Recents in Beach

Πρόσκληση στην παρουσίαση του παιχνιδόλεξου "ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΑ"

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Σας καλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας, την εκδήλωση


ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΑ


που αφορά την παρουσίαση του διαδραστικού παιχνιδόλεξου για όλη την οικογένεια αφιερωμένο στα γλωσσικά ιδιώματα της Θράκης μας!


Τι είναι η μπαϊντούσκα; Τα σαμάλια τηγανίζονται; Γιατί πουσπουρίζει ο Πουρπούρς; Πως λέμε τους Guns n’ Roses στα θρακιώτικα; Τα ντιλιμπάσκα άλογα είναι μαργελεμένα; Είναι το γκρ΄τλακ σπάνιο υδρόβιο πτηνό του Έβρου; Ποια η προηγούμενη ζωή της λέξης γκρατζούνα; Χιούτς δε νογάς; Σασίρντσαν τα γκζάνια!

Κι άλλα πολλά! Οι απαντήσεις την...


Κυριακή 10 Απριλίου 2022 | 6 μ.μ. | Εθνολογικό Μουσείο Θράκης [Αλεξανδρούπολη]


Παρουσιάζουν οι:

  • Ασημάκης Φλιάτουρας, Επίκουρος Καθηγητής Γλωσσολογίας ΤΕΦ/ΔΠΘ - Επιστημονικός υπεύθυνος του παιχνιδιού.
  • Πηνελόπη Καμπάκη-Βουγιουκλή, Ομότιμη Καθηγήτρια Γλωσσολογίας ΤΕΦ/ΔΠΘ.
  • Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, Πρόεδρος του Δικτύου Ντοπιολαλιά.


Συντονίζει η Γιούλη Ζήκα, Πρόεδρος Συνδέσμου Φιλολόγων Νομού Έβρου.


Οι ήχοι της γκάιντας του Γιώργου Μπεζιργιαννίδη θα μας συνοδεύουν σ’ αυτό το συναρπαστικό ταξίδι στη πολιτισμική μνήμη και τη λαϊκή παράδοση μας!


Τα «Θρακιώτικα», είναι ένα πρότυπο ψυχαγωγικό, διαδραστικό επιτραπέζιο παιχνίδι που σε εξοικειώνει με τα λογής τοπικά ιδιώματα της Θρακιώτικης λαλιάς και παράλληλα αποκομίζεις συναρπαστικές γνώσεις για τη παράδοση, τον πολιτισμό, την μακραίωνη και αρχαία ιστορία της Θράκης!


Μια πρότυπη πρωτοβουλία, προϊόν της επιστημονικής συνεργασίας μεταξύ του Εργαστηρίου Γλωσσολογίας +ΜορΦωΣη του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του «Πολιτιστικού Δικτύου για την Ντοπιολαλιά».


Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Φιλολόγων Νομού Έβρου και της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.).



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η «Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου» [Ε.ΠΟ.Φ.Ε.], είναι Δευτεροβάθμιος Φορέας Πολιτισμού. Ομοσπονδία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε στις 20 Απριλίου 1994 με έδρα την Αλεξανδρούπολη και αποτελεί την ένωση 146 πολιτιστικών συλλόγων απ’ όλο τον Έβρο, γεγονός που την καθιστά έναν εκ των μεγαλύτερων φορέων πολιτισμού στη χώρα μας. Έχει να παρουσιάσει μια ιστορία δύο και πλέον θετικών και μόνο δεκαετιών, με μια πλούσια πολιτιστική και έντονη κοινωνική δράση σε όλο το νομό μας. Πραγματοποιεί συστηματική καταγραφή των ιστορικών και σύγχρονων πολιτιστικών στοιχείων του νομού, με κεντρικό σκοπό τη διαφύλαξη, διάσωση, ανάδειξη και διάδοση της αυθεντικής πολιτιστικής ταυτότητας του Έβρου. Έχει ως έμβλημα τη μορφή του Διόνυσου, όπως αναπαρίσταται στο χρυσό δαχτυλίδι που βρέθηκε στο Ρήγιο Έβρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">