Recents in Beach

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου: Δίνουμε συνέχεια στον αγώνα για την επιβίωσή μας!

 Όλοι στην απεργία στις 6 Απριλίου - Μπορούμε να τα καταφέρουμε!


Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι,

Το προηγούμενο διάστημα με συσκέψεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, με κορύφωση το μπλόκο που στήσαμε στην Ορεστιάδας, αναδείξαμε την τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής και διεκδικήσαμε λύσεις που θα δίνουν ανάσα και θα μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε την καλλιεργητική δραστηριότητα, να παράγουμε, να επιβιώσουμε.


Με τους αγώνες μας αποσπάσαμε κάποιες λύσεις, χωρίς όμως να ικανοποιηθούν τα βασικά μας αιτήματα. Σήμερα η κατάσταση έχει χειροτερέψει εξαιτίας και των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία και ακόμη δεν έχει φανεί όλο το μέγεθος και το βάθος αυτών των επιπτώσεων στη ζωή μας. Σε ένα μήνα το πετρέλαιο έχει αυξηθεί 25%, το ρεύμα 45%, οι ζωοτροφές γίνονται απαγορευτικές για τους κτηνοτρόφους ή εμφανίζεται έλλειψη, τα μέσα και εφόδια αυξάνονται, η ακρίβεια στα λαϊκά νοικοκυριά "τσακίζει κόκαλα".


Η κυβέρνηση "μπουκώνει" με δισεκατομμύρια ευρώ και με προνόμια τους βιομηχάνους, εφοπλιστές, επιχειρηματίες, αλλά για τον πρωτογενή τομέα πετάει κάποια ψίχουλα που δεν λύνουν κανένα βασικό πρόβλημα. Ο κίνδυνος επισιτιστικής κρίσης είναι υπαρκτός αν δεν στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας.


Δεν θα σταυρώσουμε τα χέρια. Συσπειρωμένοι στους αγροτικούς συλλόγους, δυναμώνοντας την Ομοσπονδία, σε πανελλαδικό συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με αυτούς που στήριξαν το προηγούμενο διάστημα τους αγώνες μας, τους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες απαιτώντας την ικανοποίηση των δίκαιων και άμεσων αιτημάτων μας, μια ζωή που μας αξίζει. 


Γνωρίζουμε από την πείρα μας ότι ο κοινός βηματισμός, η αλληλεγγύη, οι συντονισμένοι αγώνες με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους μπορούν να δώσουν δυναμική και να φέρουν αποτελέσματα. Ξέρουμε πολύ καλά ότι χρειάζεται συνεχής αγώνας, οργάνωση και δυνάμωμα των Αγροτικών Συλλόγων, μαζικές κινητοποιήσεις για να έχουμε κατακτήσεις, ποτέ ο αγώνας μας δεν ήταν "μια και έξω".


Συμμετέχουμε στην απεργία στις 6 Απριλίου ως συνέχεια των κινητοποιήσεών μας, διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης που δεν έχουν ικανοποιηθεί και καλούμε όλους τους αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, αλιείς του Έβρου να συμμετάσχουν μαζικά στις απεργιακές συγκέντρωσεις των εργατικών σωματείων ενάντια στην ακρίβεια την Τετάρτη στις 10:30 π.μ. στην Αλεξανδρούπολη και στις 11:00 π.μ στην Ορεστιάδα


Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τη νεολαία ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει τις ζωές μας. Παλεύουμε για την επιβίωσή μας! Διεκδικούμε το δικαίωμά μας να εργαζόμαστε και να παράγουμε.


  • Άμεσα μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως το δίνουν στους εφοπλιστές. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των αγροεφοδίων και ζωοτροφών. Κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροεφόδια και βασικά είδη πρώτης ανάγκης για τις οικογένειες.


  • Αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους. Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων.


  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα τους αγροτοκτηνοτρόφους.


  • Καμιά συμμετοχή - απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο στην Ουκρανία.


Όλοι στην απεργία στις 6 Απριλίου - Μπορούμε να τα καταφέρουμε!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">