Recents in Beach

O Παύλος Μιχαηλίδης θεωρεί την αντιπαράθεση δύο αντιδημάρχων με τον κ. Δεμερίδη εκπρόσωπο της "Οικολογικής Εταιρίας" άνοιγμα υπερ των χρυσωρυχείων




Με τον τίτλο: "Η δημοτική αρχή άνοιξε έμμεσα θέμα Χρυσωρυχείων με δηλώσεις κατά της Οικολογικής Εταιρείας Έβρου"  σε Δ.Τ  ο  δημοτικός σύμβουλος Παύλος Μιχαηλίδης προσπαθεί να "περάσει" την αντιπαράθεση δύο αντιδημάρχων με τον  Γιώργο Δεμεριδή ο οποίος είναι εκπρόσωπος της "Οικολογικής Εταιρίας Έβρου" και μέλος της διανομαρχιακής κατά του χρυσού ως άνοιγμα υπερ των χρυσοθήρων ......

Είναι γνωστή η οικολογική δράση του κ. Δεμερίδη στον Έβρο εδώ και πολλά χρόνια, αλλά η οποιαδήποτε διαφωνία μαζί του ή χαρακτηρισμός σε βάρος του ο οποίος μπορεί να είναι άδικος, δεν σημαίνει στήριξη στα 'Χρυσωρυχεία" 

Το Δελτίο τύπου του Κ. Μιχαηλίδη 

Η δημοτική αρχή άνοιξε έμμεσα θέμα Χρυσωρυχείων με δηλώσεις κατά της Οικολογικής Εταιρείας Έβρου.

 Στις 24.2.2022 στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6, φιλοξενούμενος του Δ.Κολιού ήταν ο κ. Γιώργος Δεμερίδης εκπρόσωπος της Οικολογικής Εταιρείας Έβρου. Θέμα της συζήτησης το άλσος στην θέση του Φυτωρίου, ένας από τους ελάχιστους εναπομείναντες χώρους πρασίνου στον αστικό ιστό της Αλεξανδρούπολης. Ως γνωστό τα μέλη της Οικολογικής Εταιρείας αποτελούν εδώ και δεκαετίες τον βασικό πυλώνα στον οποίο στηρίζονται οι εκάστοτε δημοτικές αρχές, η Μητρόπολη, αλλά και υπόλοιποι φορείς, σχετικά με τους πολυετείς αγώνες της τοπικής κοινωνίας ενάντια στη λειτουργία χρυσωρυχείων στην περιοχή μας. Είναι εξάλλου γνωστό πως ο ίδιος ο κ. Δεμερίδης ασκεί κατά τακτά χρονικά διαστήματα σκληρότατη κριτική στην εταιρεία «Eldorado Gold».

Αξιοσημείωτο επίσης το γεγονός, πως αυτή την περίοδο ο Δήμος της Αλεξανδρούπολης κατέθεσε φάκελο υποψηφιότητας για τις «100 κλιματικά ουδέτερες  πόλεις μέχρι το 2030» και η Οικολογική Εταιρεία αποτελεί ένα σημαντικό υποστηρικτικό εργαλείο όσον αφορά στην πολιτική μας για την προστασία του περιβάλλοντος. 

Παρόλα αυτά και προς γενικότερη έκπληξη, στην συγκεκριμένη εκπομπή και την ώρα που μιλούσε ο εκπρόσωπος της Οικολογικής Εταιρείας, ζήτησαν να κάνουν παρέμβαση ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Θεόδωρος Βουρδόλης και λίγο μετά ο Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος ο κ. Ηλίας Δαστερίδης. Στην συνομιλία που ακολούθησε υπήρξε ένας έντονος διάλογος κατά την διάρκεια του οποίου ο κ.Βουρδόλης άφησε βαρειά υπονοούμενα, αναφερόμενος ευθαρσώς σε πιθανά ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ τα οποία ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ο κ.Δεμερίδης, αναγκάζοντας τον εκπρόσωπο της Οικολογικής Εταιρείας να τον χαρακτηρίσει ως συκοφάντη! 

Το θλιβερό αυτό πρωτοφανές γεγονός, αποτελεί σοβαρό πλήγμα στο εδώ και δεκαετίες αραγές μέτωπο του συνόλου των θεσμικών οργάνων για την προάσπιση του περιβάλλοντος σε ολόκληρη την Θράκη, μια και ο κ. Δεμερίδης εκπροσωπεί την Οικολογική Εταιρεία Έβρου στην Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης Έβρου κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας του χρυσού.

Για τον λόγο αυτό καλούμε τον Δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης να ζητήσει από τον αντιδήμαρχο του να δώσει εξηγήσεις και να κατονομάσει τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετεί ο κ.Δεμερίδης, σε διαφορετική περίπτωση οφείλει ο ίδιος να καταδικάσει απερίφραστα τις δηλώσεις αυτές, με σκοπό να μην δοθεί κανένα δικαίωμα και επιχείρημα προς εκμετάλλευση στους εκπροσώπους της «Eldorado Gold».


Παύλος Α. Μιχαηλίδης

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">