Recents in Beach

Η Οικογένεια κέρδισε σέλφι, η χώρα τίποτε...

 


Τη μία ευκαιρία μετά την άλλη που ανοίγονται μπροστά της λόγω των εξελίξεων στο ουκρανικό μέτωπο και το ενεργειακό φαίνεται να χάνει η κυβέρνηση, αρνούμενη να τις «εκμεταλλευτεί». Παράλληλα, ο πρωθυπουργός συνεχίζει να ταυτίζει το εθνικό συμφέρον με το προσωπικό, αντιμετωπίζοντας τη συγκυρία ως... αποκλειστικό προνόμιό του.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει αποφάσεις οι οποίες δεσμεύουν την Ελλάδα για πολλά χρόνια χωρίς καμιά διαβούλευση και ενημέρωση, γεγονός που δεν συμβαίνει σε άλλη χώρα του κόσμου. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις ΗΠΑ μια απόφαση του εκάστοτε προέδρου για κρίσιμα εθνικά ζητήματα και θέματα ασφαλείας περνά από τη βάσανο όχι μόνο του Κογκρέσου αλλά και διάφορων επιτροπών και υποεπιτροπών.

Πολιτική μπανανίας

Στον αντίποδα, η χώρα μας συναινεί στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ με Σουηδία και Φινλανδία (δύο αδιάφορες για το κυπριακό χώρες), επεκτείνει τη συμφωνία για τις βάσεις με τις ΗΠΑ για πέντε χρόνια και όχι ένα, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, μετατρέπει την Ελλάδα σε διαμετακομιστικό κόμβο του αμερικανικού σχιστολιθικού φυσικού αερίου και αγοράζει οπλικά συστήματα 11 δισ. ευρώ –μαζί με τα γαλλικά Rafale και τις Belharra– χωρίς συνομιλίες και διαπραγματεύσεις, με μοναδικό αντάλλαγμα, όπως φαίνεται μέχρι τώρα, ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη από τον… θείο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Παράλληλα η χώρα μας διακόπτει κάθε σχέση με τη Ρωσία, αρνούμενη να παίξει ακόμη και τον ρόλο του διαμεσολαβητή (λόγω των παραδοσιακών σχέσεων με την ομόδοξη Μόσχα), εγκαταλείπει το αμυντικό της δόγμα, αφού για πρώτη φορά αγοράζει επιθετικά αεροπλάνα, και αλλάζει το μείγμα της ενεργειακής της πολιτικής, εις βάρος μάλιστα των πολιτών της, που τους κοστίζει «ο κούκος αηδόνι». Κι όλα τα παραπάνω χωρίς καν να ενημερωθεί η αντιπολίτευση όπως επιβάλλει το Σύνταγμα...

documentonews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">