Recents in Beach

Πρόωρη συζήτηση για κατάργηση των μέτρων ενόψει τουριστικής σεζόν.


 Παρά το γεγονός ότι ο κορονοϊός επιμένει με την υπερμεταδοτική υποπαραλλαγή «Ομικρον 2» να προσβάλει καθημερινά χιλιάδες πολίτες, η κυβέρνηση επιμένει να θέλει να προχωρήσει στην άρση των τελευταίων περιορισμών, με το βλέμμα στραμμένο και στην τουριστική περίοδο.

Ο... υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, δήλωσε προχθές ότι «όσο πηγαίνουμε προς το καλοκαίρι θέλουμε να αρθούν τα μέτρα», ενώ σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, τόνισε ότι «πρέπει να είμαστε προσεχτικοί για να μπορέσουμε να έχουμε μια καλή τουριστική περίοδο που την χρειαζόμαστε όλοι».

Ωστόσο, και η ίδια παραδέχτηκε ότι τα δεδομένα δεν είναι καλά, ότι «τα κρούσματα είναι πολλά και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι διαχειρίσιμες αλλά λίγο περισσότερες». « Τα ευχάριστα νέα είναι ότι ο καιρός έχει βελτιωθεί και μπορούμε να είμαστε έξω. Και έξω, όπου δεν υπάρχει συγχρωτισμός, μπορούμε να μην φοράμε μάσκα». 

«Η ελπίδα και η ευχή όλων μας είναι να πετάξουμε τις μάσκες αλλά μας εμποδίζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα κάθε φορά» είπε στην ΕΡΤ και παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία να πάνε γρήγορα καλύτερα τα πράγματα.

«Το πιστοποιητικό εμβολιασμού το έχουμε και τηρούμε τα μέτρα μέχρι να μπορούμε χαλαρώσουμε. Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση. είναι η ώρα τώρα» πρόσθεσε απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα χαλαρώσουν τα εναπομείναντα μέτρα.

«Πρόωρο να μιλάμε για κατάργηση μέτρων και πιστοποιητικών»

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι προειδοποιήσεις υγειονομικών και ειδικών για την πορεία. «Πρόωρη» χαρακτήρισε τη συζήτηση για κατάργηση πιστοποιητικών και μέτρων η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη. Μιλώντας το πρωί  στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως χθες στο νοσοκομείο της Πάτρας, δεν υπήρχε ούτε ένα κρεβάτι ελεύθερο σε ΜΕΘ, και ότι σήμερα στο νοσοκομείο όπου εργάζεται, υπάρχουν ελεύθερα μόνο 3-4 κρεβάτια.

«Αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο θα θέλαμε» τόνισε η κ. Παγώνη και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά πως ακόμα και αν «ο αριθμός των θανάτων γίνει μονοψήφιος, είναι πολύς για μετά από δύο χρόνια πανδημίας». 

Σε ό,τι αφορά τους διασωληνωμένους στις ΜΕΘ η κ. Παγώνη επανέλαβε πως πλειονότητα, σε ποσοστό 80%,  είναι μη εμβολιασμένοι, όπως επίσης όσοι νοσηλεύονται στις απλές κλίνες. 

Τέλος, για το νέο αντιικό φάρμακο κατά Covid-19, που είναι από αύριο διαθέσιμο, η γιατρός είπε αυτό πως βοηθάει πολύ αν χορηγηθεί τις πρώτες πέντε ημέρες, πάντα έπειτα από συνεννόηση με τον γιατρό, και επεσήμανε πως δεν μπορούν να το πάρουν όλοι για ιατρικούς λόγους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">