Recents in Beach

Πρόσκληση συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και εξοικείωσης με την τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τα άτομα τρίτης ηλικίας

 


Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου  Αλεξανδρούπολης θέλοντας να παρέχει στήριξη σε ομάδες τρίτης  ηλικίας , απευθύνει  πρόσκληση  συμμετοχής στη δράση ενημέρωσης και εξοικείωσης με τη τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Είναι γεγονός ότι μεγαλώνοντας οι άνθρωποι τείνουν να συμμετέχουν όλο και λιγότερο σε κοινωνικές δραστηριότητες, οδηγώντας αναπόφευκτα σε κοινωνική απομόνωση, με την υγειονομική κρίση των τελευταίων 2 ετών να έχει εντείνει κι άλλο αυτή τη κατάσταση. Οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν πλέον ένα εργαλείο επικοινωνίας και για τους ηλικιωμένους. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν διάφορα εμπόδια που δυσχεραίνουν τη παλαιότερη γενιά στη χρήση των κοινωνικών μέσων, όπως οι τεχνικές δυσκολίες και η γενικότερη έλλειψη δεξιοτήτων. Η εξοικείωση των ατόμων τρίτης ηλικίας με την τεχνολογία, δε συμβάλλει μόνο στη ψυχοσωματική τους υγεία και αποτελεί ταυτόχρονα, αναφαίρετο δικαίωμα πρόσβασης στη γνώση, στην ελευθερία επιλογής των πηγών πληροφόρησης και στη συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα.

Τη Πέμπτη 10  Φεβρουαρίου ξεκινούν οι ομάδες δράσης (8 ατόμων) στο χώρο του Πολυκοινωνικού και ώρα 16:00μ.μ. - 18:00μ.μ.. Ο συντονισμός της δράσης πραγματοποιείται από τη κοινωνιολόγο του  Κέντρου  Κοινότητας Τζιαμπάζη Θεοδώρα και τον επαγγελματικό σύμβουλο Μυρτσίδη Διαμαντή.

Οι ημέρες που θα πραγματοποιηθούν οι συγκεκριμένες ομάδες είναι:

  • Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022 

  • Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022 

  • Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022 

Για τη συμμετοχή στη συγκεκριμένη δράση απαιτείται δήλωση συμμετοχής για κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 2551053043 καθώς και πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης για τον Covid 19.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">