Recents in Beach

Tο αφήγημα της μονταζιέρας και οι... συμπτώσεις...

 


Το αναμάσημα της παλιάς υπόθεσης Βγενόπουλου για τα περί δωροδοκίας της Βασιλικής Θάνου ανέβασε το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης, με το κυβερνών κόμμα να σπεύδει να εκδώσει ανακοίνωση... μιλώντας για τα «συγκλονιστικά» που ακούγονται στο ηχητικό ντοκουμέντο, αλλά και για αποκάλυψη ενός «σκοτεινού κυκλώματος» στον χώρο της Δικαιοσύνης που λειτουργούσε «σε συνέργεια με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».


Στη συνέχεια της ανακοίνωσης, η Ν.Δ. καλούσε τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει «αν γνώριζε τα όσα αποκαλύπτονται για τη δράση της εκλεκτής του κας Θάνου που επί πρωθυπουργίας του έγινε πρόεδρος του Αρείου Πάγου, υπηρεσιακή πρωθυπουργός και νομική του σύμβουλος, για να τη διορίσει τελικά πρόεδρο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού».

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι σε αυτό το σημείο βέβαια το κυβερνών κόμμα όχι μόνο ξεχνάει το κράτος δικαίου, αλλά κάνει κάτι χειρότερο: υιοθετεί πλήρως τον διάλογο δύο ανθρώπων για έναν τρίτο ο οποίος δεν είναι παρών, την ώρα μάλιστα που από το ηχητικό ντοκουμέντο δεν αποδεικνύεται τίποτε απ’ όσα του καταλογίζονται. Αμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με την Κουμουνδούρου να προτείνει στους κατόχους οποιουδήποτε νέου στοιχείου τυχόν έχουν, να το παραδώσουν στη Δικαιοσύνη. «Από εκεί και πέρα, όσο το καθεστώς Μητσοτάκη θα βλέπει τον κλοιό να σφίγγει, τόσο θα επιλέγει πυροτεχνήματα και αντιπερισπασμούς, μήπως και ξεφύγει η δημόσια συζήτηση από την ακρίβεια, τη λεηλασία στο Δημόσιο με τα 7 δισ. απευθείας αναθέσεων, την οργή των πολιτών και τις καταγγελίες ακόμη και γαλάζιων ευρωβουλευτών για τις διώξεις δικαστών και δημοσιογράφων, που μας συγκρίνουν με την Ουγγαρία του Ορμπαν. Οσες κασέτες και να ανασύρει από το συρτάρι του το καθεστώς Μητσοτάκη, ας γνωρίζει ότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Μπορεί να πει το ίδιο και ο κ. Μητσοτάκης για αυτούς που μας κυβερνούν σήμερα;», κατέληγε η σχετική ανακοίνωση.

H ανταπάντηση της κυβέρνησης είχε και πάλι στόχο τον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «αντί να απαντήσει επιτίθεται προσωπικά στον πρωθυπουργό» και πως με αυτόν τον τρόπο «δείχνει ότι καλύπτει πλήρως την κ. Θάνου, τον κ. Παπαγγελόπουλο και τις πρακτικές τους».

Στον χορό των ανακοινώσεων εισήλθε και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. με μια βιαστική μάλλον δήλωση, καθώς έκανε το ίδιο λάθος με τη Ν.Δ. υποστηρίζοντας εκ των προτέρων πως «τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, αναδεικνύουν -με αποκρουστικές λεπτομέρειες- ότι πρόσωπα που βρίσκονταν πολύ κοντά στον κ. Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. συμμετείχαν σε ένα ολόκληρο δίκτυο εκβιασμών και υπόγειων συναλλαγών με επιχειρηματικά συμφέροντα». Το σχόλιο της Χαριλάου Τρικούπη κατέληγε πως είναι ανάγκη «να υπάρξει άμεση και σε βάθος διερεύνηση από την ελληνική Δικαιοσύνη», υποστηρίζοντας πως είναι «ζήτημα διαφάνειας και δημοκρατίας».

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και οι δηλώσεις των Ευάγγελου Βενιζέλου και Ανδρέα Λοβέρδου. Ο πρώτος μάλιστα έκανε λόγο για «μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία».

Η απάντηση της κ. Θάνου
Το όνομα που εμπλέκεται στην υπόθεση, η κ. Θάνου απάντησε με ανακοίνωση χθες το απόγευμα προαναγγέλλοντας άσκηση όλων των νόμιμων δικαιωμάτων της «εναντίον όσων ανακυκλώνουν τις άθλιες συκοφαντίες σε βάρος μου».

Οπως τόνισε μεταξύ άλλων, «η απάντηση στο εύλογο ερώτημα που γεννάται σε όλους, για ποιο λόγο τώρα και μετά πάροδο έξι χρόνων κάποιοι θυμήθηκαν να “αναμασήσουν” την κατασκευασμένη σε βάρος μου άθλια συκοφαντία από τον τότε ελεγχόμενο από τη Δικαιοσύνη Ανδρ. Βγενόπουλο, είναι η εξής: Σε περίοδο που ο κόσμος αγωνιά για το πώς θα πληρώσει το ρεύμα, το πετρέλαιο, τη βενζίνη και όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, που οι τιμές τους ανεβαίνουν καθημερινά, κάποιοι, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες από τα σοβαρά καθημερινά τους προβλήματα εμπλέκοντας το όνομά μου σε υπόθεση διαφθοράς. Και ταυτόχρονα να δικαιολογηθούν έτσι, και στο εσωτερικό και στα ευρωπαϊκά όργανα, όπου τα πρόσωπα αυτά είναι πολύ εκτεθειμένα».

Στον απόηχο των ανωτέρω, η ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών στην υπόθεση της Novartis Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου απέστειλε κλήση προς απολογία στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, προκειμένου στις 15 Μαρτίου 2022 να εμφανιστεί στο ανακριτικό γραφείο. Στον κ. Παπαγγελόπουλο, εκτός των 8 αδικημάτων που αντιμετωπίζει για τις παρεμβάσεις που του αποδίδονται στην υπόθεση της Novartis, αποδίδεται και απόπειρα εκβίασης του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή έπειτα από καταγγελία του τελευταίου...

Eφημερίδα των Συντακτών

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">