Recents in Beach

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, συμμετέχει στο έργο “RU:RBAN Second Wave”, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “URBACT III ”

 


Την ενίσχυση της κοινωνικής και περιβαλλοντικής του πολιτικής συνεχίζει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης. Στο πλαίσιο συμμετοχής του στο έργο “RU:RBAN Second Wave” οργάνωσε την 3η Διαδικτυακή Συνάντηση με την Τοπική Ομάδα Δράσης του έργου.


Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης,  συμμετέχει  στο έργο  “RU:RBAN Second Wave”, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “URBACT III ” και συγκεκριμένα του Άξονα «Κοινωνικές Προκλήσεις», μαζί με 4 εταίρους από την Ευρώπη,  τον Δήμο Σπλιτ (Κρατία), τον Δήμο Algeciras (Ισπανία), τον Δήμο Carlow (Ισλανδία) με επικεφαλής τον Δήμο Ρώμης (Ιταλία), η οποία έχει σημαντική εμπειρία σε δράσεις αστικής γεωργίας.

Το έργο προωθεί τη βιώσιμη αστική γεωργία σε ευρωπαϊκό επίπεδο ως καινοτόμα εναλλακτική μορφή αστικής ανάπτυξης και αντιμετώπισης κοινωνικών ανισοτήτων και της κλιματικής αλλαγής. Η πόλη της Ρώμης, επικεφαλής της κοινοπραξίας, καλείται να μοιραστεί καλές πρακτικές που έχει εφαρμόσει στο θέμα των αστικών λαχανόκηπων με τις υπόλοιπες τέσσερις πόλεις της κοινοπραξίας.

Η ενεργή συμμετοχή και καλή συνεργασία τοπικών υπηρεσιών και φορέων ήταν απαραίτητη για την επιτυχή διεξαγωγή της 3ης Συνάντησης της Τοπικής Ομάδας Δράσης (ΤΟΔ) του Δικτύου. Στην ΤΟΔ συμμετείχε το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, το Τμήμα Πολεοδομικών Εφαρμογών του Δήμου Αλεξανδρούπολης, η Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Τρικκαίων e-trikala, καλλιεργητές του δημοτικού λαχανόκηπου ‘Βιοαγρός’ στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, η Ομάδα Σπορίτης, το Πολυτεχνείο του Μιλάνο, το 6ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης κ.α.

Οι δραστηριότητες που θα διεκπεραιωθούν στο πλαίσιο του έργου θα αποφέρουν θετικές επιπτώσεις στην ενίσχυση της αστικής γεωργίας, του περιβάλλοντος, τη βελτίωση των κοινωνικών ανισοτήτων και την προώθηση της επιχειρηματικότητας.

Θέματα που διερευνήθηκαν στο πλαίσιο της συνάντησης της Τοπικής Ομάδας Δράσης (ΤΟΔ) ήταν η επικαιροποίηση του κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού λαχανόκηπου της Αλεξανδρούπολης ‘Βιοαγρός’, συμπληρωματικές στοχευμένες δράσεις που θα υλοποιηθούν, όπως και η Διακρατική Συνάντηση των εταίρων του έργου που θα «φιλοξενηθεί» στον Δήμο Αλεξανδρούπολης στις 30/06/2022 & 01/07/2022.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">