δανία 1,890 ευρώ με ετήσιο κατά κεφαλήν ΑΕΠ  67.920 δολ. Και μέση τιμή στην Ελλάδα 1,850.ευρώ με ετήσιο κατά κεφαλή εισόδημα μόλις 19.827…

Και όμως ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, τα φιλαράκια του Κυριάκου κινούνται στα βήματα του Φλώρου και του Μηλιώνη του σκανδάλου Energa. Με την ανοχή του ίδιου του Μητσοτάκη, δυο πάροχοι που πουλάνε ηλεκτρικό ρεύμα στα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, χρωστάνε 650 εκ € και κάνουν στάση πληρωμών 7 μήνες, ενώ εισπράττουν κανονικά τους λογαριασμούς από τους πελάτες τους!!!  Αν τελικά βαρέσουν κανόνι τότε θα προκληθούν επικίνδυνοι τριγμοί σε όλη την αγορά ενέργειας.  

Εδώ θα πρέπει ασφαλώς να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας ότι η αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ  από την Ρωσία φέρνει ντόμινο εξελίξεων που θα  προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερες αναταράξεις στις τιμές ενέργειας. Ήδη οι τιμές του πετρελαίου ανεβαίνουν λόγω των φόβων ότι η κρίση Ουκρανίας-Ρωσίας θα διαταράξει τις αλυσίδες εφοδιασμού σε όλο τον κόσμο. Η τιμή του αργού πετρελαίου Brent έφτασε στο υψηλό επταετίας στα 97,44 δολάρια το βαρέλι την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου, λίγες ώρες μετά το διάγγελμα του Βλαντίμιρ Πούτιν και είναι θέμα χρόνου να περάσει τα 100 δολάρια!


Έχουμε όμως μπροστά μας και μια ευκαιρία για τον ελληνισμό να αντιτάξει στα κροκοδείλεια δάκρυα της Δύσης, ΗΠΑ και Ε.Ε. την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο ως μεγαλύτερη παραβίαση του διεθνούς δικαίου από αυτήν της Ρωσίας στην Ουκρανία. Άλλωστε ποτέ οι Τουρκοκύπριοι δεν χρειάστηκαν την επέμβαση της Τουρκίας όπως οι Φιλορώσοι της Ρωσίας.

Αλλά τι μπορεί να περιμένει κανείς από έναν μικρό Μητσοτάκη που είναι για τα «θελήματα» και που διασύρεται νομίζοντας πως θα τρομάξει τον Πούτιν …

Έναν ΜΑΛΙΣΤΑΝΘΡΩΠΟ όπου κατά τη συνάντηση του με την αμερικανίδα αντιπρόεδρο που έλαβε χώρα στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια στο Μόναχο αφού πρώτα την τάραξε στα κομπλιμέντα στη συνέχεια την άκουσε με προσοχή να του ξεκαθαρίζει πως θα πρέπει να ψηφιστούν τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία πάση θυσία ακόμη και χρειαστεί να διαλυθεί η μισή Νέα Δημοκρατία, ενώ επίσης σχετικά με το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης η Καμάλα Χάρις έδωσε γραμμή στον Κυριάκο Μητσοτάκη να υλοποιήσει τις αποφάσεις των Αμερικανών , χρησιμοποιώντας  το ελληνικό λιμάνι, για τη μεταφορά δυνάμεων και υλικού στην Ανατολική Ευρώπη, σε περίπτωση που η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία!


Τι να περιμένεις λοιπόν από έναν φοβισμένο Πρωθυπουργό «με θεωρία επισκόπου και καρδιά μυλωνά » που δεν τολμά να διανοηθεί να ζητήσει ανταλλάγματα, η να πράξει ότι ο Κώστας Καραμανλής στο Βουκουρέστι…

Αρκετά πετυχημένα θα έλεγα αυτά που έγραψε επί λέξει ο δικός του πρώην μυστικοσύμβουλος και ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος: «Ο σούπερ manager Μητσοτάκης συγκαλεί ΚΥΣΕΑ για την ουκρανική κρίση. Έβαλε τέλος σε λιγνίτη, ενεργειακή αυτονομία. Έκανε παιχνίδι με φυσικό αέριο. Τον ψάχνει όλη η Ελλάδα για τις αυξήσεις σοκ στο ηλεκτρικό. Πρόβλεψε.. γρήγορο τέλος ενεργειακής κρίσης, πληθωρισμό 0,8% για 2020. Άριστος!»


Εν κατακλείδι η ελληνική  κυβέρνηση διακατέχεται από πολύ μεγάλη ανησυχία για τις εξελίξεις στην Ουκρανική κρίση. Ήδη η ατμόσφαιρα είναι πολύ βαριά, είναι όμως πολύ πιθανό να εκτροχιαστεί πλήρως εάν η κατάσταση στο Ντονμπάς εξελιχθεί σε σύρραξη!  Η εκτόξευση των τιμών ενέργειας σε μια αγορά που είναι εξαιρετικά επιβαρυμένη και με τα ελληνικά νοικοκυριά να υποφέρουν μόλις ανοίγουν τους λογαριασμούς, θα προκαλέσει πιθανότατα μια αλυσίδα ανεξέλεγκτων αρνητικών επιπτώσεων και θα επηρεάσουν αναμφίβολα τον πολιτικό/εκλογικό κύκλο που έχει ήδη ξεκινήσει και απ ότι φαίνεται θα είναι και παρατεταμένος και ασταθής!!
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">