Recents in Beach

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

 


Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 1977 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για να αναδείξει τα προβλήματα και να προωθήσει τα δικαιώματα της γυναίκας, με σειρά δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Ειδικότερα:
  • Την Τρίτη 8 Μαρτίου, ώρα 11.00 π.μ. εγκαινιάζεται έκθεση φωτογραφίας στην αίθουσα αναμονής του Κρατικού Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ». Η Έκθεση, με έργα των φωτογράφων Δήμου Μπαμπλή και Δημήτρη Αλεξούδη, αποτυπώνει με εξαιρετικό τρόπο και ιδιαίτερη ευαισθησία τον πόνο, την απομόνωση και τη μοναξιά που υφίσταται μια γυναίκα-θύμα βίας, προβάλλοντας μια ρεαλιστική απεικόνιση της έμφυλης βίας που υφίσταται 1 στις 3 γυναίκες στη χώρα μας. Όσοι ταξιδέψουν μέσω του ΚΑΑΛΔ, καθώς και οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Αλεξανδρούπολης και της Θράκης, θα έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν δυνατά συναισθήματα και να αντικρύσουν από κοντά μερικά από τα ορατά και «αόρατα» σημάδια της έμφυλης βίας. Η έκθεση φωτογραφίας διοργανώνεται από το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Αλεξανδρούπολης και τελεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠΑ ΚΑΑΛΔ.
  • Την Τρίτη 8 Μαρτίου το  κίνημα Strong me και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης - υπό την αιγίδα της  Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) - ενώνουν όλη την χώρα ενάντια στην έμφυλη βία. Στις 19:15, από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης συνδεόμαστε live streaming με τη Θεσσαλονίκη όπου με φόντο τις "Ομπρέλες" του Ζογγόπουλου ένα πιάνο, ένα βιολί και μια παρέα παιδιών θα στείλουν με τον πιο καθηλωτικό τρόπο το μήνυμα ότι τα κορίτσια που χάθηκαν δεν ξεχάστηκαν και μας δείχνουν τον δρόμο να "αλλάξουμε" ως κοινωνία.
  • Την Τρίτη 8 Μαρτίου, ώρα 7.30 μ.μ. από το Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και ο Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων τιμούν πρόσωπα γυναικών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας και ειδικότερα σε μονάδες αντιμετώπισης  της COVID_19. Διακεκριμένες συμπολίτισσές μας επιβραβεύονται για το υψηλού επιπέδου έργο που προσφέρει η καθεμία στον τομέα της, με αφοσίωση και αυταπάρνηση στην αντιμετώπιση  της  πανδημίας (είσοδος ελεύθερη βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">