Recents in Beach

Τοποθέτηση Λαϊκής Συσπείρωσης για τα οχήματα του Δ. Ορεστιάδας


 Ανακοίνωση


Η ιστορία της απώλειας των 13 οχημάτων του Δήμου Ορεστιάδας, η οποία  απασχολεί το τελευταίο διάστημα το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και την τοπική κοινωνία, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, το οποίο έρχεται να προστεθεί σε μια αλυσίδα προηγούμενων σκανδάλων, τα οποία έχουμε βιώσει τις τελευταίες δεκαετίες, που βρίσκονται στην εξουσία οι παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται περίτρανα μια απαράδεκτη και ανεύθυνη πολιτική διαχείρισης του δήμου και των περιουσιακών του στοιχείων. Μια διαχείριση την οποία έχουν πληρώσει και πληρώνουν πολύ ακριβά, οι συνδημότες μας.


Η σημερινή δημοτική αρχή έχει τεράστιες ευθύνες, αν και το πρόβλημα έρχεται από παλιά. Είναι ευθύνη της, καθώς 8 χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου, δεν έκανε τίποτα για ξεκαθαρίσει το θέμα και να μπει μια τάξη στα περιουσιακά στοιχεία του Καλλικρατικού Δήμου Ορεστιάδας αλλά και αυτών που κληρονόμησε  από τους προηγούμενους. Η ίδια η δημοτική αρχή όφειλε να ξεκαθαρίσει το θέμα και να αποδώσει τις ευθύνες, πολιτικές ή και ποινικές, πριν αναγκαστεί να καταφύγει στη δικαιοσύνη μετά τις πιέσεις που δέχτηκε.


Ευθύνες έχουν φυσικά η Αποκεντρωμένη διοίκηση και το υπουργείο Εσωτερικών. Από τη μία δεν επιτρέπουν στα δημοτικά συμβούλια να παρεκκλίνουν των οδηγιών τους και να μειώσουν δημοτικά τέλη ή να διαγράψουν χρέη, να υλοποιήσουν έργα προς όφελος των πολιτών χωρίς να ελέγξουν  και το παραμικρό παραστατικό και από την άλλη με το άρθρο 50 του νόμου 4735/2020, έδιναν τη δυνατότητα, στην οικονομική επιτροπή των δήμων να διαγράψουν από το μητρώο τους, οχήματα αξίας εκατομμυρίων – περιουσία των δημοτών – χωρίς καμία εξήγηση. 


Ως Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε αναφερθεί πολλές φορές, στο ρόλο που καλείται να παίξει πλέον η τοπική διοίκηση ως φορέας αντιλαϊκών αλλαγών, με σκοπό να εξυπηρετηθούν πιο αποτελεσματικά και ενιαία οι ανάγκες και οι σχεδιασμοί των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σε κάθε περιοχή και ταυτόχρονα να προωθηθούν ακόμα περισσότερο οι ανατροπές των εργασιακών σχέσεων, η διεύρυνση της ανταπόδοσης, η εμπορευματοποίηση και συρρίκνωση κοινωνικών και άλλων υπηρεσιών, κλπ. 


Για να γίνει αυτό εφικτό, οι κυβερνήσεις έχουν πάρει πολλά μέτρα, κυρίως στο όνομα της «κυβερνησιμότητας» όπως ο νέος εκλογικός νόμος αλλά και οι κανονισμοί λειτουργίας των δημοτικών συμβουλίων και της οικονομικής επιτροπής ώστε να ελαχιστοποιηθεί η δυνατότητα ουσιαστικής παρέμβασης μέσα σε αυτά τα όργανα, να «πνίγεται» κάθε διαφορετική φωνή και άποψη. Τώρα, με νόμους όπως ο παραπάνω γίνεται προσπάθεια να απαλλαχθούν στελέχη τους, στην τοπική διοίκηση και όχι μόνο από «αμαρτίες» του παρελθόντος.


Σε αυτή την βάση, ως Λαϊκή Συσπείρωση, απευθυνόμαστε στους κατοίκους της Ορεστιάδας και τους καλούμε να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα και να καταδικάσουν τις παρατάξεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, που για δεκαετίες μονοπωλούν τη διοίκηση, είτε ως σύμπραξη - όπως τα τελευταία χρόνια - είτε όχι. 


Ο δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Ζαλουφλής Κωνσταντίνος

14/03/2022


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">