Recents in Beach

Νέος κανονισμός για τους περιφερειακούς οικονομικούς λογαριασμούς Γεωργίας με πρωτοβουλία Κόκκαλη


Γράφει για το θέμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
 🇪🇺 Yπεγράφη η νομοθετική πράξη, στην οποία έχω την τιμή να είμαι εισηγητής, για τους Ευρωπαϊκούς Περιφερειακούς Οικονομικούς Λογαριασμούς της Γεωργίας.


Από τις σπάνιες στιγμές στη θητεία ενός ευρωβουλευτή, ειδικά μίας μικρότερης χώρας της Ένωσης, η κατάληξη μίας μακρόχρονης προσπάθειας και διαπραγματεύσεων στην υπογραφή νομοθετικής πράξης, εν προκειμένω για την καλύτερη εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Κοινής Αγροτικής Πολιτικής με νέα δεδομένα (data), μέσα από τους Περιφερειακούς Οικονομικούς Λογαριασμούς της Γεωργίας. Για μία ακόμα φορά, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους σκιώδεις εισηγητές όλων των παρατάξεων, αλλά και στους συνεργάτες μου για το αποτέλεσμα που φέραμε εις πέρας.



Αντικείμενο της προσπάθειας ήταν η προώθηση βιώσιμων διατροφικών συστημάτων, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, για μία πιο πράσινη, πιο δίκαιη, πιο ευέλικτη και πραγματικά διαφανή Κοινή Αγροτική Πολιτική. Για να το πετύχουμε σε μία παραγωγή που εκτείνεται σε 27 διαφορετικά κράτη-μέλη, απευθυνόμενοι σε μία ακόμα μεγαλύτερη διεθνή αγορά, πρέπει να έχουμε τα εργαλεία εκείνα που θα μας οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα για το τι κάνουμε καλά και τι μπορεί να γίνει καλύτερα. Ο νέος Κανονισμός επικαιροποιεί την υπάρχουσα νομοθεσία σε ό,τι αφορά τα συγκρίσιμα δεδομένα σε μακροοικονομικό επίπεδο για την αξιολόγηση της βιωσιμότητας του γεωργικού τομέα όσον αφορά στο περιβάλλον, τους ανθρώπους, τις περιφέρειες και την οικονομία. Οι ευρωπαϊκές στατιστικές δίνουν πρόσβαση στους Ευρωπαίους πολίτες, αφού τους παρέχουν τη δυνατότητα να κατανοούν και να συμμετέχουν στο δημοκρατικό διάλογο σχετικά με την παρούσα κατάσταση και το μέλλον της Ένωσης σε τομείς που τους αφορούν άμεσα όπως είναι το περιβάλλον, η ασφάλεια τροφίμων και η βιώσιμη γεωργία.


*Στην φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξιά, ο Υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων της Γαλλίας και εκπρόσωπος του Συμβουλίου, Clément Βeaune, ο πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου, Norbert Lins, και η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola κατά την τελετή υπογραφής του νέου κανονισμού  τους Περιφερειακούς Οικονομικούς Λογαριασμούς της Γεωργίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">