Recents in Beach

Βίντεο από την περιοδεία του προέδρου του ΑΚΚΕΛ στην Αγία Πετρούπολη για τους εορτασμούς της Νίκης κατά του Ναζισμού

 


Δελτίο Τύπου 

     Μία συνολική παρουσίαση σε μορφή βίντεο ανέβασε το ΑΚΚΕΛ στο Youtube (https://www.youtube.com/watch?v=w58WyK0lBAQ) από την επίσκεψη και περιοδεία του προέδρου του ΑΚΚΕΛ, Βάκη Τσιομπανίδη, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, ως επίσημου προσκεκλημένου της κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης για να συμμετάσχει στους εορτασμούς της Ημέρας Νίκης κατά του Ναζισμού και Φασισμού.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ εξέφρασε μέσα στην Ρωσία την υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων προς τον ρωσικό λαό για την μάχη κατά του Ναζισμού και την προστασία των Ρώσων, οι οποίοι υπέστησαν καταδίωξη και δολοφονίες (όπως υπέστησαν και οι Έλληνες της Ουκρανίας) από τις ναζιστικές εγκληματικές ομάδες όπως του Τάγματος Αζόφ κλπ.

            Απόθεσε λουλούδια στο άγαλμα της «Μητέρας Πατρίδας», στο Μνημειακό Κοιμητήριο του Πισκαρέφσκογιε: το παγκοσμίως μεγαλύτερο κοιμητήριο ηρώων που πολέμησαν κατά του Nαζισμού στη διάρκεια των 872 ημερών της πολιορκίας του Λένινγκραντ. Παρακολούθησε την μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση στην Αγία Πετρούπολη, για την Νίκη των εθνών κατά του Ναζισμού και του Φασισμού. Ήταν ο μοναδικός πολιτικός από την Ελλάδα και από «δυτική» χώρα που συμμετείχε. Συμμετείχε επίσης στην πορεία του «Αθάνατου Τάγματος» προς τιμήν των πεσόντων στον πόλεμο κατά του Ναζισμού.

 

Στο βίντεο θα δείτε μεταξύ άλλων τις ακόλουθες ενότητες με τον πρόεδρο του ΑΚΚΕΛ:

 

  • Στο άγαλμα του Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας και πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια. Οι Ρώσοι τιμούν τον Καποδίστρια που απαρνήθηκε το υπουργείο και έφυγε από την Ρωσία για να έρθει στην Ελλάδα ως πρώτος κυβερνήτης, οι κοτζαμπάσηδες όμως και προεστοί Έλληνες (άριστοι και αριστοκράτες, η ΝΔ δηλαδή της τότε εποχής) τον δολοφόνησαν.
  • Στην νομοθετική βουλή όπου είχε μια πολύ θερμή υποδοχή στο Μέγαρο Μαριίνσκι, από τους βουλευτές της Νομοθετικής Συνέλευσης της Αγίας Πετρούπολης. Οι βουλευτές του κόμματος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ενωμένη Ρωσία, χάρισαν αναμνηστικά δώρα στον πρόεδρο του ΑΚΚΕΛ.
  • Στο κτίριο της κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης.
  • Στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στην Κροστάντη. Ένας ναός αντίγραφο της Αγίας Σοφίας αν εξαιρέσουμε τους τρούλους από ατόφιο χρυσάφι και τον χρυσό εσωτερικό διάκοσμο. Η επιτροπή του ιερού ναού χάρισε στον πρόεδρο του ΑΚΚΕΛ, ως αναμνηστικό, ένα αντίγραφο της μεγάλης καμπάνας του ναού.
  • Στο καταφύγιο-μουσείο κάτω από το κτίριο της κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης που δείχνει πώς ζούσαν και επιχειρούσαν στον Β’ Π.Π. Η είσοδος είναι ανοιχτή μόνο για προσκεκλημένους της κυβέρνησης.
  • Δηλώσεις του προέδρου του ΑΚΚΕΛ στην εφημερίδα Dnevnik της Αγίας Πετρούπολης και στην τηλεόραση της Αγίας Πετρούπολης.
  • Δημοσίευση της επίσκεψης του προέδρου του ΑΚΚΕΛ στην ιστοσελίδα της Κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης.
  • Συνοπτικό για το προφίλ και θέσεις του ΑΚΚΕΛ.

 

Το βίντεο σε μορφή αρχείου mp4 μπορούν οι χρήστες Telegram να το κατεβάσουν απευθείας από τη νέα Ομάδα του ΑΚΚΕΛ στο Telegram  (https://t.me/AKKELparty) στη διεύθυνση https://t.me/AKKELparty/196. Το ΑΚΚΕΛ ενισχύει τη δημοσιοποίηση μέσω του Telegram λογω της μεγαλύτερης αξιοπιστίας και έχει ανοίξει την συγκεκριμένη Ομάδα.

 

            Στο πρόσφατα ανανεωμένο κανάλι του ΑΚΚΕΛ στο Youtube (https://www.youtube.com/channel/UCDCm2Fbw3us-JshCQ2FX1XA), όπου ανεβάσαμε το βίντεο για τον πρόεδρο Τσιομπανίδη στην Αγία Πετρούπολη, μπορούν επίσης οι επισκέπτες να εγγραφούν δωρεάν για να λαμβάνουν άμεση ενημέρωση για κάθε νέο βίντεο που ανεβάζει το ΑΚΚΕΛ.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">