Recents in Beach

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 6/4! ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ EΙΡΗΝΗ – ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΡΓΑΣΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ!

 


Απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας, στις 11.00 π.μ.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι εκπαιδευτικοί, όπως και ολόκληρος ο λαός, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την ακραία αντιλαϊκή, αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας. Η ανθρωπότητα ζει τον όλεθρο του πολέμου στην Ουκρανία.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία φέρνει ξανά στο προσκήνιο τη φρίκη του πολέμου, θυμίζοντας τις θηριωδίες των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ στην Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Συρία, την Αφρική, με τα εκατομμύρια νεκρούς και πρόσφυγες που άφησαν πίσω τους. Οι ευρω-ατλαντικοί «σύμμαχοί» μας, ενώ χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την Ουκρανία και την παραβίαση της ανεξαρτησίας της, ξεχνούν την επί 48 χρόνια κατοχή του «Αττίλα» στη μαρτυρική Κύπρο και «σφυρίζουν» αδιάφορα για τις απειλές πολέμου και την προκλητική αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας από το τουρκικό καθεστώς. Το σταμάτημα του πολεμικού ολέθρου πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας.

Το κύμα ανατιμήσεων στην ενέργεια (ηλεκτρισμός, φυσικό αέριο), αλλά και σε βασικά προϊόντα και κοινωνικά αγαθά λεηλατούν το πενιχρό λαϊκό εισόδημα και μαζί με την ανεργία, τους καθηλωμένους μισθούς πείνας, την ελαστική εργασία, βυθίζουν το λαό σε καθεστώς ακόμα μεγαλύτερης φτώχειας. Η κυβέρνηση της ΝΔ με την πολιτική της στηρίζει ασύδοτα την κερδοφορία του κεφαλαίου σε βάρος του λαού και μοιράζει ψίχουλα που δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες, ενώ σε όλα τα αιτήματα η απάντηση είναι μόνο καταστολή, αυταρχισμός και αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις.

Την ίδια ώρα με την εγκληματική πολιτική της στη διαχείριση της πανδημίας και τη διάλυση του συστήματος υγείας, η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει το λαό να συνηθίσει ως «κανονικότητα» τους καθημερινούς θανάτους των συμπολιτών μας. Κι ενώ οι εκατόμβες των νεκρών κατατάσσουν τη χώρα σε μια από τις χειρότερες θέσεις παγκοσμίως, ετοιμάζει απολύσεις στο υγειονομικό προσωπικό που είναι σε αναστολή εργασίας.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Παράλληλα, η κυβέρνηση και η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ συνεχίζουν το σφυροκόπημα της Δημόσιας Εκπαίδευσης με στόχο την αντιδραστική μετάλλαξη του Δημόσιου Σχολείου. Προωθούν την «αξιολόγηση» και τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια για την «αυτονομία» της σχολικής μονάδας. Προχωρούν την «Τράπεζα Θεμάτων», τις εξετάσεις τύπου «PISA» και τη νέα μεγάλη σφαγή δεκάδων χιλιάδων υποψηφίων μέσω της ΕΒΕ, αλλάζοντας ριζικά προς το χειρότερο το DNA του Δημόσιου Σχολείου και εντείνοντας τους ταξικούς φραγμούς.

Η εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη προωθεί τη βαθύτερη εκμετάλλευση της εργασίας με την κατάργηση του 8ωρου, τις απλήρωτες υπερωρίες, την επέκταση της ελαστικής εργασίας και των απολύσεων, την καθιέρωση των 3μηνων συμβάσεων κλπ, αλλά και το χτύπημα της απεργίας και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Το εργατικό κίνημα πρέπει να συσπειρωθεί και να αγωνιστεί με στόχο την ανατροπή του ν. Χατζηδάκη.

ΑΙΤΗΜΑΤΑ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

  • Να σταματήσουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία! Είμαστε ενάντια σε κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο και την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού. Έξω από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Να κλείσουν τώρα οι αμερικάνικες βάσεις από τη Σούδα ως την Αλεξανδρούπολη!

  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια από την εργασία μας. Αποκατάσταση όλων των απωλειών από την έναρξη των μνημονίων, την ακρίβεια και τον πληθωρισμό! Να αποδοθεί το «κλεμμένο» ΜΚ για το 2016-2017. Επαναφορά 13ου και 14 μισθού! 

  • Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια, ίση με τον καταληκτικό μισθό. Όχι στην επαιτεία του καθεστώτος «έναντι» στους συνταξιούχους - πλήρη σύνταξη με τη συνταξιοδότηση!

  •  Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί. Μονιμοποίηση αναπληρωτών με βάση πτυχίο και προϋπηρεσία. Κατάργηση του προσοντολόγιου. Πλήρη δικαιώματα στους αναπληρωτές. Κατάργηση του απαράδεκτου θεσμού των ΑΜΩ, των 3μηνιαίων συμβάσεων και κάθε μορφής ευέλικτης απασχόλησης. Λήψη μέτρων στήριξης της διαβίωσης των αναπληρωτών!

  • Κατάργηση της υποχρεωτικής παραμονής των νεοδιόριστων επί διετία στον τόπο διορισμού τους!

  • Κατάργηση της ισοτιμίας κολλεγίων-ΑΕΙ.

  • Επαναφορά του ωραρίου διδασκαλίας στα προ του 2013 ισχύοντα!

  • Όχι στο Νέο Λύκειο της αγοράς και των εξεταστικών φραγμών. Όχι στην υποβαθμισμένη τεχνική εκπαίδευση της μαθητείας και της φτηνής κατάρτισης!

  • Όχι στα νέα εξεταστικά πλέγματα (τράπεζα θεμάτων, ΕΒΕ, εξετάσεις PISA διεθνής-ελληνική σε Στ΄ δημοτικού και Γ΄ Γυμνασίου) και τους νέους φραγμούς στη μόρφωση!

  • ΟΧΙ στην αντιδραστική «αξιολόγηση» Σχολείων και εκπαιδευτικών. Κήρυξη απεργίας – αποχής από όλες τις ΕΛΜΕ!

  • Αναμόρφωση των ωρολογίων προγραμμάτων που οδήγησαν στον αφανισμό ολόκληρων επιστημονικών πεδίων δηλαδή των Κοινωνικών Επιστημών και της Καλλιτεχνικής Παιδείας και άμεση επαναφορά της Κοινωνιολογίας.

  • Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία με ενίσχυση του ρόλου των Συλλόγων Διδασκόντων – κατάργηση των δοτών «αιρετών» από τα υπηρεσιακά συμβούλια!

  • Μέτρα προστασίας για ασφαλή λειτουργία των σχολείων (15 μαθητές/τμήμα, δωρεάν μαζικά τεστ για όλους, επάρκεια βοηθητικού προσωπικού). Εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού στους εκπαιδευτικούς (όταν νοσούν οι ίδιοι ή τα μέλη της οικογένειάς τους), ειδική μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών.

  • Καθιέρωση ενιαίου 12χρονου σχολείου και δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης που θα χωράει όλη τη γνώση, όλα τα παιδιά (χωρίς αποκλεισμούς, ανεξάρτητα από χρώμα, θρήσκευμα, φύλο, εθνικότητα) και όλους τους εκπαιδευτικούς.

  • Να αρθούν άμεσα και οριστικά οι αναστολές εργασίας όλων των υγειονομικών!

  • Να καταργηθεί το αντεργατικό έκτρωμα «Χατζηδάκη»! Κάτω τα χέρια από τα σωματεία!

Το Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

ΣΦΡΑΓΙΔΑ Β ΕΛΜΕ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">