Recents in Beach

Νίκος Νικολόπουλος: Οι ΓΑΛΑΖΙΟΙ καλούν τον Μητσοτάκη τον Β’ να διασαφηνιστεί προς πάσα κατεύθυνση πως οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν θα αφήσουν να περάσει έτσι, τυχόν γεώτρηση της Τουρκίας μέσα στην ελληνική ΑΟΖ.


 Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Today Press του Σαββάτου και είναι η πρώτη φορά που συμφωνώ με τον υπογράφοντα Δημήτρη Καμπουράκη ο οποιος γραφει:

« Ο Ερντογάν ωρύεται, απειλεί τα νησιά, τη θάλασσα και τον αέρα μας, απειλώντας να καταφύγει σ’ ένα θερμό επεισόδιο ή πόλεμο, με σκοπό να  ανατρέψει τη δημοσκοπική διαφορά που έχει από τους αντιπάλους του. 

Εμείς πάλι, με μια απάθεια που μόνο ένας αρχαίος ημών πρόγονος, ονόματι Επίκουρος, θα μπορούσε να δικαιολογήσει, έχουμε κάνει αλλιώς την αξιολόγησή μας. 

Αφιερώνουμε ένα 5% της φαιάς ουσίας μας και της ανησυχίας μας στα  καμώματα του Τούρκου και το υπόλοιπο 95% κατευθύνεται στην ανάλυση του ιατροδικαστικού πορίσματος για την κεταμίνη της Πισπιρίγκου . 

Μην μου πείτε ότι δεν είμαστε ένας ευτυχισμένος -κατά βάθος- λαός.»

Και μετά από αυτό εγώ και οι ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΧΡΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ θέλουμε να γνωρίζετε την δικη μας ξεκάθαρη θέση προτροπή .

Εμεις πιστεύουμε πως πρέπει εκ των πρότερων απο τον Έλληνα Πρωθυπουργό να διασαφηνιστεί  προς πάσα κατεύθυνση πως δεν θα περάσει έτσι, τυχόν γεώτρηση της Τουρκίας μέσα στην ελληνική ΑΟΖ. 

Δυστυχώς αλλά  το καλοκαίρι θα είναι «ιδιαίτερα θερμό» ενδεικτικά είναι δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο, στα οποία γίνεται μια ανάλυση των όσων συμβαίνουν στην περιοχή με ευθύνη της Τουρκίας, ενώ επιχειρείται μια αποκρυπτογράφηση των επόμενων κινήσεων της τουρκικής ηγεσίας με στόχο ακόμη και να προκαλέσει ένα «θερμό» επεισόδιο.

Αναρωτιούνται δήθεν οι φιλοτουρκοι Γερμανοί, τι τάχα   θέλει ο Ερντογάν και σημειώνουν :

«Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν απειλεί ανοιχτά την Ελλάδα με πόλεμο για τα νησιά του Αιγαίου. Τι συμβαίνει, τι θέλει ο Ερντογάν και πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος στρατιωτικής σύρραξης;». 

Αυτά είναι τα ερωτήματα που θέτει σε ανάλυσή του στο δίκτυο RND o Γκερντ Χέλερ Γερμανός ανταποκριτής στην Αθήνα παρουσιάζει τις πρόσφατες δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν ενω κάνει αναδρομή και στο ιστορικό των τουρκικών αξιώσεων. 

«Η σύγκρουση σιγοκαίει στην περιοχή εδώ και πολλά χρόνια. Όμως τώρα για πρώτη φορά,               η Τουρκία αμφισβητεί ανοιχτά την κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά – και επιχειρεί επιδεικτικά στρατιωτικές ασκήσεις απόβασης.

Και εκτιμά πως « ο Ψυχρός Πόλεμος στο Αιγαίο απειλεί να εξελιχθεί σε θερμό επεισόδιο».

Γραφει χαρακτηριστικά επιχειρώντας , σύμφωνα με την Deutsche Welle,  να αποκρυπτογραφήσει τις βλέψεις του Ερντογάν:

 «Δεν αποκλείεται ο Ερντογάν να θέσει σε κίνηση αποβατικά πλοία και να προσπαθήσει να κατακτήσει ένα ή περισσότερα ελληνικά νησιά, ωστόσο δεν είναι πολύ πιθανό. 

Πιο πιθανό είναι η Τουρκία να προσπαθήσει να υπογραμμίσει τις κυριαρχικές της διεκδικήσεις στον εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο. 

Το κάνει άλλωστε εδώ και εβδομάδες, με ολοένα συχνότερες υπερπτήσεις πάνω από το Αιγαίο».

Και ενώ δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι οι ένοπλες δυνάμεις της πατρίδας μας μπορούν να αντιμετωπίσουν οποιασδήποτε έκτασης επεισόδιο με την Τουρκία ή και γενικό πόλεμο , η ανησυχία προκαλείται απο την μέχρι σήμερα υποτονική αντίδραση του Μητσοτάκη, ο οποίος πρέπει να δώσει εντολή ειδάλλως  θα ζήσουμε τα παρακαλετά του προς τις ΗΠΑ  οπως έκανε ο Σημίτης στα Ιμια… και τότε θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά !

Να γιατί είναι επιτακτική ανάγκη ο  Πρωθυπουργός να προειδοποιήσει τους γείτονες με καθαρά λόγια πως μετά από μια πολεμική σύρραξη στο τραπέζι θα μπουν ζητήματα  γι’ αυτούς … είναι πολλοι λαοί που περιμενουν την αλλαγή συνόρων όχι για εμάς αλλα για αυτους που κρατούν σκλαβωμένες και αλύτρωτες πατρίδες . 

Αυτοί έχουν να χάσουν γιατί αυτοί έχουν καταπατήσει δικαιώματα εκατομμυρίων αλλοεθνών, τους οποίους καταδυναστεύουν και τους αποκαλούν τρομοκράτες επειδη αγωνίζονται για την εθνικη ανεξαρτησία τους!


Οι ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ δεν ξεχνάμε πως και στο Κυπριακό, έτσι και στα αμιγώς ελληνοτουρκικά η Άγκυρα βάζει στο τραπέζι το μάξιμουμ των παράλογων «θέλω» της χτίζοντας τη στρατηγική της βάσει του «δόγματος» Χότζα. Δηλαδή, παραγεμίζει μέχρι ασφυξίας το… καμαράκι των απαιτήσεών της, ώστε να έχει το περιθώριο να αδειάσει στο ελάχιστο και να εμφανιστεί διαλλακτική σε φίλους και συμμάχους, αναγκάζοντας με τη σειρά της την Ελλάδα να καταπατήσει μέρος των δικών της «κόκκινων» γραμμών.Αν μάλιστα δεν αποδώσει το «κόλπο», θα κατηγορεί την Ελλάδα για αδιαλλαξία και θα ξαναξεκινήσει το γαϊτανάκι των εκβιασμών με τη «διπλωματία των κανονιοφόρων».

Υπό αυτό το πρίσμα, οι απορίες που γεννιούνται  αφορούν το τι ακριβώς προσδοκούν οι ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΟΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ από το μυστικό παζάρεμα με τον νεοσουλτάνο , μη έχοντας μάλιστα στιβαρές συμμαχικές πλάτες να στηριχτούν.

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ !!!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">