Recents in Beach

Γαλλία: Καρατόμηση του επικεφαλής των στρατιωτικών πληροφοριών για μη πρόβλεψη του πολέμου στην Ουκρανία


 Ο στρατηγός Eric Vidaud, επικεφαλής των στρατιωτικών πληροφοριών της Γαλλίας, απολύθηκε λόγω του ότι η υπηρεσία του ανέλυσε ανεπαρκώς την κατάσταση πριν από την εισβολή της Ρωσίας και απέτυχε να προβλέψει σωστά τον πόλεμο, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Υπήρξαν «ανεπαρκείς ενημερώσεις» και «έλλειψη γνώσης των θεμάτων», δήλωσε στρατιωτική πηγή, όπως ανέφερε η εφημερίδα L’Opinion το βράδυ της Πέμπτης (31 Μαρτίου).

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Thierry Burkhard είχε ήδη αναφερθεί δημοσίως στις αδυναμίες της υπηρεσίας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde.

Σε σύγκριση με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, «οι υπηρεσίες μας μάλλον πίστευαν ότι η κατάκτηση της Ουκρανίας θα είχε τερατώδες κόστος και ότι οι Ρώσοι είχαν άλλες επιλογές», είπε.

Η μη πρόβλεψη του πολέμου στην Ουκρανία έρχεται να προστεθεί στην αποτυχία της υπηρεσίας να προβλέψει το «φιάσκο» και την επακόλουθη διαμάχη του Παρισιού με τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία, αφού οι τελευταίες τορπίλισαν μια συμφωνία υποβρυχίων πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη Γαλλία υπέρ μιας συμφωνίας με την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο.

Ο Vidaud που διορίστηκε μόλις πριν από επτά μήνες, υποτίθεται ότι θα διατηρούσε τη θέση του επικεφαλής των στρατιωτικών πληροφοριών μέχρι τον Ιούλιο του 2022.

(Davide Basso | EURACTIV.fr)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">