Recents in Beach

Σταύρος Κελέτσης: «Μετά το Μάρτη του 2020 ο Έβρος έχει θωρακιστεί με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα»

 


Στην συζήτηση του Νομοσχεδίου για την Κύρωση του «Κώδικα Μετανάστευσης» του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, στην Ολομέλεια της Βουλής, μίλησε χθες ο βουλευτής Έβρου, κ. Σταύρος Κελέτσης.

Στην τοποθέτησή του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

Η Κωδικοποίηση, δηλαδή η συστηματοποίηση της νομοθεσίας, η ένταξη ομοειδών διατάξεων σε ένα ενιαίο κείμενο είναι πρακτική καλής νομοθέτησης. Η αρχή της καλής νομοθέτησης αποτελεί σημαντική έκφανση και προέκταση της αρχής του Κράτους Δικαίου. Γιατί σημαίνει Ασφάλεια Δικαίου. Τόσο ο φορέας του δικαιώματος, όσο ο νομικός του παραστάτης αλλά και ο εφαρμοστής του Δικαίου – ο εκπρόσωπος της Διοίκησης ή ο Δικαστής- έχουν μπροστά τους το σύνολο της νομοθεσίας που του αφορά.  Με την συστηματοποίηση σε ενιαίο κείμενο – Κώδικα της Νομοθεσίας για τους κάθε τύπου Μετανάστες - ολοκληρώνεται ένας κύκλος χάραξης και εφαρμογής της μεταναστευτικής πολιτικής της Κυβέρνησής μας.

Ο κύκλος αυτός ξεκίνησε με τον νόμο 4636/2019, με την επανίδρυση του Υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής, συνεχίστηκε με τη νομοθέτηση των αναγκαίων  μέτρων αντιμετώπισης του προβλήματος, την αλλαγή και αυστηροποίηση σε μεγάλο βαθμό του καθεστώτος υποδοχής και παραμονής των παράτυπων μεταναστών, την ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό της φύλαξης των συνόρων μας, σε στεριά και θάλασσα, αλλά και με τεχνικό υλικό  και μέσα που τέθηκαν στη διάθεση των στελεχών που είναι επιφορτισμένα με αυτό το έργο. Τα αποτελέσματα της πολιτικής μας είναι ορατά.



Μας κατηγορεί η αντιπολίτευση για μη τήρηση δήθεν των Διεθνών και Ανθρωπιστικών Αρχών. Είναι τουλάχιστον περίεργο να κατηγορείται εμμέσως ή και άμεσα αυτή  η κυβέρνηση για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Να  αναπαράγεται δηλαδή η επιχειρηματολογία του Ερντογάν και τούρκων αξιωματούχων ότι δήθεν η Ελλάδα παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τήρηση των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων όμως δε σημαίνει ότι απεμπολούμε το δικαίωμα υπεράσπισης των συνόρων και της ασφάλειας της χώρας. Μας κατηγορείτε ότι διακρίνουμε τους μετανάστες. Σας θυμίζω ότι η διάκριση αυτή γίνεται από τις Διεθνείς Συνθήκες. Ναι,  υπάρχουν αυτοί που βάσει νόμιμου διεθνούς δικαιώματος ζητούν να εισέλθουν στη χώρα. Είναι πχ τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία. Τους Σεβόμαστε και τους υποδεχόμαστε. Όμως δεν μπορούμε να ανοίξουμε τις πόρτες στους πάντες.

Τον Μάρτιο του 2020 η Ελλάδα από τις Καστανιές στον Έβρο, απέδειξε ότι έχει την αποφασιστικότητα και το σθένος της υπεράσπισης της ακεραιότητας και της ασφάλειας της χώρας. Χάρη στην άμεση και αποφασιστική αντίδραση της Ελληνικής Κυβέρνησης τότε  και των Δυνάμεων που είναι επιφορτισμένες με το έργο της άμυνας καταφέραμε και   αιφνιδιάσαμε εκείνους που πήγαν να μας αιφνιδιάσουν και πίστευαν ότι θα μας πιάσουν στον ύπνο.

Είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στην κυβέρνησή μας, «ευτυχώς δεν ήσασταν εσείς κυβέρνηση το ‘15 που ξέσπασε ο πόλεμος στη Συρία.»  Εγώ ως Εβρίτης βουλευτής του απαντώ: Ευτυχώς που δεν ήσασταν εσείς κυβέρνηση το Μάρτιο του ’20 που θα έπρεπε να διαχειριστείτε την κρίση στα σύνορά μας. Χιλιάδες παράτυποι μετανάστες θα είχαν εισέλθει στη χώρα και θα έκαναν παρέλαση μέχρι την Αθήνα!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">