Recents in Beach

Νίκος Νικολόπουλος: Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να..προβληματιστούν και να κινητοποιηθούν στο Μαξίμου;


 Η πατριδα συνεχίζει να αντιμετωπίζει μεγαλα και δυσεπίλυτα προβλήματα με πλέον σημαντικότερα, σε κοινωνικό επίπεδο, την πανδημία του κορωνοϊού με υψηλά κρούσματα, με αύξηση των νεκρών, το λειτουργικό οικονομικό κόστος να έχει φτάσει στα ύψη σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά λόγω αυξήσεων στις τιμές των προϊόντων και ειδικότερα στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος. Παράλληλα σε εθνικό επίπεδο με την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα και την προσπάθεια της χώρας να θωρακιστεί με την αγορά των γαλλικών πολεμικών αεροσκαφών Rafale, αλλά και με το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης να παραμένει επίκαιρο ,η συγκυρία για την χώρα μας θεωρείται δύσκολη . Στην ιδια κόκκινη γραμμή βρίσκεται το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας .

Η Ελλάδα κλείνει φέτος τρεις δεκαετίες, πελαγοδρομώντας στο φάσμα της ακραίας δημογραφικής συρρίκνωσης (δείκτες κάτω του 1,5). Για τους πραγματικούς ρυθμούς της πληθυσμιακής συρρίκνωσης αξίζει να αναφέρουμε ότι μόνον στην δεκαετία 2011-2019, ο πληθυσμός στην χώρα μας μειώθηκε κατά 413.692 ανθρώπους, λόγω της διαφοράς γεννήσεων-θανάτων, αλλά και της μετανάστευσης στο εξωτερικό.

Σαν να μην έφτανε η πάγια δημογραφική κάμψη, η δεκαετής οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση επιδείνωσε ακόμα περισσότερο την κατάσταση για την Ελλάδα. 

Η κυβέρνηση ομως βρίσκεται αυτοεγκλωβισμένη σε «φούσκες» που έφτιαξε ένα ιδεατό  κοινωνικό, ιδεολογικό και πολιτιστικό φαινόμενο, το οποίο την οδηγεί να αποκλείει ιδέες και πρόσωπα  που έρχονται σε αντίθεση με την άποψή της και συνομιλεί  μόνο με εκείνα τα πρόσωπα που  επιβεβαιώνουν τις επιλογές της . 

Ο κοσμος βρισκεται απεναντι της γιατι ζει μια διακεκαυμένη πραγματικότητα.Εχει σαστίσει με την ακρίβεια στα τρόφιμα, τη στέγαση , τη θέρμανση , τα καύσιμα κ.α.

Όλα «πετάνε»!

Η θεωρία του «προσωρινού» πληθωρισμού έχει δώσει τη θέση της σε νέα κύματα ανατιμήσεων.Δυο στους τρεις συμπατριωτες μας είναι  σε δεινή θέση , σε ότι αφορά το πραγματικό τους εισόδημα.Ζει στη «καρακοσμαρα» της και κάνει πώς δεν πολύ καταλαβαίνει  η κυβέρνηση Μητσοτάκη τι σημαίνει για τη λαικη οικογένεια ότι ο πληθωρισμός απογειώθηκε τον Ιανουάριο στο 5,5% και βρίσκεται πάνω από τον μέσο όρο της Ευρώπης.Ανατριχίλα στην αγορά προκαλούν τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat για την πορεία του πληθωρισμού στην Ελλάδα, κατά το μήνα Ιανουαρίο.

Η πληθωριστική τάση δεν χαρακτηρίζεται απλώς ανοδική αλλά εκρηκτική, καθώς σύμφωνα με τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή που χρησιμοποιεί για τις σταθμίσεις η Eurostat, ο πληθωρισμός ανήλθε στο 5,5% τον Ιανουάριο, από το 4,4% που ήταν τον Δεκέμβριο.

Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής καταδεικνύουν κατακόρυφη άνοδο του πληθωρισμού στην Ελλάδα και οσο για τα είδη πρώτης ανάγκης  ( εκτός απο το ηλεκτρικό ρεύμα που κάνει τζιζ ) αυτά ανεβαίνουν με διψήφια ποσοστά.

Έχει σαστίσει ο λαός όμως και απο την αναλγησία των ΜΑΞΙΜΟΠΑΙΔΩΝ , και θυμώνει  ακούγοντας  τον υπουργό κολλητό της «Μητσοτάκη ΑΕ»- τον Θ. Σκυλακάκη- στον parapolitika fm να λέει :

" Δεν έχει νόημα να μειώσουμε τους φόρους στην βενζίνη,διότι οι φτωχοί, οι άνεργοι κ οι χαμηλοσυνταξιούχοι δεν έχουν αυτοκίνητο,όποτε μόνο οι πλούσιοι θα επωφελούνταν"

Τι άλλο θα ακούσουμε Θεέ μου!

Ο ένας οικονομικός υπουργός έκανε προϋπολογισμό με πρόβλεψη πληθωρισμού 1% για το 2022.(5,5% τον Ιανουάριο)

Ο άλλος νομίζει ότι καύσιμα και αυτοκίνητα είναι για τους πλούσιους γι αυτό πρέπει να μείνουμε με ρεκόρ ακρίβειας στη βενζίνη.

Απορίας αξιον είναι να αυτοθαυμαζεται για την οικονομική του πολιτικη ο Πρωθυπουργός όταν πραγματοποιήθηκαν κατασχέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς 1,32 εκατομμυρίων οφειλετών του Δημοσίου απο την Εφορία τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ με κατασχέσεις απειλούνται επιπλέον 1.951.507 φορολογούμενοι, που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο, όπως αποκαλύπτουν τα επίσημα στοιχεία της ΑΑΔΕ.

Σημειώνεται, πως τα συνολικά χρέη από φόρους και πρόστιμα προς την Εφορία ξεπέρασαν και το ποσό των 111 δισ. ευρώ, και διαμορφώθηκαν στο τέλος του Δεκεμβρίου σε 111,4 δισ. ευρώ, που αποτελεί νέο διαχρονικό ρεκόρ.

Ο συνολικός αριθμός των οφειλετών του δημοσίου ανέρχεται σε 3.996.811 

Πόσα ακόμα αρνητικά ρεκόρ επιζητά ;

Δεν φοβάται τις κοινωνικές και πολιτικές επιπτώσεις από την ακολουθούμενη λαθεμένη αντικοινωνική οικονομική πολιτική ;

Ακόμα και φανατικοί κλακαδόροι παραδέχονται πως η ακρίβεια, όπως και ο κοροναϊός, δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Με τη «κανονικότητα» που ακολουθεί ο Μητσοτάκης συνεχίζεται και η εκατόμβη νεκρών απο τον ΚΟΡΟΝΟΙΟ.Με  100 + θανάτους την ημέρα και ο Ιανουάριος που ήταν για την Ελλάδα,ο πιο θανατηφόρος μήνας της πανδημίας, σε αντίθεση με όσα καταγράφονται διεθνώς.Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να..προβληματιστούν και να κινητοποιηθούν στο Μαξίμου;

Δυστυχώς καμία σχέση με πραγματικότητα,κοινωνία δεν έχουν και δεν θέλουν να έχουν οι παραμένοντες στην ΑΣΦΑΛΗ για αυτους ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΑΞΙΜΟΥ.

 

 

 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">