Recents in Beach

Ελέγχεται αντιδήμαρχος Σουφλίου από την αποκεντρωμένη διοίκηση μετά από καταγγελία - Ζητήθηκαν στοιχεία από το δήμο

 


Μετά από καταγγελία του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Σουφλίου Απόστολου Δαβή για απευθείας αναθέσεις του δήμου σε οικογενειακή επιχείρηση του αντιδημάρχου οικονομικών Τσιαμίτα  Θεόδωρου, ξεκίνησε ο έλεγχος  για αν υπάρχει παρατυπία ή παρανομία σε αυτή την πράξη.

Αυτό που μαθαίνουμε είναι ότι ζητήθηκε από τον αντιδημάρχο να δώσει εξηγήσεις και από τον δήμο να δώσει περισσότερα στοιχεία.

 Προφανώς είναι ενα ζήτημα που θα απασχολήσει τον δήμο Σουφλίου και μπορεί να έχει πολιτικές επιπτώσεις ανάλογα με την εξέλιξη βέβαια της υπόθεσης.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και πέρα από παρατυπίες σίγουρα υπάρχει πολιτικό ζήτημα. Μπορεί  ο δήμος δίνει απευθείας αναθέσεις σε οικογενειακή επιχείρηση αντιδημάρχου που μάλιστα είναι οικονομικών , υπογράφει δηλαδή και τα εντάλματα πληρωμής; .

Πόσα είναι στο σύνολο τα χρήματα που έχουν δοθεί στη συγκεκριμένη επιχείρηση;   Όλες οι προμήθειες έγιναν με απευθείας ανάθεση; 

Γιατί ο  κ Τσιαμίτας,  σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Δαβή ,συμμετείχε σε θέμα  συνεδρίασης που  αφορούσε την πληρωμή οφειλής προς την οικογενειακή επιχείρηση; Το ένταλμα πληρωμής υπογράφεται από αυτόν;

Είναι παράβαση καθήκοντος που μπορεί να επισύρει ποινή αργίας; 

Σε κάθε περίπτωση, για το πολιτικό κόμματι τουλάχιστον η δημοτική αρχή και ο ίδιος ο δήμαρχος πρέπει να κάνουν διευκρινήσεις για να μην υπάρχουν σκιές στη  λειτουργία του δήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα εκδοθεί σε δυο περίπου μήνες 

Είναι βέβαιο ότι ο Απόστολος Δαβής ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε για να είναι υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες εκλογές, θα συνεχίσει στην ίδια αντιπολιτευτική τακτική.

Αν έχει δίκιο για την καταγγελία του, θα φανεί απο την απόφαση της αποκεντρωμένης  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">