Recents in Beach

Πρόσκληση συμμετοχής στην ομαδική προσφυγή για την ακύρωση της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος

 


Ομαδικές προσφυγές με στόχο την ακύρωση της ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, οργανώνουν το Επιμελητήριο Έβρου σε συνεργασία με τους Δικηγορικούς Συλλόγους Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας. 

«Το Επιμελητήριο Έβρου έχει αποφασίσει να ακολουθήσει τη νομική οδό, ώστε να υπάρξει νομικός αντίλογος σε αυτό που βιώνουν τα μέλη μας. Οι ενέργειες αυτές θα γίνουν σε συνεργασία με τους Δικηγορικούς Συλλόγους της Ορεστιάδας και της Αλεξανδρούπολης, ώστε να καλύψουμε τα μέλη μας σε όλο τον νομό. Εμείς, από την πλευρά μας, θα καλέσουμε όλα τα μέλη μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας να συμμετέχουν, χωρίς κόστος, στις νομικές διαδικασίες. Θα υπάρξει και ατομική πληροφόρηση αλλά και μέσω των διαδικτυακών μέσων του Επιμελητηρίου θα μπορούν τα μέλη μας να πληροφορηθούν πως ακριβώς θα μπορέσουν να συμμετέχουν», επεσήμανε στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, εξηγώντας παράλληλα ότι «η ουσία είναι ότι οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες έχουν υποστεί σοκ από τους λογαριασμούς που παρέλαβαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και κανείς δεν γνωρίζει τι μας περιμένει τους επόμενους μήνες και ιδιαίτερα τον επόμενο χειμώνα. Έχουμε τονίσει πολλές φορές προς την Κυβέρνηση ότι οι επιχειρήσεις χρειάζονται σταθερότητα».

«Ο στόχος της αγωγής είναι η ακύρωση της ρήτρας αναπροσαρμογής, ώστε οι επιχειρηματίες του Έβρου, να μπορέσουν στη συνέχεια να απευθυνθούν στους δικηγόρους τους, προκειμένου είτε να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα αν κινδυνεύουνε με διακοπή της σύνδεσής τους, είτε να απευθυνθούνε για να τους επιστραφούν τα χρήματα τα οποία κατέβαλαν τόσους μήνες λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής», εξήγησε η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Ζαχαρούλα Τσιρτσίδου. 

«Εκφράζω την αισιοδοξία μου ότι και τα δικαστήρια, αλλά ενδεχομένως και η πολιτική ηγεσία, ακολουθώντας το δίκαιο του αιτήματος, θα προχωρήσουν στην κατάργηση της ρήτρας, ή στη διαμόρφωσή της σε πιο λογικά πλαίσια», είπε η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας Άννα Μεμετζή. 

Επί της διαδικασίας: 

Σε ό,τι έχει να κάνει με το πρακτικό κομμάτι της διαδικασίας συμμετοχής στις ομαδικές προσφυγές, αυτή έχει ως εξής: 

  1. Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες επικοινωνώντας τηλεφωνικά με το Επιμελητήριο Έβρου δηλώνουν τα στοιχεία της επιχείρησης τους. 

  2. Εν συνεχεία, οι ενδιαφερόμενοι θα ομαδοποιηθούν ανά περιοχή βεληνεκούς καθ’ εκάστου Δικηγορικού Συλλόγου και ανά πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας 

  3. Η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπνέει στις 03 Ιουνίου

  4. Μετά τη συλλογή των στοιχείων θα γίνει η υποβολή των δικογράφων στα αρμόδια δικαστήρια. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">