Recents in Beach

Δεν έχουν το Θεό τους: Την ώρα που ο Χατζηδάκης τοποθετεί στον ΕΦΚΑ golden boys με 8140 ευρώ/ μήνα, με απόφαση Πλεύρη οι ασθενείς θα πληρώνουν το οξυγόνο από την τσέπη τους


 Με απόφαση Πλεύρη ο ΕΟΠΥ μετακυλίει το δυσβάσταχτο κόστος της προμήθειας ρευστού οξυγόνου σε ασθενεις που αδυνατούν να αναπνεύσουν χωρίς υποστήριξη οξυγόνου, χιλιάδες δηλαδή καρκινοπαθείς, καρδιοπαθείς κλπ. Την ίδια ώρα που ο κ Χατζηδάκης τοποθετεί εκλεκτούς του golden boys στον ΕΦΚΑ με μισθό 8140 ευρώ το μήνα, γιατί όπως λέει “τα άξια στελέχη της αγοράς πρέπει να πληρώνονται”!

Ερώτηση στον υπουργό Υγείας κατέθεσαν 37 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -με πρωτοβουλία της Δώρας Αυγέρη- προκειμένου να ανακληθεί η υπουργική απόφαση σύμφωνα με την οποία ο ΕΟΠΥΥ παύει να καλύπτει το κόστος προμήθειάς του οξυγόνου ρευστής μορφής, το οποίο καθίσταται πλέον -όπως σχολιάζουν οι βουλευτές της αξιωματική αντιπολίτευσης- είδος πολυτελείας.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πως ασφυξία προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς -χρήστες οξυγόνου (ρευστής μορφής) η επίμαχη υπουργική απόφαση, εξηγώντας ότι «το μέτρο αυτό αφορά όλους τους πάσχοντες, χρονίως ή μη (καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, καρκινοπαθείς κ.ά.), οι οποίοι αδυνατούν να αναπνεύσουν χωρίς την χορήγηση του οξυγόνου».

Προσθέτουν δε ότι η καθημερινή και συνεχής λήψη του οξυγόνου είναι ζωτικής σημασίας για τους ασθενείς, όμως, η προμήθειά του καθίσταται πλέον απαγορευτική, αφού η ελάχιστη επιβάρυνση υπολογίζεται ότι θα ανέρχεται στα 800 ευρώ ανά μήνα. «Μέχρι πρότινος ο ΕΟΠΥΥ κάλυπτε εξολοκλήρου τη δαπάνη για την παροχή οξυγόνου, ενώ η συνταγογράφησή του -που ήταν περιοδική- γινόταν από τον γιατρό του ασθενούς» σημειώνουν και επισημαίνουν:

«Πλέον, οι ασθενείς θα υποχρεούνται να προπληρώνουν τη δαπάνη, κατόπιν να προσκομίζουν τη χειρόγραφη συνταγή του γιατρού σε τοπικό υποκατάστημα ΕΟΠΥΥ μαζί με τα συνοδευτικά δικαιολογητικά (λ.χ. IBAN) προκειμένου να εξεταστεί το αίτημά τους για την κάλυψη της δαπάνης. Με το ενδεχόμενο πάντα της απόρριψης του αιτήματος και της επιστροφής των χρημάτων μετά από αρκετούς μήνες στους ασθενείς που τα κατέβαλαν».

Κατά τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενδεικτικό της αναλγησίας και αδιαφορίας για τις συνέπειες στη ζωή των ανθρώπων είναι το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για την συγκεκριμένη κοινή υπουργική απόφαση, με αποτέλεσμα τον πλήρη αιφνιδιασμό των ασθενών. «Μάλιστα, ήταν τέτοια η σπουδή του υπουργείου Υγείας να κλείσει τη στρόφιγγα του οξυγόνου, αφού ήδη έχει αφαιρεθεί από τον ΕΟΠΥΥ ο σχετικός κωδικός, προκειμένου να μην υπάρχει η δυνατότητα συνταγογράφησης με τον τρόπο που γινόταν μέχρι σήμερα» στηλιτεύουν.

Τούτων δοθέντων, ρωτούν τον Θάνο Πλεύρη:

1. Για ποιον λόγο καθορίστηκε -εν κρυπτώ- με υπουργική απόφαση ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά τη ζωή χιλιάδων ασθενών, οι οποίοι ξαφνικά ενημερώθηκαν ότι δεν μπορούν πλέον να προμηθευτούν δωρεάν το οξυγόνο τους;

2. Εγγυάται για την υγεία και την ζωή των ανθρώπων που θα το στερηθούν εξαιτίας αυτής της επικίνδυνης υπουργικής απόφασης ή θα την ανακαλέσει;

Πηγή: documentonews.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">