Recents in Beach

Εργαζόμενοι φτωχοί...

 


Αισθανθήκαμε, επιτέλους, λίγο άνοιξη… Ανέβηκε η θερμοκρασία, μεγάλωσε η μέρα. Ο κόσμος βάζει ξανά βενζίνη χωρίς άγχος, τα σούπερ μάρκετ μείωσαν τις τιμές τους, οι εταιρείες ενέργειας δεν αισχροκερδούν πλέον εις βάρος μας, επανήλθαν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οι δημοσκοπικές εταιρείες λένε την αλήθεια και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιτέλους, δέχθηκε... να δώσει συνέντευξη στον Κώστα Βαξεβάνη και μάλιστα χωρίς να του δώσει εκ των προτέρων τις ερωτήσεις.


***Εντάξει, λέμε και καμιά βλακεία να περνά η ώρα.
Μόνο η θερμοκρασία ανέβηκε και μεγάλωσε η μέρα, αλλά κάτι είναι κι αυτό μπροστά σε ό,τι περνάμε. Ήρθε μια ανοιξιάτικη ευεξία. Προσωρινή και με μικρή διάρκεια, γιατί μόλις σκεφτείς τι πλήρωσες και τι πρέπει ακόμα να κάνεις για να βγάλεις τον μήνα, επανέρχεται η διάθεση σε χειμωνιάτικη θερμοκρασία.

*** Δεν βγαίνει πια ο μήνας. Δεν βγαίνει, μάνα μου, δεν βγαίνει. Και πώς να βγει; Πας στο σούπερ μάρκετ να πάρεις τα βασικά των βασικών και στον δρόμο της επιστροφής κι αφού έχεις πληρώσει «καπέλο» περίπου 20-30% σε σχέση με αυτά που πλήρωνες πριν, σκέφτεσαι τι άλλο να κόψεις από την επόμενη λίστα που θα φτιάξεις.
Δεν μιλάω καν για το ρεύμα. Οι διπλανοί τσακώνονταν χθες για τον θερμοσίφωνα. Τους άκουσαν τέσσερα τετράγωνα. Φαντάσου ο ένας από τους δύο να ήταν άνεργος.


*** Να σας πω για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους; Τα λιπάσματα 40% πάνω. Το ίδιο και οι ζωοτροφές. Οι μισοί το παλεύουν και οι άλλοι μισοί πουλάνε όσο – όσο.

*** Και ίσως αυτή, παιδιά, να είναι η αρχή. Κι αν η αρχή, πώς θα είναι το τέλος;

*** Πόλεμο έχουμε. Ψυχραιμία παιδιά…



*** O Μπογδάνος ανακοινώνει κόμμα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχει ο Τζήμερος, ο Κρανιδιώτης. Πληροφορίες ότι θα ενταχθούν, επίσης, χριστιανοταλιμπάν, απόστρατοι αξιωματικοί, γόνοι χουντικών και βασιλικών δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα.

*** Πιο αποτυχημένη κυβέρνηση δεν έχει ξαναδεί ο τόπος. Μια απογραφή προσπάθησαν να κάνουν και γέλασαν και τα τσιμέντα. Ακόμα μετράνε ή απλά τα παράτησαν;



 *** Η Βίκυ Λέανδρος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ήρθε από τη Γερμανία, όπου ζει μόνιμα, για να μας πει ότι ο Μωυσής που έχουμε για πρωθυπουργό είναι πολύ καλός. Αν είναι πολύ καλός, Βίκυ μας, μπορείς να τον πάρεις στο σπίτι σου να παίζεται τάβλι ή σκάκι, αν και αμφιβάλω ότι ξέρει να παίζει οτιδήποτε.



***  Για τον Σεφερλή, όχι δεν έχω να σχολιάσω τίποτα. Τον ξέρετε και τον ξέρουμε. Όπως κι αυτούς που γελάνε με τα αστεία του και τον έφτασαν εκεί που τον έφτασαν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">