Recents in Beach

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΒΖ

 


Με κοινοβουλευτική παρέμβαση και σε συνέχεια της από 20/05/2021 Κοινοβουλευτικής Αναφοράς (βλ.https://www.facebook.com/Dimoschakis/posts/3591870347579217) ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν.Δημοσχάκης, διαβίβασε στα Υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Ανάπτυξης- Επενδύσεων την επιστολή  πρώην υπαλλήλου της ΕΒΖ & κατοίκου Διδ/χου.

Στο επίκεντρο αυτής βρίσκεται το ζήτημα της καταβολής των αποζημιώσεων σε εξήντα τρεις (63) πρώην εργαζομένους της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και την γνωστοποίηση της δεύτερης δικαστικής απόφασης που τους δικαιώνει.

Ακολουθεί αναλυτικά η Κοινοβουλευτική Αναφορά:

ΘΕΜΑ :  ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΒΖ

 

Ο Βουλευτής Έβρου, Αν.Δημοσχάκης, καταθέτει στο Προεδρείο της Βουλής Κοινοβουλευτική Αναφορά διαβιβάζοντας στα Υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας, Ανάπτυξης- Επενδύσεων για ενημέρωση και τυχόν ενέργειες λόγω αρμοδιότητας, την επιστολή πρώην υπαλλήλου της ΕΒΖ & κατοίκου Διδ/χου.

 

Το θιγόμενο ζήτημα αφορά στην καταβολή αποζημιώσεων στους πρώην εργαζομένους της ΕΒΖ με παράλληλη γνωστοποίηση της δεύτερης σχετικής δικαστικής απόφασης που δικαιώνει τους εξήντα τρεις (63) πρώην εργαζομένους της ΕΒΖ..

Καλημέρα κ. Δημοσχάκη

Απόφαση 2716/2022 

ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

( ειδική διαδικασία περιουσιακών διαφορών – εργατικές διαφορές ) 


ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ:

Είναι η δεύτερη θετική δικαστική απόφαση για την αγωγή που ασκήθηκε και αφορά τις αποζημιώσεις απόλυσης των πρώην εργαζομένων στην Ε.Β.Ζ. 

Η απόφαση αυτή αφορά την μία από τις δύο ομάδες που άσκησαν αγωγή . (63 άτομα)

  • Υποχρεώνει την εναγόμενη να καταβάλει σε έκαστο των εναγόντων το ποσό των είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ με τον νόμιμο τόκο από την επομένη ημέρα επίδοσης της καταγγελίας απόλυσης.

  • Αναγνωρίζει ότι η εναγόμενη οφείλει να καταβάλει το υπόλοιπο ποσό της αποζημίωσης – όπως προσδιόρισε και αναγνώρισε η ίδια η εναγόμενη – με τον νόμιμο τόκο από την επόμενη ημέρα της καταγγελίας.

  • Τα ποσά που αναγράφονται στην απόφαση για κάθε εργαζόμενο είναι ίδια όπως έχουν υπολογισθει κατά την καταγγελία των συμβάσεων εργασίας , η εργοδότρια προσδιόρισε την αναλογούσα σε έκαστο εξ αυτών αποζημίωση απόλυσης - σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 74 του ν.3863/2010 

  • Συμψηφίζει τα δικαστικά έξοδα των διαδίκων.


Οι απολύσεις έγιναν στις 24.05.2019, χωρίς να  καταβληθεί κανένα ποσό για την αποζημίωση απόλυσης. 

Παρόλο που και αυτή η απόφαση είναι υπέρ των εργαζομένων, αυτό δεν σημαίνει ότι θα ικανοποιηθούν οι οικονομικές απαιτήσεις μας, καθώς η Ε.Β.Ζ   βρίσκετε σε πλήρη οικονομική αδυναμία . 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">