Recents in Beach

Ο ΘΡΑΚΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΞΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ & ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΟΔΥΝΗΡΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ!!

 


ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΣΥΝΑΦΟΥΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΣΤΟΝ Υπ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ! 

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας Αν. Δημοσχάκης επανέρχεται στην πρόταση του για την ιστορική αναζήτηση, καταγραφή και τεκμηρίωση των τραγικών γεγονότων που προηγήθηκαν της Απελευθέρωσης της Θράκης.


Μέσω της επιστολής ενημερώνει και διαβιβάζει στον Υπουργό Εσωτερικών το πλούσιο υλικό επιστολών και κοινοβουλευτικών ενεργειών, καθώς και δηλώσεων του για το ζήτημα το οποίο ανέδειξε με παρεμβάσεις στο ανώτερο επίπεδο κοινοβουλευτικών παραγόντων, υπουργών, ακαδημαϊκών, μητροπολιτών, τοπικής αυτοδιοίκησης, ομοσπονδιών και συλλόγων Θρακών!!


Συγκεκριμένα για το εν λόγω ζήτημα προηγήθηκαν οι ακόλουθες σχετικές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις : 

* στις 24/02/2020 επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα κατόπιν σχετικής συνάντησης,

* στις 7/4/2020 επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας Ν.Κεραμέως και την Υπουργό Πολιτισμού Λ.Μενδώνη,

* στις 10/4/2020 επιστολή προς τους Πρυτάνεις του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) & του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) καθώς και στους Προέδρους των αντίστοιχων Τμημάτων Ιστορίας των δυο Ιδρυμάτων 

* στις 13/05/2020 επιστολή προς τους Μητροπολίτες της Θράκης και

*στις 19/05/20 επιστολή προς τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, τους Αντιπεριφερειάρχες Έβρου, Ροδόπης & Ξάνθης, τους Δημάρχους Δήμων Θράκης, τις Ομοσπονδίες, Συλλόγους & Εστίες Θρακών τα Μουσεία κλπ Ιδρύματα Θράκης καθώς και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών & Μελετών “ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ’’.


Ο Βουλευτής εισηγείται την ικανοποίηση του λαϊκού αισθήματος των Θρακών για την ιστορική τεκμηρίωση κι αναγνώριση των διωγμών και του ξεριζωμού των προγόνων από τις εστίες τους, ενώ προτείνει ως τιμητική ενέργεια την θεσμοθέτηση Ημέρας Θρακικού Ελληνισμού με απόφαση της Βουλής των Ελλήνων!


Ακολουθεί η επιστολή:


ΠΡΟΣ: Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη


Αξιότιμε Υπουργέ,


Σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης & συνεννόησης διαβιβάζω συνημμένα τις κύριες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις στις οποίες έχω προβεί στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου κι όχι μόνο, προκειμένου να αναδείξω την αναγκαιότητα επιστημονικής διερεύνησης των γεγονότων που προηγήθηκαν της Απελευθέρωσης της Θράκης.


Στο πλαίσιο των εορτασμών συμπλήρωσης 100 ετών από την Απελευθέρωση της και την Ενσωμάτωση της στον Εθνικό Κορμό έκρινα ως επίκαιρο και ιστορικά επιβεβλημένο, να δρομολογηθεί η ιστορική αναζήτηση, καταγραφή και τεκμηρίωση των τραγικών γεγονότων που σφράγισαν γενιές ολόκληρες, οδήγησαν στον ξεριζωμό των Θρακών από τις πατρογονικές εστίες & εξόντωσαν πλήθος συμπατριωτών μας.


Κατέθεσα πρόταση στο Πρόεδρο της Βουλή, κ.Κώστα Τασούλα να πραγματοποιηθεί προ ημερησίας διάταξης συζήτηση, παρουσία του Πρωθυπουργού & των πολιτικών αρχηγών με θέμα τα ιστορικά γεγονότα εκείνης της εποχής που έχουν σχέση με την Ενσωμάτωσή της, στον Εθνικό Κορμό.


Σε συνέχεια κατέθεσα την καινοτόμο πρόταση μου για την συνεργασία των αρμοδίων μελών της επιστημονικής κοινότητας σε μια προσπάθεια καταγραφής & οργάνωσης όλου του αρχειακού υλικού που σχετίζεται με τα ιστορικά γεγονότα που προηγήθηκαν της ως άνω Απελευθέρωσης!


Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα οι ακόλουθες σχετικές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις : 

* στις 24/02/2020 προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα,

* στις 7/4/2020 προς την Υπουργό Παιδείας Ν.Κεραμέως και την Υπουργό Πολιτισμού Λ.Μενδώνη,

* στις 10/4/2020 προς τους Πρυτάνεις του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) & του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) καθώς και στους Προέδρους των αντίστοιχων Τμημάτων Ιστορίας των δυο Ιδρυμάτων 

* στις 13/05/2020 προς τους Μητροπολίτες της Θράκης και

* στις 19/05/20 προς τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, τους Αντιπεριφερειάρχες Έβρου, Ροδόπης & Ξάνθης, τους Δημάρχους Δήμων Θράκης, τις Ομοσπονδίες, Συλλόγους & Εστίες Θρακών τα Μουσεία κλπ Ιδρύματα Θράκης καθώς και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών & Μελετών “ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ’’.


Αξιότιμε Υπουργέ,


Η πανδημία και οι συνθήκες περιορισμού που προέκυψαν δεν επέτρεψαν να διεξαχθούν οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την Θράκη με το μέγεθος και την ένταση που αρμόζει!!


Εισηγούμαι την ικανοποίηση του λαϊκού αισθήματος των Θρακών για την ιστορική τεκμηρίωση κι αναγνώριση των διωγμών και του ξεριζωμού των προγόνων μας από τις εστίες τους!!


Η τιμητική ενέργεια δύναται να λάβει και την μορφή θεσμοθέτησης Ημέρας Θρακικού Ελληνισμού με απόφαση της Βουλής των Ελλήνων, τιμώντας ένα σημαντικό τμήμα του Ελληνισμού, με μακραίωνη παρουσία και συμβολή, στους αγώνες του Έθνους.


Πιστεύω ότι ως καταγόμενος από την Πατρίδα του ΟΡΦΕΑ είστε γνήσιος θεματοφύλακας της Θράκης και θα καταστείτε αρωγός στην προσπάθεια αυτή η οποία αντηχεί την επιθυμία όλων των Θρακών ανά τον κόσμο.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">