Recents in Beach

Νίκος Νικολόπουλος: Η «σιωπηλή πλειοψηφία» θα κάνει την «εξέγερση των νοικοκυραίων»

 


Πριν φύγει για την Αμερική ο Μητσοτάκης στον στενό κύκλο του Μαξίμου δεν έκρυψε τον μεγάλο φόβο που τον διακατέχει για τα επερχόμενα δεινά.

Ιδιαίτερα ανήσυχος εξαιτίας των ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά και προϊόντα στην ελληνική αγορά αποκάλυψε πως φοβάται μήπως τους επόμενους μήνες, αρχής γενομένης από τον Μάιο, «σπάσει» το πληθωριστικό ρεκόρ του 10,2% που καταγράφηκε τον Απρίλιο.

Η αύξηση των τιμών σχεδόν όλων των καταναλωτικών αγαθών , όπως προκύπτει από τα πρόσφατα στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΛΣΤΑΤ θα ενταθεί με αποτέλεσμα να γονατίσει τα νοικοκυριά αλλά και τις επιχειρήσεις.

Οι επίσημες κυβερνητικές προβλέψεις «δείχνουν» περαιτέρω αύξηση των τιμών στα τρόφιμα κατά 20% και ότι το κύμα ακρίβειας θα έχει μεγάλη διάρκεια. ‘Άλλωστε το πετρέλαιο έχει χυθεί και ένα σπίρτο είναι ικανό να βάλει φωτιά στην πολύπαθη ελληνική κοινωνία που αδυνατεί να τα βγάλει πέρα, ειδικά μετά τις τεράστιες άδικες και σκανδαλώδεις αυξήσεις στα ενεργειακά τιμολόγια.

Αυτοί που κάνουν πολιτική σε συνθήκες εντατικής ΜΕΘ, αυτοί που είναι κλεισμένοι στα χρυσά κλουβιά τους, αυτοί που κινούνται με λιμουζίνες, θαλαμηγούς και ιδιωτικά τζετ αυτοί είναι που λένε να πηγαίνουμε με τα πόδια με το ποδήλατο με το τρένο και να μην ανάβουμε φώτα είναι  αυτοί που δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η σιωπηλή πλειοψηφία των φιλήσυχων Ελληνίδων και Ελλήνων φορολογουμένων, βρίσκεται ένα βήμα πριν την εξέγερση.

Και αυτή τη φορά η ΑΝΑΤΡΟΠΗ και η ΠΤΩΣΗ της ΒΑΣΤΊΛΗΣ θα γίνει από τους ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΥΣ…  

Οι ΧΑΡΒΑΝΤΙΑΝΟΙ που ΕΦΤΙΑΞΑΝ το «ΙΧ επιτελικό κράτος Μητσοτάκη» πολλαπλώς εξέθεσαν τη χώρα και το λαό σε τεράστιους κινδύνους.

Η Ελλάδα είναι μία από τις ακριβότερες χώρες σε όλη την Ευρώπη στην βενζίνη και στο ηλεκτρικό ρεύμα και μάλιστα έχει μισθούς πείνας και βρίσκεται τελευταία στην Ευρωπαϊκή κατάταξη .

Αξίζει να μνημονευθούν μερικά-ελάχιστα - ευρήματα από την δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ όπως:

Το 59%των εργαζομένων δηλώνει ότι η άνοδος των τιμών τους έχει οδηγήσει σε μείωση της κατανάλωσης βασικών ειδών διατροφής.

Το 74% των εργαζομένων δηλώνει ότι η άνοδος των τιμών τους έχει οδηγήσει σε περιορισμό των δαπανών για θέρμανση .

Το 80% των εργαζομένων δηλώνει ότι η άνοδος των τιμών τους έχει οδηγήσει σε περιορισμό των δαπανών για ψυχαγωγία.

Γίνεται καθαρό και από άλλες ποιοτικές έρευνες ότι «η σιωπηλή πλειοψηφία» των φιλήσυχων φορολογουμένων βρίσκεται ένα βήμα πριν την βίαιη κοινωνικοπολιτική αντίδραση .

Το 61% των εργαζομένων δηλώνει απαισιόδοξο και ο δείκτης αισιοδοξίας βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο από το Σεπτέμβρη του 2019.

Μετά από αυτά τα στοιχεία αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι δεν πρόκειται περί της εκτίμησης ενός κόμματος, ενός προσώπου, αλλά τη σκληρή πραγματικότητα όπως ανάγλυφα αποτυπώνεται σε αριθμούς.

Η αναχαίτιση της πληθωριστικής λαίλαπας που σαρώνει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και απειλεί την οικονομία έπρεπε να έχει ήδη αναχαιτιστεί με μέτρα όπως τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα , του ΕΦΚ στα καύσιμα κοκ

Από τον προηγούμενο μήνα οι δημοσιευμένες έρευνες μας πληροφορούν ότι η αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου έφτασε στο 122,6% , του ηλεκτρικού ρεύματος στο 88,8%, του πετρελαίου θέρμανσης στο 65,1% και των καυσίμων και λιπαντικών στο 29%!! 

Αξίζει επίσης να θυμόμαστε ότι η ΕΛΣΤΑΤ χρησιμοποιεί τον εθνικό δείκτη τιμών καταναλωτή για τις σταθμίσεις της, και επομένως θεωρείται βέβαιο ότι κάνει υποεκτιμήσεις για τον πληθωρισμό και άρα ο πραγματικός πληθωρισμός ίσως και να πλησιάζει το 18% έως και 20% !

Ασφαλώς στον Κυριάκο Μητσοτάκη οφείλουμε τις πρωτιές που πήρε η χώρα κατά την διακυβέρνηση των άριστων φίλων του που μας κουβάλησε από Σημίτη μεριά καθώς και από το αξέχαστο ΠΟΤΑΜΙ και βέβαια και από το χρήσιμο ΚΚΕ. 

Σύμφωνα με την Eurostar πήραμε το πρωτάθλημα του δημόσιου χρέους , αφού χάρις στις πολιτικές του Μητσοτάκη δανειστήκαμε τόσα πολλά όπου το δημόσιο χρέος σκαρφάλωσε στο 200,7% του ΑΕΠ.

Είναι ένα επίτευγμα του Μητσοτάκη που δεν κατάφερε ούτε ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου.

Επίτευγμα του Μητσοτάκη επίσης είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο βάθρο των πρωταθλητών και στην ΑΚΡΙΒΌΤΕΡΗ τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο επίσημος χάρτης που δημοσιεύει καθημερινά η ΡΑΕ επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές .

Επίτευγμα κατά δικό του είναι και η διάκριση της Ελλάδος να διαθέτει την τέταρτη υψηλότερη τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης σε όλη την Ευρώπη καθώς διαθέτει την υψηλότερη φορολογία στα καύσιμα που φθάνει το 60% της τελικής τιμής.

Τέλος για να μην ξεχνάμε κατά δικό του επίτευγμα είναι στο ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 25η θέση της παγκόσμιας κατάταξης σε θανάτους από covid 19 ανά εκατομμύριο πληθυσμού μεταξύ 227 χωρών με την  Σουηδία που δεν κατήργησε καμία από τις ελευθερίες των πολιτών της να βρίσκεται στην 57η θέση. 

Κοντά ένα χρόνο οι λαϊκές οικογένειες οι μικρομεσαίοι και οι συνταξιούχοι ανεβαίνουν το Γολγοθά τους που τους επέβαλε με κυνικό τρόπο η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη…

Άραγε πόσο ακόμα θα αντέξει ο λαός !!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">