Recents in Beach

Οι Αγρότες του Βορείου Έβρου τη Δευτέρα με τα τρακτέρ διαδηλώνουν στο ύψος της βιομηχανίας ζάχαρης

 


Το απόγευμα του Σαββάτου (12/02) και μετά την πρόσκληση της Ομοσπονδίας Αγροτικών συλλόγων Έβρου η Ενότητα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας, με τη συμμετοχή δεκάδων αγροτών της ευρύτερης περιοχής, 


Τα προβλήματα γιγαντώνονται και είναι άμεση ανάγκη να συντονιστούμε με όλους τους βιοπαλαιστές αγρότες της χώρας μας, που είναι ήδη στους δρόμους. Ενισχύουμε τον ενιαίο πανελλαδικό αγώνα επιβίωσής μας.


Τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, συγκεντρωνόμαστε με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα  στο ύψος του πρώην εργοστασίου ζάχαρης Ορεστιάδας.


Καλούμε, μαζί με τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής, τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες και εμπόρους, τους συνταξιούχους, τους νέους να στηρίξουν των αγώνα μας. Να μπούμε όλοι σε κοινό αγώνα καθώς έχουμε κοινά προβλήματα, κοινά αιτήματα.





Διεκδικούμε:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα - εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.

  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.


Ήρθε η ώρα να δώσουμε και εμείς την δικιά μας αγωνιστική απάντηση. 


13/2/2022


Το ΔΣ

της Ομοσπονδίας


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">