Recents in Beach

Ο Μπογδάνος προχωράει στην ίδρυση κόμματος με όνομα «Εθνική Συμφωνία» και συνεργασία με Κρανιδιώτη – Τζήμερο

 


Ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος προχωρά στην ίδρυση πολιτικής κίνησης με το όνομα «Εθνική Συμφωνία» και τα αποκαλυπτήρια αναμένεται να γίνουν στις αρχές Απριλίου στην Αθήνα.

Η ανακοίνωση της κίνησης, αναμένεται να γίνει στις 5 Απριλίου και το όνομά της, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αναμένεται να είναι “Εθνική Συμφωνία”. Η όλη εκδήλωση θα γίνει στις 6 το απόγευμα εκείνης της μέρας στο ξενοδοχείο «Στράτος Βασιλικός», στην οδό Μιχαλακοπούλου. Ο ίδιος θα απευθύνει προσκλητήριο σε όποιον βρίσκεται εκτός ΝΔ και κινείται στον φιλελεύθερο-συντηρητικό χώρο.

Το προσκλητήριο απευθύνεται, μεταξύ άλλων, και στους Θάνο Τζήμερο και Φαήλο Κρανιδιώτη, οι οποίοι αναμένεται να δώσουν το παρών στο κεντρικό ξενοδοχείο που θα γίνει η παρουσίαση, μιας και οι τρεις φαίνεται να έχουν δρομολογήσει την εκλογική συνεργασία. Προσκεκλημένα πάντως θα είναι στελέχη που προέρχονταν από τη ΝΔ όπως ο Νίκος Καραχάλιος καθώς και στελέχη της ΝΔ που είναι παραγκωνισμένα τον τελευταίο καιρό και εκτιμούν ότι το κόμμα πηγαίνει προς την λάθος κατεύθυνση. Ακόμη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα υπάρχουν στελέχη και από την τάση των Σαμαρικών αλλά και από την τάση των Καραμανλικών στη Νέα Δημοκρατία.

Η ιδεολογία πάνω στην οποία θα βασίζεται η νέα κίνηση, θα είναι ο φιλελεύθερος συντηρητισμός με ευρωατλαντική κατεύθυνση, όπως λέει μετ’ επιτάσεως ο κ. Μπογδάνος και προσθέτει ότι σκοπός του είναι να απευθυνθεί σε όλους τους φιλελεύθερους συντηρητικούς πατριώτες.

Ο σχεδιασμός του κ. Μπογδάνου είναι στη συνέχεια να απευθύνει προσκλητήριο σε όσους έχουν μια σοβαρή παρουσία στα πολιτικά πράγματα και μια εμπειρία στην διενέργεια εκλογών, προκειμένου να ενωθούν οι δυνάμεις τους.

Η κίνηση αυτή θα είναι ο προσωπικός φορέας του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, μέσω του οποίου θα μπορούσε να συζητήσει τη συμμετοχή του σε ένα άλλο κόμμα όπως η Δημιουργία, το κόμμα που από κοινού δημιούργησαν το τελευταίο διάστημα οι κ. Κρανιδιώτης και Τζήμερος, ενοποιώντας τα δικά τους κόμματα, δηλαδή το Δημιουργία ξανά και την Νέα Δεξιά.

Σε μια τέτοια εξέλιξη και εφόσον οι συζητήσεις ευοδωθούν, ο κ. Μπογδάνος θα μπορούσε να είναι η κοινοβουλευτική έκφραση του κόμματος στην Βουλή, καθώς είναι ο μόνος που έχει την ιδιότητα του βουλευτή.

Ο κ. Μπογδάνος, πάντως, χτίζει και ευρωπαϊκές γέφυρες για τον νέο σχηματισμό, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκε στις Βρυξέλλες ως ομιλητής σε συνέδριο που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκή Συντηρητικό Κόμμα (ECR) και το αμερικανικό think tank Edmund Burke Foundation. Στις Βρυξέλλες ο κ. Μπογδάνος είδε και τον Ουκρανό πρέσβη στην Ε.Ε., ενώ έκανε και επαφές με στελέχη του ευρύτερου συντηρητικού χώρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">