Recents in Beach

"Περιφερειακή Σύνθεση": Απροετοίμαστη η Διοίκηση στη συνεδρίαση του ΠΣ για την Κτηνοτροφία

 


Χωρίς κανένα ουσιαστικό συμπέρασμα ολοκληρώθηκε την Παρασκευή μετά από περίπου τέσσερις ώρες η έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ με μόνο θέμα τα ζητήματα της Κτηνοτροφίας στην περιοχή μας, επειδή, παρά το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι των κτηνοτροφικών συλλόγων προσήλθαν στη συνεδρίαση απόλυτα προετοιμασμένοι και με συγκεκριμένες προτάσεις, οι Διοικούντες ήταν τουλάχιστον αδιάβαστοι. 

Η ανάγκη για συνεδρίαση με θέμα την Κτηνοτροφία είχε αναδειχθεί από τον Νοέμβριο του 2021 από τους κτηνοτρόφους μας και η παράταξή μας είχε ζητήσει σύγκληση του Συμβουλίου, όμως η Διοίκηση αποφάσισε να γίνει αυτή η συζήτηση την Παρασκευή 24/06. Αλλά και πάλι, οι διοικούντες απέδειξαν ότι προκάλεσαν αυτή τη συνεδρίαση απλώς «για να βγουν από την υποχρέωση». 

Αν όντως τους ενδιέφερε το μέλλον της Κτηνοτροφίας θα είχαν προσκαλέσει στη συνεδρίαση και τον αρμόδιο Υπουργό (ο οποίος το πρωί της ίδιας ημέρας είχε βρεθεί στην Ξάνθη), δεν θα αρκούνταν σε ένα απλό ψήφισμα, ούτε θα απουσίαζε σχεδόν η μισή διοικούσα παράταξη. 

Αν όντως τους ενδιέφερε το μέλλον της Κτηνοτροφίας θα είχαν έρθει στη συνεδρίαση με μία ολοκληρωμένη πρόταση και έναν προγραμματισμό δράσεων για την υπεράσπιση των συμφερόντων των ανθρώπων του Πρωτογενούς Τομέα. 

Αλλά, όπως είχαμε προβλέψει, οι Διοικούντες προσήλθαν στη συνεδρίαση «με άδεια χέρια» και όταν οι κτηνοτρόφοι τους έφεραν σε δύσκολη θέση προτάσσοντας τα θέματα που η Περιφέρεια δεν έχει επιλύσει ακόμη, ορισμένοι εξ αυτών ανέβασαν και τους τόνους. 

Σε κάθε περίπτωση, η παράταξη μας θα στηρίξει οποιαδήποτε απόφαση κινείται προς όφελος των κτηνοτρόφων μας, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την ανικανότητα της Διοίκησης και σε αυτόν τον τομέα. 

Το μόνο συμπέρασμα που προκύπτει αβίαστα είναι ότι οι Διοικούντες δεν μπορούν να  ασκήσουν τα καθήκοντα τους σωστά, αλλά ακόμη χειρότερα δεν μπορούν καν να αντιληφθούν την κρισιμότητα των θεμάτων που ανακύπτουν στην περιοχή μας. 

  


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">