Recents in Beach

Έβρος: Οι πρόσφατες πλημμύρες στο Δήμο Ορεστιάδας αποκάλυψαν ευθύνες της Περιφέρειας ΑΜΘ

 


Το πλημμυρικό φαινόμενο που σημειώθηκε πρόσφατα στον Δήμο Ορεστιάδας, συνεπεία του καιρικού συστήματος Genesis, πέρα από τις ζημιές που προκάλεσε (και για την αποκατάσταση των οποίων υπήρξε γρήγορη ανταπόκριση), αποκάλυψε μία σειρά ευθυνών της Περιφέρειας ΑΜΘ. 

Πρώτον το αντιπλημμυρικό κανάλι Λεπτής – Βάλτου δεν είχε καθαριστεί εδώ και πολλά χρόνια καθώς η Διοίκηση της ΠΑΜΘ δεν το είχε στις προτεραιότητες της. Μόλις πριν από μερικές ημέρες εγκρίθηκε χρηματοδότηση για τον καθαρισμό του, ο οποίος όμως θα γίνει σε δεύτερο χρόνο και αφού φυσικά εξαιτίας του προκλήθηκαν σοβαρές ζημίες σε τουλάχιστον δύο οικισμούς. 

Το θέμα βέβαια είναι για ποιο λόγο το κανάλι αυτό δεν αποτελούσε προτεραιότητα έως τώρα, αλλά η απάντηση είναι απλή: γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να ορίσουν προτεραιότητα και να προστατεύσουν τους πολίτες της Περιφέρειας μας. 

Το δεύτερο ζήτημα που αναδείχθηκε μέσα από τα νερά των πλημμυρών αφορά το αντλιοστάσιο του Σφαγείου στη Σαγήνη της Ορεστιάδας, για το οποίο δεν έχει γίνει διοικητική παραλαβή από την ΠΑΜΘ! Σε μία περιοχή που η οικονομία της βασίζεται κατά κύριο λόγο στον πρωτογενή τομέα, η Διοίκηση της Περιφέρειας μας αδιαφορεί για την ύπαρξη και οργανωμένη λειτουργία των ανάλογων υποδομών! 

Δυστυχώς, οι διοικούντες «δεν χάνουν ευκαιρία» να μας αποδεικνύουν την ένδεια τους και κυρίως την αδυναμία τους να λειτουργήσουν προληπτικά και να προστατεύσουν ανθρώπους και περιουσίες και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, πρέπει επιτέλους να λογοδοτήσουν! 

Η παράταξή μας θα αναδείξει το ζήτημα στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου απαιτώντας απαντήσεις!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">