Recents in Beach

Το «όχι» του ΣΥΡΙΖΑ στην αποστολή στρατιωτικού υλικού...


 Διαφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με την αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία, επιμένοντας πάντα στη διπλωματική οδό για την εκτόνωση της πολεμικής κατάστασης.


Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιώργος Κατρούγκαλος διασαφήνισε χθες πως “εάν ήμασταν εμείς στην κυβέρνηση θα... στέλναμε πολλαπλάσιο ανθρωπιστικό υλικό στην Ουκρανία, αντί για στρατιωτικό εξοπλισμό” τονίζοντας μάλιστα πως εγείρονται ερωτήματα  για την απουσία του υπουργού Εξωτερικών κ. Δένδια από την σύσκεψη κατά την οποία ελήφθη από την κυβέρνηση η συγκεκριμένη απόφαση.

Ομοίως, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νάσος Ηλιόπουλος σχολίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης “ναι στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και στην στήριξη των προσφύγων, όχι στην αποστολή στρατιωτικού υλικού”.

Την ίδια ώρα ως  πισωγύρισμα στις πιο φρικτές στιγμές της ιστορίας περιγράφει ο Αλέξης Τσίπρας την πολεμική εισβολή της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί ότι η Διεθνής Κοινότητα και ειδικά η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλουν να στηρίξουν τον ουκρανικό λαό και να εξαντλήσουν όλα τα μέσα για να επιστρέψουμε στο δρόμο της διπλωματίας.

Με παρέμβασή του στο social media εξέφρασε την αποτροπιασμό  του για τις “σκηνές φρίκης που παρακολουθούμε από τους δέκτες της τηλεόρασής μας, τους βομβαρδισμούς, τις μάχες και τον θάνατο που σκορπίζεται στους δρόμους μίας ευρωπαϊκής πρωτεύουσας” από την εισβολή, τονίζοντας πως τα ρωσικά στρατεύματα πρέπει να την σταματήσουν άμεσα και να αποχωρήσουν από την Ουκρανία. “Όχι άλλο αίμα αθώων, όχι στον πόλεμο, ναι στην ειρήνη!” έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μία ημέρα πριν είχε εκφράσει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των ομογενών μας για την τραγική απώλεια των ομογενών μας επαναλαμβάνοντας ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ανοίξει ο δρόμος για τη διπλωματία.

Ο ίδιος άλλωστε στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε εκφράσει την αγωνία του για τους κινδύνους που εγκυμονούν για τη χώρα μας σε ένα ευρύτερο περιβάλλον αστάθειας, εκτιμώντας ότι διαμορφώνεται ένας σφοδρός οικονομικός πόλεμος ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση.

Αυτό σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα θα επιδεινώσει την ήδη γενικευμένη ενεργειακή κρίση και ως συνεπακόλουθο την κρίση ακρίβειας σε όλα τα καταναλωτικά προϊόντα.

Όπως ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οφείλει να κρατήσει μία στάση αρχών, απέναντι στον πόλεμο, απέναντι στη λογική της επιβολής της ισχύος και της βίας και ταυτόχρονα μία στάση αρχών σε σχέση με την αντίληψη για τον ρόλο που πρέπει να έχει η χώρα στην περιοχή μας.

“Να εξηγήσουμε με θάρρος στον κόσμο, ότι ακριβώς επειδή οι εξελίξεις είναι αυτές που είναι, η χώρα δεν μπορεί να έχει ως δόγμα εξωτερικής πολιτικής, το “προκεχωρημένο φυλάκιο” της Δύσης προς την Ανατολή-κάτι που έχει πει ο κ. Μητσοτάκης- αλλά πρέπει να ενισχύσει το δόγμα  της “γέφυρας” ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση, του πυλώνα της σταθερότητας στην περιοχή. Κατά τον Αλέξη Τσίπρα αυτό το δόγμα αποτελεί μία ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που θα δίνει βάρος στη διπλωματία...
Βούλα Κεχαγιά
ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">