Recents in Beach

Επίσκεψη της Προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) κ. Άντζελας Γκερέκου στο Δήμο Σουφλίου.


 Σε κλίμα ιδιαίτερης χαράς και συγκίνησης τελέστηκε χθες η ανάρτηση της σημαίας που φέρει το σήμα «ΒEST TOURISM VILLAGES» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, έξω από το Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Σουφλίου, από την κυρία Άντζελα Γκερέκου, Πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού(ΕΟΤ), και τον Δήμαρχο Σουφλίου, κύριο Καλακίκο Παναγιώτη.

Την κυρία Γκερέκου καλωσόρισαν στην πόλη ο Δήμαρχος Σουφλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής, κύριος Δελησταμάτης Βασίλειος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κύριος Πιτιακούδης Μιχαήλ, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, κύριος Τσιαμίτας Θεόδωρος, εκπρόσωποι του επαγγελματικού γίγνεσθαι της πόλης, άλλοι  τοπικοί φορείς και πολίτες. 

Κοπέλες ενδεδυμένες με τοπικές σουφλιώτικες φορεσιές προσέφεραν στην Πρόεδρο τοπικά εδέσματα και δώρα, ενώ η Μαντολινάτα της Ι.Μ Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου της χάρισε δύο μελωδικούς σκοπούς.



Η ίδια έδειξε να απολαμβάνει ιδιαιτέρως αυτήν τη μουσική συμμετοχή της ιστορικής Μαντολινάτας του Σουφλίου, διότι της θύμισε τις μουσικές καταβολές του τόπου της και τις κερκυραϊκές καντάδες, νιώθοντας με κάποιο τρόπο ότι οι δύο τόποι συνδέονται νοητά.  

Η κυρία Γκερέκου συνεχάρη τον Δήμαρχο Σουφλίου για την σπουδαία διάκριση που κατάφερε ο Δήμος σε παγκόσμιο επίπεδο, τόνισε ότι ο ΕΟΤ και η ίδια θα βρίσκονται  στο πλευρό του με όσα μέσα διαθέτουν, εξέφρασε κάποιες από τις ιδέες της για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην περιοχή μας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην σημασία αξιοποίησης χρηματοδοτικών προγραμμάτων προς αυτήν την κατεύθυνση.

Οι δυο τους κατέληξαν ότι το Σουφλί δεν θα έπρεπε να θεωρείται παραμεθόριος περιοχή, αλλά Κέντρο. Το Κέντρο των Βαλκανίων!

Τόσο εκ μέρους του κύριου Καλακίκου, όσο και εκ μέρους της Προέδρου τονίστηκε βέβαια και η πολύ σημαντική συμβολή της Υφυπουργού Τουρισμού, κυρίας Σοφίας Ζαχαράκη, αλλά και του συνόλου των μελών που απαρτίζουν το Υπουργείο Τουρισμού, στην πορεία προς την ανάδειξη της υποψηφιότητας του Σουφλίου ως «Best Tourism Village».




Η κυρία Γκερέκου, συνοδεία του Δημάρχου, επισκέφτηκε στη συνέχεια, το Μουσείο Μετάξης του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, το Λαογραφικό Μουσείο «Τα γνάφαλα», Το Μουσείο Τέχνης Μεταξιού, το εμβληματικό Βιομηχανικό Συγκρότημα Τζίβρε και την Επιχείρηση Μεταξωτών Ειδών Μουχταρίδη.

Σε όσα σημεία βρέθηκε η Πρόεδρος του ΕΟΤ χάρηκε κάθε μικρή στιγμή, παίζοντας με τους μεταξοσκώληκες, παρατηρώντας τους μικρούς πελαργούς, δοκιμάζοντας μεταξωτά αξεσουάρ και ζητώντας να της διδάξουν την τέχνη του κεντήματος και του μακραμέ, διαπιστώνοντας έτσι ότι αυτά τα απλά, αλλά σημαντικά στοιχεία είναι που συνθέτουν την μοναδικότητα της περιοχής, η οποία μπορεί να αποτελέσει έναν πολύ καλό λόγο για να την επισκεφθούν άνθρωποι όχι μόνο από το εσωτερικό αλλά και από το εξωτερικό.

Ακολούθησε περίπατος στους δρόμους της πόλης, όπου οι διερχόμενοι πολίτες και θαυμαστές της στην επώνυμη σειρά που συμμετέχει αυτήν την περίοδο, της μίλησαν και φωτογραφήθηκαν μαζί της.

Καλοπροαίρετη, γλυκύτατη  και πρόθυμη να επικοινωνήσει με όλους η κυρία Γκερέκου, η οποία αυθόρμητα στο πέρασμά της από την αγορά θέλησε να δοκιμάσει ακόμη και τον παραδοσιακό καβουρμά Σουφλίου, έκανε πολύ θετική εντύπωση στους κατοίκους της πόλης, η οποίοι εκτίμησαν την παρουσία της στην περιοχή μας.

Μετά το Σουφλί, σύμφωνα με το πρόγραμμα, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον οικισμό της Δαδιάς και το Κέντρο Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου , ενώ ο τελευταίος σταθμός της διαδρομής στον Δήμο Σουφλίου είχε ιδιαίτερη σημασία.

Η κυρία Πρόεδρος λίγο πριν την αναχώρησή της επισκέφτηκε λοιπόν το Μεγάλο Δέρειο του Ορεινού Όγκου και συμμετείχε στα εγκαίνια του πρώτου Τζεμ-Εβί στην Ελλάδα, της μουσουλμανικής Κοινότητας των Αλεβιτών. Εκεί συζήτησε με της γυναίκες του χωριού, δοκίμασε τοπικές παραδοσιακές συνταγές και δήλωσε ότι ενδιαφέρει την πολιτεία να βρίσκεται κοντά σε αυτές τις  ομάδες ανθρώπων που πρεσβεύουν την πολυμορφικότητα της χώρας μας.

Ο Δήμαρχος Σουφλίου, ευχαρίστησε θερμά την Πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού για αυτήν την επίσκεψη στον Δήμο Σουφλίου, την εφ’ όλης  της ύλης ξενάγηση στην οποία δέχθηκε μετά χαράς να συμμετάσχει, αλλά και για τις συζητήσεις με θέμα την ανάπτυξη του τόπου και την ανταλλαγή ιδεών, και την προσκάλεσε εκ νέου στην περιοχή μας, όποτε οι υποχρεώσεις της το επιτρέψουν, ευχόμενος να συνεχιστεί η άριστη συνεργασία τους και στο μέλλον.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">