Recents in Beach

Ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΜΕ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΑΝΑ ΝΟΜΟ Ή ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ!!

 


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ-ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Παρέμβαση έκανε ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν. Δημοσχάκης, προς τον Υπουργό Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρα και τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Αδ.Γεωργιάδη με επίκεντρο τον Αναπτυξιακό Νόμο.

Με προσωπική επιστολή του ο βουλευτής υπογράμμισε ότι ο Αναπτυξιακός Νόμος θα αποτελέσει το «όχημα» που θα απογειώσει την ελληνική οικονομία, τονίζοντας ότι η Θράκη και ο Έβρος αντιμετωπίστηκαν με ιδιαίτερη ευαισθησία στον συγκεκριμένο νόμο.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

Μετέφερε ωστόσο την ανησυχία επιχειρηματιών της περιοχής σχετικά με την διασπορά των διαθέσιμων χρηματικών πόρων, καθώς οι χρηματικές επιχορηγήσεις του Αναπτυξιακού προβλέπονται συνολικά σε επίπεδο Χώρας κι όχι Νομού ή περιφέρειας.

 

Ο Βουλευτής αιτείται από τους Υπουργούς προς επίτευξη διαφάνειας, ορθής διαχείρισης και αξιοκρατικής διασποράς των πόρων να καθοριστεί το ύψος του χρηματικού ποσού προς κατανομή ανά Νομό (ή έστω ανά Περιφέρεια), προκειμένου να διασφαλιστούν όροι ίσης μεταχείρισης για όλους του επιχειρηματίες.  

 

Ακολουθεί αναλυτικά η Επιστολή:

 

Αγαπητέ Υπουργέ,

Η Κυβέρνησή μας προχώρησε στην ψήφιση του  νέου Αναπτυξιακού Νόμου (4887/2022) με προοπτική να αποτελέσει το ''όχημα'' που θα απογειώσει την ελληνική οικονομία!!

Υπήρξε ειδική μέριμνα για την Θράκη και τον Έβρο με ευνοϊκές ρυθμίσεις προκειμένου να προαχθεί η επιχειρηματικότητα στην ευαίσθητη περιοχή μας.

Ωστόσο έχει προκληθεί ανησυχία στους επιχειρηματικούς κύκλους της περιοχής καθώς υπάρχει η πληροφόρηση ότι τα χρηματικά ποσά επιχορήγησης προβλέπονται συνολικά σε επίπεδο Χώρας κι όχι Νομού ή Περιφέρειας.

Σας μεταφέρω την επιθυμία του επιχειρηματικού κόσμου & όχι μόνο, προς επίτευξη διαφάνειας, ορθής διαχείρισης και αξιοκρατικής διασποράς των πόρων προκειμένου να καθοριστεί το ύψος του χρηματικού ποσού προς κατανομή ανά Νομό (ή έστω ανά Περιφέρεια).

Δημιουργώντας έτσι προϋποθέσεις ίσης μεταχείρισης για όλους τους επιχειρηματίες.


Μια τέτοια οριοθέτηση θα υπογραμμίσει ακόμα περισσότερο την επιθυμία της Κυβέρνησης να βοηθήσει ουσιαστικά την περιοχή μας η οποία δοκιμάζεται από δημογραφική & οικονομική συρρίκνωση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">