Recents in Beach

"Περιφερειακή Σύνθεση": Απαράδεκτος ο τρόπος λειτουργίας της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜΘ


 Η Περιφερειακή Σύνθεση καταγγέλλει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ΑΜΘ, αλλά και τη στάση του προέδρου της και αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αλέξη Πολίτη. 

Παρά το γεγονός ότι ο κος Πολίτης έχει δεσμευτεί ότι οι συνεδριάσεις της Επιτροπής θα γίνονται είτε διά ζώσης, είτε μέσω τηλεδιάσκεψης και παρά τις σχετικές έγγραφες οχλήσεις της παράταξής μας, συνεχίζεται η διεξαγωγή των συνεδριάσεων με την διαδικασία της διά περιφοράς ψηφοφορίας. 

Η συγκεκριμένη πρακτική είναι απαράδεκτη από την παράταξή μας (πλην των περιπτώσεων που επιβάλλεται η λήψη απόφαση άμεσα ή εκτάκτως) και επιπλέον, στη συνεδρίαση της 6ης Απριλίου, η κατάσταση έφτασε στο μη παρέκει. Ο κος Πολίτης έστειλε θέματα προς «συζήτηση» μόλις τρία λεπτά πριν από την ώρα «έναρξης» της συνεδρίασης. 

Καλούμε τον Περιφερειάρχη να αναλάβει τις ευθύνες του προκειμένου να ομαλοποιηθεί η λειτουργία της Επιτροπής. 

Σε διαφορετική περίπτωση, αναγνωρίζει προφανώς ότι τόσο ο ίδιος όσο και η παράταξή του είναι αρνητές του διαλόγου και της ζύμωσης απόψεων και θέσεων και επιλέγουν έναν δρόμο που οδηγεί σε επικίνδυνες ατραπούς. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην Οικονομική Επιτροπή η πλειοψηφία ανήκει στην Διοίκηση, αλλά ακόμη κι έτσι αρνούνται στους υπόλοιπους συμμετέχοντες το δικαίωμα να αναπτύσσουν τις απόψεις, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους για το εκάστοτε θέμα. Αρνούνται δηλαδή την διεξαγωγή διαλόγου, ο οποίος αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της Δημοκρατίας. 


Από το Γραφείο Τύπου 


Κομοτηνή 16/03/2022 Προς: Πρόεδρο Οικονομικής Επιτροπής ΠΑΜΘ 

κο Αλέξανδρο Πολίτη 

Κε Πρόεδρε

Με την παρούσα επιστολή εκφράζω τη διαμαρτυρία μου για το γεγονός ότι οι συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜΘ εξακολουθούν να γίνονται με την διά περιφοράς μέθοδο, παρά το γεγονός ότι πλέον είναι εφικτό να γίνουν είτε μέσω τηλεδιάσκεψης, είτε ακόμα και διά ζώσης. Άλλωστε, ακόμα και στη νεοσυσταθείσα Επιτροπή Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης οι συνεδριάσεις δεν γίνονται διά περιφοράς. Την ώρα που στην Περιφέρεια μας συμβαίνουν πολλά και σημαντικά πράγματα, εσείς επιλέγετε να μην ακούγονται οι φωνές και οι απόψεις των Περιφερειακών Συμβούλων που συμμετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή και ζητάτε απλώς ένα «ναι» ή ένα «όχι». Προφανώς η διά περιφοράς συνεδρίαση προβλέπεται από τον νομοθέτη, όμως όταν συντρέχουν λόγοι ώστε να ληφθεί μία απόφαση με τη διαδικασία του κατ' επείγοντος και όχι για να εφαρμόζεται ως πάγια τακτική και να λειτουργεί αποτρεπτικά στο να ακούγονται οι φωνές, οι θέσεις και οι απόψεις των συμμετεχόντων στα συλλογικά όργανα. Σας καλώ να αναθεωρήσετε άμεσα και να εφαρμόζετε μία από τις άλλες διαθέσιμες μεθόδους διεξαγωγής των συνεδριάσεων ώστε η Επιτροπή να λειτουργεί ολοκληρωμένα και με δυνατότητα παρέμβασης όλων των συμμετεχόντων σε αυτήν. Διαφορετικά, είμαστε αναγκασμένοι να συμπεράνουμε ότι δεν μπορείτε να υπηρετήσετε τον ρόλο σας και η τοποθέτησή σας σε αυτή την θέση ήταν μία ακόμη λανθασμένη επιλογή - απόφαση του Χρήστου Μέτιου

Με εκτίμηση 

Χριστόδουλος Τοψίδης Επικεφαλής παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση»

Κομοτηνή, 06/04/2022 

ΠΡΟΣ: 1. Πρόεδρο ΟΕ 

2. Πρόεδρο ΠΣ 

(με την παράκληση να αποσταλεί σε όλα τα μέλη των παραπάνω συλλογικών οργάνων) 

ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ 

Θεωρούμε ανήκουστο, ηθικά μεμπτό αλλά και, διοικητικά, επιλήψιμο, τόσο για την διοίκηση της Περιφέρειας, όσο και για τον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής (ΟΕ) να εισάγονται θέματα προς ψήφιση την ώρα έναρξης της ψηφοφορίας (με τον τρόπο που διεξάγεται η συνεδρίαση και η λήψη αποφάσεων της ΟΕ)

Είναι προφανές ότι η όλη προσπάθεια είναι δυνατόν να εκληφθεί ότι εντάσσεται είτε σε μία «υποκλοπής» των ψήφων της αντιπολίτευσης επί των θεμάτων αυτών, είτε ως μία προσπάθεια στέρησης της ευχέρειας που στα πλαίσια της δημοκρατικής λειτουργίας δικαιούμαστε να έχουμε προκειμένου να ερευνούμε την ουσία των εισαγομένων θεμάτων και να παρέχουμε την ψήφο μας με συνέπεια αλλά και υπευθυνότητα

Είναι προφανές ότι οι μεθοδεύσεις αυτές επιχειρούν να μας στερήσουν το δικαίωμα της υπεύθυνης δημοκρατικής μας λειτουργίας. Ως εκ τούτου αφενός αρνούμαστε να ψηφίσουμε επί των θεμάτων αυτών (ενώ έχουμε αποστείλει την ψήφο μας για τα υπόλοιπα θέματα), απαιτούμε να περιληφθεί η παρούσα γραπτή δήλωσή μας στα πρακτικά της συνεδρίασης και καταγγέλλουμε την μεθόδευση αυτή ζητώντας από τον Περιφερειάρχη να λάβει τα απαραίτητα μέτρα

Από τον Πρόεδρο του Π.Σ. ζητούμε η παρούσα δήλωση να κοινοποιηθεί σε όλα τα μέλη του Π.Σ

Αλέξανδρος Ν. Ιωσηφίδης 

Θεόδωρος Α. Μαρκόπουλος 

Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μέλη ΟΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">